Fordítási/kutatási kérdés (Dániel és a nagy kígyó)?
A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:33
Máté 2:23
"És oda jutván, lakozék Názáret nevű városban, hogy beteljesedjék, a mit a próféták mondottak, hogy názáretinek fog neveztetni."
Zak6:12 "És szólj néki, mondván: Ezt mondja a Seregeknek Ura, mondván: Ímé, egy férfiú, a neve Csemete, mert csemete támad belőle, és megépíti az Úrnak templomát!"
Ézs11:1 " És származik egy vesszőszál Isai törzsökéből, s gyökereiből egy virágszál nevekedik."
Názáret jelentése: csemete, ág
Tehát itt (kanonizált) prófécia beteljesedéséről van szó.
Júdás 1:9
Vesd össze Zak 3:2, VMóz 34:1-6, Dán12:1
Mózes székét meg kell magyarázni?
Mert esetleges bibliai tudáshiányt nem kell nem kanonizált fantazmagóriákra helyezni, attól függetlenűl, hogy lehetett a zsidó népnek 2-3-4 ezer évvel ezelőtt olyan irata, melyet ma már nem tudunk. De nem fontos. Ha fontos lenne, Isten nem engedte volna feledésbe süllyeszteni, ebben biztos vagyok.
Üdv
A válasz írója 46%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:03
Oké, semmi baj, az sem rossz, ha már egyet is értesz.
Megközelítem máshogy:
Szerinted voltak az úgynevezett ószövetségi próféták és Isten befejezte ezirányú "tevékenységét"?
Ám 3,7 "Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak."
IKor12
4.A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a Lélek.
5. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr.
6. És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, a ki cselekszi mindezt mindenkiben.
7. Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése.
8. Némelyiknek ugyanis bölcseségnek beszéde adatik a Lélek által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Lélek szerint;
9. Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által;
10. Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;
11. De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, a mint akarja."
Nem kell az újszövetségi embereknek idézniük, hivatkozniuk az iratokra.
Te szentnek nevezed Júdást. Miért szent? Mert ismert olyan iratokat, melyet mi nem ismerünk?
Szia
"Viszont a második századból visszanézni párszáz évet és utólag megjósolni kicsit olyan, mintha megjósolnám a múlt heti lottószámokat..."
Több ezer évet lát előre a dánieli prófécia.
"Megközelítem máshogy:
Szerinted voltak az úgynevezett ószövetségi próféták és Isten befejezte ezirányú "tevékenységét"?"
Nem. :) Az ószövetség nem lezárult, hanem beteljesedett az Újszövetségben. A teremtésben elkezdett terv folytatása. Egyébként Izrael a Jézus Krisztus által megalapított apostoli egyházközösség előképe.
Jézus Krisztus az apostolokba írta a tanítását, de később ezeket az apostolok felügyelete alatt néhány evangelista leírta. Azonban ezeket nem lehet teljesen leírni, és ahogy lentebb említed, a Jézus Krisztus által beleírt tanítás tkp. a Szentlélek volt. Sokan olvasták a Szentírást, de csak őáltaluk értették meg.
"Ám 3,7 "Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak."
Jogos. :)
"Nem kell az újszövetségi embereknek idézniük, hivatkozniuk az iratokra."
Ez még százezerszer jogosabb. :)
"Te szentnek nevezed Júdást. Miért szent? Mert ismert olyan iratokat, melyet mi nem ismerünk?"
Nem teljesen, de azért még egyszer [nem neked, hanem a további olvasonak], nem az iskarióti Júdásról van szó.
Szentnek azért nevezzük, mert átalakult Krisztusban, és ő, mint bárki ilyesféle, a Szentlélek által Isten tervét rajta keresztül megtette. De a lényegi tanítás elsősorban Krisztus tudásában áll fenn, és tudjuk, hogy léteznek magánkinyilatkoztatások is, és ezeknek igazvoltát Krisztus tudásából el lehet dönteni, hogy igaz-e.
"Több ezer évet lát előre a dánieli prófécia."
Á, értem, és Nostradamus is próféta volt?
Az előző válaszoktól függetlenűl:
Jel 12,9 "És vetteték a nagy sárkány, ama régi kígyó, a ki neveztetik ördögnek és a Sátánnak, ki mind az egész föld kerekségét elhiteti, vetteték a földre, és az ő angyalai is ő vele levettetének."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!