Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kislányom anyja jehovás lett,...

Kislányom anyja jehovás lett, hordja a gyereket is, mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 13:22
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Berta Wooster válasza:

Köszönöm a válaszát és minden további hozzászólóét is.

Valóban túlságosan is elragadtatom magam mikor a szekta kerül szóba.

2011. okt. 16. 09:05
 22/42 anonim ***** válasza:
50%

"Aztán jön ez a rusel nevű bevándorló és azt mondja ,higgyünk jézusban, de ne a kereszténységben , mert annak a szimbóluma pogány maradvány és erre kidobja a keresztet elhiteti ezekkel, hogy nem is volt valódi keresztre feszítés, csak azért, hogy oka se legyen a kereszténységnek az ő új szektájában.

Egyébként meg tudom, hogy a Brooklyni központban igazi pajeszos zsidók dörzsölik a tenyerüket és számolják az adományokból befolyó csengő tallérokat."

Eddig a kommentedig sajnáltalak téged is , de innen csak a gyereketeket sajnálom, hogy két ilyen szemellenzős szülővel van megáldva!

2011. okt. 16. 14:11
 23/42 anonim ***** válasza:
0%
Én - mivel első kézből érintett vagyok - már az első hosszabb hozzászólásából láttam, hogy gondok vannak a kérdezővel. Mire tanítaná szerencsétlen kislányát, gyűlöletre?
2011. okt. 17. 11:53
 24/42 anonim ***** válasza:

Mindegy a kérdező stílusa - bár megértem a dühét -.

Saját tapasztalatom egy barátom családja, ahol a felesége jehovás volt. Hatalmas ellenkezés volt a lány családjában,mégis összeházasodtak. (a lányt kitagadták,nem mehetett többé haza.

10év után elváltak (nagy szerepe volt benne az "egyháznak", a feleséget papirokkal bombázták,folyamatosan lelkiismertfurdalást keltettek benne, végül visszatért és elvált).

A gyerekeket arra neveli,hogy az apjuk bűnöd, buta, nem ismeri fel az igaz hitet..... (kb iszlám fanatikus szinvonal)

A láthatást bírósági úton kellett végrehajtatni (a családsegítőből hozza el a gyereket)

A nagyobbik talán már kezd gondolkodni (11 éves), egyre több kérdése van és el is gondolkozik rajta, de a kicsi csak hajtogatja amit az anyja mond neki. Volt idő,amikor nem akart az apjánál enni,mert félt, hogy megmérgezi. Egy 5 éves gyerek ilyet magától nem talál ki.

A nagyobbik - hála istennek - már óvatosan kérdezte az apját,hogy mi lenne,ha nála lakna.

Tehát ha a gyerek 12 éves lesz, jön egy újabb per, hogy az apjához mehessen.

2011. okt. 17. 12:05
 25/42 anonim ***** válasza:
0%

A kérdezőnek ez nem "stílusa", hanem sokkal inkább világnézete.

Ki mit csinált és miért? Te egy vallásszervezetet támadsz, pedig mint világszervezet, éppen az ellenkezőjét tanítja és a gyakorlóit is arra készteti, hogy a Bibliai igazságokat kövessék.

A barátod felesége volt a Tanú? Ha igen, már akkor is az volt, mikor megismerkedtek? Ebben az esetben a nő már eleve egy olyan ésszerűtlen és sok későbbi problémát jelentő lépést tett, ami ellenkezik a bibliai alapelvekkel, hogy az "Úrban házasodj". Ezt egyébként minden világnézetű ember így teszi, ha bölcsen áll hozzá a dolgokhoz, mert a világnézeti egység nélkül nagyon kevés esély van egy kiegyensúlyozott és boldog házasságra.

Jehova Tanúi egyházát támadni akkor lenne jogos, ha ők hivatalosan is azt vallanák, amiről itt szó van. Egy csoportot jogosan csak akkor lehet vádolni valami rosszal, ha az ténylegesen is azt vallja és gyakoroltatja a híveivel. Ilyenre sok negatív példa van a legnagyobb egyházak között is. De az illető hölgy már azzal bizonyította azt, hogy nem hajlandó bölcsen gondolkozni, mikor más világnézetű emberhez ment hozzá.

