Mit gondoltok Jehova Tanúiról?
sokszor csak nevetek rajtuk magamban.olyan szellemi egytál ételek,tényleg bolondok.azt kapják amiben hisznek,ők a világ bolondjai.persze ők különc bolondnak hiszik magukat,ami még kiváltság is számukra-na itt hatványozódik a bolondságuk...
a térítési módszereik nem tükröznek túl következetes gondolkodást,ebben sem túl nagy észlények.Ha valaki elküldi őket melegebb éghajlatra,mert vasárnap délelőtt felcsöngettek hozzá,akkor szerintük ez is azért van,mert Jehova tanúit üldözni fogja a világ.....Nem képzelik bele magukat a másik ember(megtérítendő fél) helyzetébe,maximum felszínesen.
Mondjuk az a tapasztalatom,hogy ha az ember határozottan nemet mond nekik,nem kérdez vissza,akkor le lehet őket rázni.szóval nem mondom,hogy utálni kéne őket azért,mert térítgetnek.
Nekem úgy tűnik, hogy eléggé gátolva vannak szabad gondolkodás terén.
Szeretni valóak, amikor nem erőszakoskodnak :)
Pöszkének becézzük a macskámat :D ^^
Személyes tapasztalataim igen eltérőek.
Volt olyan, akivel jól el lehetett beszélgetni, nem mentünk bele mélyen a közöttünk levő különbségekbe (a gyerekeink egy oviba jártak).
Voltak olyanok, akiket egyszer beengedtem, de egy beszélgetés után nem jöttek többet... Talán azért, mert kiemeltek egy félreértett / félremagyarázott Igeverset a Bibliából, amit kikerestem, és megmutattam nekik a folytatást, ami egyértelműen cáfolta az állításukat... De persze lehet, hogy más oka volt az elmaradásuknak.
Utcán volt, aki tudomásul vette, hogy nem érdekel a mondókája; volt, aki nem is nagyon akart tovább kérdezősködni, miután megmondtam, melyik keresztény gyülekezethez tartozom; és volt olyan, aki egy hosszabb beszélgetés után elég ronda módon utánam kiabált, hogy majd még meg fogom bánni, hogy nem vagyok Jehova Tanúja...
Itt, a GYK-n is vannak kedvesebb, szelídebb tanúk; viszont van, aki szerintem túl erőszakos, mindenbe beleszól, ezredszer is lefolytatja ugyanazt a vitát, ha talál hozzá partnert, pedig egyszerűen nem lehet zöldágra vergődni vele, mert annyira nem értjük egymást.
Tehát ilyen szempontból nagyon vegyes a kép.
A tanításaitokkal kapcsolatban hosszú lenne kifejteni a dolgot, inkább nézz bele az alábbi kérdésbe, ha van kedved; az egyik válaszomban mutattam néhány honlapot:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Minden jót. :)
Szerintem meg vannak tévesztve. Egy kicsit rákerestem gondolván hogy biztos volt köztük olyan aki sokat imádkozott és ezért Isten kivezette őt a Tanúk közül és ezt találtam:
(egy ex-Jehova Tanúja honlapja)
Ez egy szekta.
Az elozo hozzaszolo egy hasznos oldalt linkelt be, ha valakit erdekel, minden rajta van, ami bizonyitja, hogy nagyon el vannak tevedve.
Az alapitok es a mostani vezetok pedig nagyon jol tudjak, hogy kit szolgalnak (es az nem az Isten), csak az egyszeru embert konnyu felrevezetni. Sajnalom azokat, akik ennyire tevednek (sulyos kovetkezmenyei vannak sajnos) es nem latjak, mirol szol valojaban ez az egesz.
Közeli ismerősöm lett JT, azóta mintha egy álarc lenne rajta. Állandóan mézes mázos, túlzottan megértő, mindent túlzásba esve reagál le, de egyáltalán nem az, aki régen volt, ez már nem ő. Régen is jó ember volt, ez az új énje nagyon fura.
Nekem nem szimpi.
Jehova tanúi: olyan emberek világméretű keresztény közössége ,akik tevékenyen tanúskodnak Jehova istenről és az emberiséget érintő szándékaikról,Hitnézeteik kizárólag a Biblián alapulnak.
Jehova tanúi hiszik,hogy a Biblia isten ihletett szava.Nem emberi hagyományokban gyökerező hitvalláshoz ragaszkodnak ,hanem minden hitnézetük esetében a Biblia a mérvadó.
nem tudom mért lehet rossz az aki a Biblia elve szerint és :S és ingyen osztogatják a könyveket meg hasonlókat,ha leszólítanak akkor megmondod,hoyg nem érdekel és elmennek, nem erőszakosak 1álltalán-.-
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:02
hát én a házam elől szép szóval nem tudtam az idős nénikéket elküldeni, hiába mondtam hogy másik felekezet tagja vagyok, igazából leszarták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!