Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok Jehova Tanúiról?

Mit gondoltok Jehova Tanúiról?

Figyelt kérdés
Én személy szerint Jehova Tanúja vagyok! Kíváncsi lennék mit gondolnak rólunk!!
2011. okt. 6. 20:09
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
36%
Jezus mingig Jehova akaratat tartotta szem elott. Tehat, ha Isten gondolkodasa szerint ha csak ver altal lehetne meg menteni azt az eletet, akkor nem tenne meg.
2011. okt. 12. 23:36
 42/54 anonim ***** válasza:
70%

Utolsó válaszoló!

Ezt melyik Bibliavers alapján írod?

2012. jan. 6. 21:21
 43/54 anonim ***** válasza:
49%
szerintem Jehova Tanúi jelentős része picit felfuvalkodott, mivel saját maguk elfelejtik azt, hogy csak Istennek köszönhető az, hogy ismerhetik Isten nevét. az alázatról is lenne még mit tanulniuk, mert nem az az alázat, hogy elmennek a szolgálatba, hanem az, hogy utánna tiszteletteljesen beszélnek a felkeresett emberekről, bárhogyan reagáltak is az üzenetre. a szeretetről is lenne mit tanulniuk, mert a képmutatás nem egyenlő a szeretettel. és megítélniük sem kellene másokat, miként én is megítélek másokat. de még mindíg sokkal közelebb vannak Jézus lábnyomához, mint a többi, általam ismert vallás, mert legalább elfogadják a bibliát Isten szavának, és törekszenek jobb emberek lenni, és képesek a szabadidejükben ingyen, érdek nélkül hirdetni a jó hírt, és összejövetelekre járni, hetetnte többször.
2012. jan. 7. 07:31
 44/54 anonim ***** válasza:
51%
Elolvastam az összes hozzászólást, megmondom legjobban Tamásé tetszett.Tőle kellene tanulni Jehova tanúinak! Nagyon sok kedves ember van köztük, de valójában ez kevés. Soha sem értettem eddig, hogy ha minden nap olvassák a Bibliát, hogy nem érinti meg a szívüket JÉZUS hívó szava. Nem akarnak hozzá menni!Sokan akik otthagyták ,vagy kirekesztettek, állítom hogy Jézus követői. Nem ragadtak le az őrtorony imádatban! Van egy ismerősöm aki olyan mintha átmosták volna az agyát.Olyan mint egy robot, azt mondja amit betanult. Mondtam neki hogy olvassa el az Új szövetséget, azt mondta hogy már ismeri, nem kívülről, hanem belülről. És azt vettem le az arcáról, hogy már embernek sem néz. Ettől fogva azt hiszem rólatok, hogy, egy hamis istent imádtok aki nem létezik.
2012. jan. 7. 15:46
 45/54 anonim ***** válasza:
32%
szekta vannak ismerőseim kik ehhez a szektához tartoznak elhanyagolt családban élnek és senki sem szeretik öket
2012. jan. 7. 19:56
 46/54 anonim ***** válasza:
68%
Szeretnék még hozzátenni annyit, ami később jutott eszembe, hogy Jehova tanúi nem rakhatták fel a kérdést, mert ők nem kíváncsiak más véleményére, mert ők mindent jobban tudnak mindenkinél. Enyhén szólva kicsit felmagasztalják magukat.Csendesen inkább magamba fordulva arra gondolok, hogy vigyázzon aki áll hogy el ne essék!
2012. jan. 8. 08:21
 47/54 anonim ***** válasza:
de, feltehette egy Jehova tanúja is a kérdést, ha bátor, és tényleg érdekli a válasz. :o) Hiszem, hogy vannak köztük ilyenek. Mégha kevesen is... nekem nem a prédikálással van gondom, nem azzal, hogy erőszakosak, erre a hitük indítja őket. Azzal van leginkább, hogy nem gondolkodnak, nem akarnak beszélgetni, elvakultak, és meggyőződve vannak. Ami még a gondom, hogy Krisztust elvetik, megváltó munkáját semmibe veszik. Ez a legnagyobb probéléma.... bár azt mondják, hogy de, nekik Krisztus a legfontosabb, de elég egy kevés jártasság a tanításukban, és ez lesz egy keresztény ember számára a legszembetűnőbb, hogy Krisztus helyén egy magát hű és értelmes rabszolga osztály ül, akik Krisztus helyett osztogatják az eledelt. :o) Elképzelhetetlen, hogy valaki hamarabb kapjon tanítást Krisztustól, és mást, mint a hű és értelmes osztály, mert azt azonnal kiközössítik, ami a legdurvább módja a szeretetlenségnek. Aki nem hiszi azt, amit ők, azt mentálisan sérültnek kiáltják ki.... és ez központi tanítás. :o)) Véleményem szerint az egyik legveszedelmesebb szekta...
2012. júl. 17. 14:47
 48/54 anonim válasza:
Emberileg, egyénileg szerintem nincs gond velük, de az erőszakosságuktól és az elveiktől falhoz rohanok, akkora marhaságok...
2013. febr. 22. 20:01
 49/54 anonim ***** válasza:

Ha egy katolikus ember ilyet olvas a lapban,hogy a karácsony,a húsvét és a kereszt ókori,HAMIS vallásokból származik,akkor lehet,hogy egója nagyságának függvényében kicsit kiakad.Én készséggel megismerem mások gondolatait,más vallásokat,de nekem sem tetszik,ha egy tanú azt mondja,Isten ezt meg ezt GYŰLÖLI.Isten szerintem képtelen a gyűlöletre,én tiszta szeretetként képzelem el.Azzal sem értek egyet,hogy(újságból olvastam)"a halottak nem éreznek,a lélek meghal,nem él tovább a halál után"és ha már itt tartunk azzal sem,hogy csak a megfojtott,vagy rendesen ki nem véreztetett állatot szabad megenni.És hogy ruházkodás vagy élelem céljából szabad állatot ölni)viszont tilos bántalmazni az állatokat.Valaki elmenne az állattartó telepekre,a vágóhidakra és körülnézne?Ma mindenütt senyvelegnek az állatok.Szenvedéssel teli életük egyedüli értelme a mi ínyencségünk kielégítése.

Összegzésként annyit,én elfogadom mások vallását,sőt,örülök,ha sokszínű a világ,amíg a jóindulat vezérli az egyes embereket.De csakis addig.És arról se feledkezzünk meg,hogy ahány ember,annyiféle üdvözülés létezhet.Viszont mert a Jehováknak ez a feladatuk és a meggyőződésük,én továbbra is elfogadom tőlük az újságot,hogy érezzék:segítettek valakin.

2013. ápr. 4. 14:10
 50/54 anonim ***** válasza:
Javítás: "a rendesen ki nem véreztetett állatot NEM szabad megenni"
2013. ápr. 4. 14:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!