A szülei válaszáról nem tudok mit mondani, mert ezt megint csak egy forrásból hallottam, így aki ezek alapján állást foglal, az nem tisztességes és pártatlan. Én is ismerek néhány ilyen családot, ahol a gyerek más hitűvel kötött házasságot, ők szerintem még az elvárhatónál is jobban segítik őket. Én még csak ilyen negatív megnyilvánulásban hallottam arról, hogy "kitagadták" a szülei. Nem tartom valószínűnek, hogy a hűséges Tanú szülők - akik gyakorolják is a hitüket - így tegyenek. Ott ahol ez megtörténhet, már nagy bajok vannak, csak erről nem igazán tud az sem beszámolni, aki kívülről bírálgatja őket.

Jehova Tanúinak, mint egyháznak viszont ahhoz semmi közük nem lehetett és határozottan állíthatom, hogy nem is volt, hogy elváltak később. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy egy összetartozó családot szétszakítson. Ez még csak nem is lehet érdeke a Tanúknak, hiszen a Tanú fél ettől még gyakorolhatja a hitét, ha akarja. A másik, nem hívő vagy más hiten lévő, pedig idővel megtérhet.

A fent említett vádaskodó példákkal ellentétben, a Tanúk ezt tiszteletben is tartják, hiszen mindenkinek szabad akarata van. Értelmetlen és logikátlan lenne, ha azt tennék, amit itt egyesek előadtak, hiszen a fent említett módon, a Biblia tanításai alapján kiváló megoldások vannak az ilyen helyzetekre.

2011. okt. 17. 14:30
 26/42 A kérdező kommentje:

Ember maga nagyon naiv.

Fogalma sincs arról , hogyan működik egy agymosott jákvés csaj.

2011. okt. 18. 23:47
 27/42 anonim ***** válasza:
76%
Ha ezt az előtted szólónak szántad, akkor ő tudja csak igazán. Csak annyira tanú, hogy akár Őrtorony is lehetne a nickje!
2011. okt. 19. 11:55
 28/42 lsandor ***** válasza:
30%
Hát kedves emberek, ne beszéljetek arról, amiről igazából nem is tudtok semmit, ha meg igen, akkor nemigen pontos az információtok. Én Jehova Tanúja vagyok. 2 testvérem van még, kiskorúak. Apukám 2, 5 éve elhagyott minket, több havi számlával kifizetetlenül, semmi jövedelemmel, had ne folytassam a sort; azt mondja, hogy azért mert mi Jehova Tanúi vagyunk. Ha egy apa szereti a gyerekeit akkor ez nem akadály, sőt örülhetne, hogy Jehova Tanúi a gyerekei mivel nem fog drogozni, inni, hallgatni fognak rá. De az igazság az, hogy egy parázna személy apám és mindig csak elverte a pénzünket. Szóval ki a hibás igazából?!! Ha nem lettünk volna Jehova Tanúi most szakadtan járnánk, éhesen. De mivel jó helyen vagyunk, ezért abból a kilátástalan helyzetből is kiszabadított minket és a többi Jehova Tanúja is segített minket. És nem azért vagyunk mostanra rendben, mert fizetnek nekünk(mert nem fizetnek) hanem Jehova áldása van azokon, akik az ő szolgái. Ezt azért írtam le, hogy le tudjátok mérni hogy ebben a helyzetben is vajon ki a hibás, mert a mi helyzetünk, nagyon hasonlít ehhez az esethez amiről beszéltetek. Anyum, mert az igazságra nevelt és mos 3 olyan gyereke van akit az egész községben mindenki csak dicsér, vagy az apám, aki paráználkodott mindig is és elherdálta a pénzünket, ki a hibás?. Szóval gondoljátok meg, hogy mit mondtok Jehova Tanúira. Egyszer ismerjétek meg őket
2011. okt. 19. 12:25
 29/42 A kérdező kommentje:
És anyád a jehovás egy részeges, parázna lélekkel hált amikor te fogantál?
2011. okt. 19. 12:53
 30/42 A kérdező kommentje:
tudtommal egy hithű jákvés számára ez tilos, mármint nem szektás férfival nemi életet élni.
2011. okt. 19. 12:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!