Mit gondoltok Jehova Tanúiról?
Szia!
Sokszor beszélgettem már veletek. Még egyetlen Tanútól se hallottam volna, hogy elmondta volna a megtérése történetét, hogy miért tért meg, hogyan ismerte meg Istent. Soha sem a személyes tapasztalataitokról beszéltek, hanem betanult kérdésekkel és válaszokkal jöttök. Én úgy vettem észre, hogy csak betanított emberi parancsolat számotokra az istenfélelem, és az Istennel való kapcsolat helyett csupán ismeretetek van, de egyáltalán nem ismeritek Őt. Kiragadtok a Bibliából bizonyos részeket és részigazságokat, de szinte soha sem a lényeget. Erre egy nagyon jó példa Isten nevének kérdése:
"Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, Megváltónk, EZ NEVED öröktől fogva." (Ésa 63:16)
Szerinted melyik a fontosabb, hogy ismereted legyen arról, hogy JHWH Isten neve vagy pedig az, hogy Őt a Megváltódként és Atyádként személyesen megismerd?
Ő szeret Téged, jobban mint gondolnád és a Te Megváltód és Atyád akar lenni. Mert most még nem az, a bűnök elválasztanak Téged Tőle. Azért küldte el a Fiát, Jézust, hogy megmentsen és az Ő gyermekévé váljál. Ha elfogadod, hogy Jézus halt meg érted/helyetted és szívedben hiszed, hogy Ő feltámad a halálból, akkor az Ő gyermekévé válhatsz, és Ő megtisztít minden bűnödtől és megmenekülsz. Lehet Istennél tiszta és új életet kezdeni. Tudod, mit jelent ez:
"ha bűneitek skárlátpirosak, hófehérek lesznek, és ha vérszínűek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú." (Ésa 1:18)
Ha ezt még nem tapasztaltad meg, akkor gyere Jézushoz, Ő megtisztít az Ő vére által minden bűnödből:
"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." (1 Ján 1:9)
"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden." (2 Kor 5:17)
Meg lehet BELÜLRŐL változni, ezt nevezi Isten Igéje újjászületésnek. A vallás óriási hazugsága, hogy azt gondolja az ember, hogy egy rakás szabályrendszer betartásával lehet elnyerni Isten tetszését. De ez nem igaz, Jézus azt tanította, hogy újjászületés nélkül senki se láthatja meg Isten királyságát és nem mehet be abba. Először belül, a szívedben változtat meg Isten, és akkor nem egy külső kényszer lesz számodra Istennek engedelmeskedni, hanem belülről a szívedből fog fakadni. Az új szövetség lényege, hogy Isten egy új szívet teremt benned, és ebbe írja bele a törvényét. Ez egy természetfeletti hatalmas dolog! Az Újszövetség több helyen ír arról, hogy Krisztus él a hívő emberek szívében, Te ezt megtapasztaltad már?
"Kísértsétek meg magatokat, ha a hitben vagytok-é? magatokat próbáljátok meg. Avagy nem ismeritek-é magatokat, hogy a Jézus Krisztus bennetek van? Kivévén, ha méltatlanok vagytok." (2 Kor 13:5)
Egyszer hallottam valakitől, amit rólatok mondott, hogy kevesen vannak, akik olyan buzgón és olyan sokat munkálkodtak Istenért, mint ti - csak sajnos hiába.
És még valami. Ha valóban "nálatok van az igazság", akkor miért kell félnetek attól, hogy megismerjétek például ex-Jehova tanúk véleményét? Az interneten számos bizonyságtétel van arról, hogy hogyan tértek meg közületek többen is Jézus Krisztushoz. Ha tényleg kősziklára építetted a hitedet, akkor ezek nem kéne, hogy elbizonytalanítsanak. Javaslom neked - ha nem félsz az igazságtól, - hogy olvasd el az egyházatokat ért kritikákat is.
Ha nekem van igazam és tényleg félre vagy vezetve, akkor nagy bajban vagy. "Csupán" az életed múlik ezen, keresd az igazságot!
Szeretettel,
Tamás
utolsó válaszoló szerinted mi a "normális"(egy Jehova Tanúja)
-mert el vagy tévedve...meg sokan mások, de nem akarok belefolyni, mert én leszek a hibás hogy meg mondtam a véleményem egy kicsit erőteljesebben..
tehát az amikor a templomban azt hallod hogy adakozz, meg hasonlók, vagy inkább azt hogy senkinek sem kötelező...
...amúgy meg most sok minden megfogalmazódott, csak annyira ontjátok sokan itt hogy barmok vagyunk stb...hogy rossz olvasni, meg hogy erőszakosak vagyunk..stb..
NEM vagyunk erőszakosak, csak próbálunk mindenkihez eljutni a jó hirrel, de hogy gondolod ha ti mondtok minket erőszakosnak annak minek nevezed amikor azt mondják hogy húzz a kurv@a anyádba, meg hogy ránk csapkodják az ajtókat, és most nehogy azt mondd hogy mi folyton traktálunk titeket kifogásnak, nem lehet normálisan elmondani hogy bocs de engem nem érdekel azt kész, amúgy voltam más országokban is(költözés stb..) és pl ittt németországban ilyet senki nem csinál, minden házigazda kedves...és normális...úgy látszik hogy amott magyarban mindenki tajtparaszt lett hirtelen...nincs ott jó modor...
szégyen...eléggé...(aki nem inge...) nem mindenkire értem ezt..csak azokra akik barmoknak nevez, mert akkor az inkább nézzen magába hogy ő milyen barom ha ilyet mondd...ja és persze mindenkinek meg van a választása...
Jajj, bár olyan lenne ma az egészségügy mai helyzete, hogy simán megengedhetné a kórház magának, hogy szintetikus "vér"t használhasson. Én nem akadékoskodnék velük, bekötném nekik, ha csak az a megfelelő a kényes világnézetüknek, még akkor is, ha oxigénszállítási kapacitás szempontjából ez nem az igazi(tévedés ne essék, ha lehet, jó kerülni a valódi vértranszfúziót, tekintettel az immunológiai különbségekre--pl. autotranszfúzió műtét után).
De sajna ez csak akkor fordulhatna elő, ha hoznak magukkal ilyet, vagy ha a beavatkozást megelőző hónapokban rendszeresen jár véradásra, aminek "termékét" esetleg elrakhatjuk neki, utóbbi persze nem játszik egy traumás sérültnél, akit akkor látunk először.
Arra viszont nem vagyok hajlandó, hogy csak azért, mert a szentséges Jehova azt mondta, azért hagyjak valakit elvérezni(egyébirányból törvényileg nem is tehetném meg).
Ha gyerek a páciens, és a szülők tiltakoznak, akkor eseti gondnok, szülőktől felügyeleti jog el, majd feljelentés kiskorú veszélyeztetése miatt.(tekintettel, hogy a szülő nem tagadhatja meg a gyermek nevében az életmentő kezelést--legyen az vértranszfúzió, vagy tetanusz injekció)
Ha felnőtt, akkor viszont az életmentő kezelés visszautasítását szóban is meg kell tennie(amit, tekintettel, hogy ájult, nem képes), nem elég a papír hozzá. Ha így nem tenném transzfúzióra, akkor bűncselekményt követnék el, ami meg nem áll szándékomban.
Kedves tanúk és nem tanúk!
Az én szüleimet baleset érte amikor én még kisbaba voltam. Ateista családról van szó. Apám meghalt, édesanyám viszont túlélte és több liter (!) vért kapott az életmentő beavatkozások során.
Aztán eltelt pár év, és anya megismerte Istent. Ha akkor meghalt volna, a bűneiben halt volna meg. De mivel a kapott vér megmentette az életét, nemcsak fizikailag kapott még egy esélyt, hanem spirituálisan is.
Mi hívők vagyunk a testvéremmel, és annak idején elhatároztuk, hogy mindketten rendszeresen adunk vért, hogy "visszatörlesszük" azt az ajándékot, amit az önkéntes véradóknak köszönhetünk. (és persze Istennek és az orvosoknak:-)
Ha a gyermekem rászorulna, az utolsó csepp véremet is oda adnám neki. Mert számomra EZ a szeretet. Ahogyan régen a mártírok is vértanúk voltak, mert a vérüket adták Istenért és az Igazságért. (csak sokkal kellemetlenebb formában.)
Az élet hordozója a vér,ezt mondja a Biblia és szerintem logikus hogy az élet életet menthet, és ez jó. Isten soha nem nyilatkozott a véradásról, ami akkoriban nem létezett, de Jézus is a vérét adta értünk váltságdíjul, tehát ő volt a nagy, önkéntes véradó, ha úgy tetszik.
Ti a vérevés törvényét értelmezitek félre, ami arra szolgált hogy az állati (és emberi vért) senki ne igya meg, mint ahogyan ez egyes népeknél akkoriban szokás volt.
Csak ennyit akartam mondani. Köszönöm.
A kérdésed összetett,mivel több dolgot is érint,vagyis lényegében csak két fő dolgot,jelen esetben ,kicsoda Isten?
és az ember helyzete ,állapota ,a bűnbeesés után .Hogyan menti meg az ember a bűneiből . Milyen vallásokat említ a Biblia ,és melyik vezet el Istenhez?Mi a megtérés ,mia bibliai hit .Sokdolgot kevertek össze vissza.
Egy példával hagy ilusztrályam ,Egy matematikai egyenlet ,vagy számítás tartalmaz számokat,írásjeleket,és csak a helyes sorrendben felálított művelet eredménye lessz helyes.Gondolj bele:ha össze vissza írom a számokat,írás jeleket mijen lessz az eredmény ? De hát ott az osztás jel,és az egyenlőség jele a zárójelben a számok,+,és - jel, minden benne van az egyenletben,mondodt te.Na valahogy így van a magyarázatotok is ,a bibliábol veszitek,csak nem jó helyről,és nem jó kommentárral.A bibliai kijelentés az igaz ,bárki olvassa is fel, pogány vagy hívő,de a magyarázat amit hozzá adtok na az már nagyon eltér a valóságtól.
A Biblia a megváltás könyve ,de szóvan benne az 1000 éves királyságról is ,de ha nem vagy megváltva ,nemleszel a Királyságban.Felcserélitek a sorrendet,és ez nagy hiba.
Tamás ez nagyon szép válasz volt.
A válaszodból a szeretetet, őszinte segíteni akarást éreztem ki, ami a fő jellemzője az Úrhoz tartozó embereknek.
Sajnos ugyanezt nem mondhatom el az utánad válaszoló Jehova tanúról, ami azt gondolom nem véletlen.
Kívánom minden tanúnak, hogy legyen elég nyitott és egyszer ismerje meg személyesen a mi drága megváltónkat, Jézus Krisztust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!