Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Meg akarnak verni, mi tegyek?

Meg akarnak verni, mi tegyek?

Figyelt kérdés

Van néhány srác, akik az utóbbi időben "rám szálltak". Nekem jönnek, belebámulnak az arcomba. Provokálnak, előbb utóbb szerintem verekedés lesz belőle. Nálam fiatalabbak és egyesével még lenne esélyem, de ők valószínűleg ezt tudva egyszerre fognak támadni. Ha még így is én "győznék" akkor meg vannak idősebb és agresszívebb barátaik, testvéreik akik utána biztosan jönnének "jogos bosszút állni". Tanárnak, szülőnek vagy rendőrségnek hiába szólnék nem lenne belőle, hisz ez csak diákcsíny. Meg még eddig, nem történt semmi és ha árulkodnék akkor jobban rám szállnának. Anno megpróbáltam beszélni az idősebb ismerőseikkel arról, hogy senkire nem jelentek veszélyt, de erre fellelkesedve, hogy ennyire nyámnyila vagyok fellöktek és amikor négykézláb voltam a földön ütöttek amit én csak tűrtem. Valószínűleg most a kicsik akarnak nagyobb elismerést a körükben hogy ők is képesek egy idősebbet megverni.

Nekem nincsenek barátaim, akik meg vannak azok olyanok mint én, akik kerülik az összetűzéseket és nem akarnám őket ilyen dolgokba belerángatni. Nem vagyok szép és az a tipikus lúzer típus vagyok akit kinevetnek és kibeszélnek a háta mögött. Önbizalmam sincs, már régóta.

Miért a valláshoz írtam mindezt? Mert vallásos vagyok, még ha sokszor úgy is érzem hogy Isten nem szeret, csak reménykedek, hogy jól jövök ki majd ebből. Igazából nem sok jó szokott velem történni ez meg is látszik rajtam, magamnak való, zárkózott vagyok emiatt. Hiába próbáltam nyitni csak a rossz talált meg. Meg vagyok bérmálkozva és 2 hónappal ezelőttig évekig jártam a templomba és szent áldoztam, gyóntam és naponta rendszeresen imádkoztam hogy változzon meg az életem jó irányba. De Isten nem hallgatott meg ezért is nem járok már, mert valahol haragszom Rá.

Én nem akarok verekedni, még mindig hiszek a "ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a másikat is", meg úgyse tudnék belőle jól kijönni, hiába érzem azt hogy félemlítsem meg és akkor nem fognak bántani (aztán meg veri a kicsiket ez a ...). Szerintem a gonosz sugallja, hogy bántsak másokat. Eddig se tettem, ezután se akarok. Nem keresek összefüggéseket, hogy amiért nem járok templomba ezért történnek rossz dolgok velem, mivel előtte is történtek egyfolytában. Szóval nem tudom mit tehetnék, így minden reggel azon görcsölök mi fog ma történni.

2011. szept. 17. 13:01
1 2
 11/20 Sághegyi Csaba ***** válasza:
100%

Hali!

Jézus szavait félreértelmezik. Nézd csak meg: "ha arcul üt valaki JOBBFELŐL" Na most. A legtöbb ember jobbkezes. Jobb arcot megütni jobb kézzel csakis visszakézből lehet. A római birodalomban járunk. Abban az időben a rómaiak szokták visszakézből pofonnal megalázni az embert. Jézus tehát ott arról beszélt, hogy ne vegyük szívünkre, ha megaláznak, mert ha büszkeségből visszacsapunk, abból lehet az igazi baj.

No de! Mit mond Jézus az önvédelemről? Hát először is azt, hogy minden lehetséges módon kerüljük a harcot. Pétert is leállította, amikor az karddal a védelmére kelt. Ám önmagunk védelmére (ha elkerülhetetlen) szó szerint felszólít:

Lk 22,36

Majd (Jézus) ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen."

Összefoglalva az én tanácsom az, hogy más úton indulj haza, vagy vitesd haza magad. De ha megtámadnak, - nem csak megcsapnak, mert az csak megalázás, hanem ha komolyan neked mennek - akkor Jézus engedélyével felapríthatod őket. Feltételezem, hogy cigányokról van szó. Azok nem szoktak érteni a szóból. Tehát kerüld őket, és verd szét őket, ha ők akarnak téged.

2011. szept. 17. 14:48
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy megsugom cigány ellen cigány a legjobb megoldás, ha csak nem barátok vannak a 2 felbol, akkor max megbeszélik egymás között a békét.
2011. szept. 17. 14:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tetszik az ertelmezesed :) a jobb kéz felolrol.
2011. szept. 17. 14:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp se hagyd elfajulni a dolgokat. Ezt nem egymás között, nem is szülőkkel kell intézni - vagyis csak részben. Szerezz valami bizonyítékot - akár hangfelvételt, ha már bántottak, és van nyoma, fogj fülön egy szülőt, aztán itány a kórházba látleletért -, bármit, amit az igazgató elé tehetsz bizonyítva, hogy nézzen ennek a bandának a körmére. Ez nem csak "diákcsíny", vagy, ha az, akkor az ilyen "csínyek" tettek tönkre 8 évet az életemből, és senki másnak nem kívánom, hogy ezen átmenjen. Kezdetben visszaütöttem, nem használt. Aztán tűrtem, az se használt. Senkihez sem fordulhattam, otthon meg épp elég gond volt enélkül is. Aztán kórházba kerültem, kiderült minden, az igazgató kiosztott pár intőt, és az oztályfőnök pár fejmosást. Aztán békén hagytak, de nem bírtam abban a városban maradni, amit egyéb más okokból is annyira meggyűlöltem.

Ugyanakkor viszont felmerül a szükséges rossz fogalma. Most, hogy már vége az egésznek, és más városba költöztem, ahol senki sem ismert, és jobban átlátom az egészet, tudom, hogy mindennek meg kellett történnie, hogy azzá váljak, aki most vagyok, hogy megtanuljam értékelni a barátságot, és megtanuljak bízni Istenben. Meg kellett tanulnom, meddig lehet tűrni, hogy lépjek fel határozottan, és hogy rendezzem le pár szóval az ilyen társaságokat.

Két hatásos fegyver van, ami ellen nem tudnak tenni: az egyik a mosoly, a másik pedig a szelektív hallás. Egyszerűen engedd el a füled mellett a provokációt, és legközelebb kérdezd meg tőlük, miért jó ez nekik. A tűrés nem azt jelenti, hogy hagyod, hogy még a földön is beléd rúgjanak kettőt. Ha tanultál karatét, önvédelem szintjén - hogy a másik ne tudjon bántani, de te se árts neki, hiszen ha jól tudom, ez az egész lényege - le kell tudnod állítani a buzgómócsingot, ha neked megy.

2011. szept. 17. 17:42
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

Nagyon sajnállak.

Szerencsére engem ilyen veszély soha nem fenyegetett, mert lányok nem szoktak egymás között verekedni, és a fiúk sem verik meg a lányokat hála Istennek.

Szomorú, hogy kamasz fiúk nem tudják másképp levezetni a felesleges energiáikat, csak úgy, ha a gyengébbeket bántják. Szerintem szólj apukádnak, ő majd jól pofáncsapja őket.

Üdv: 29/L

2011. szept. 17. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ahogy így olvasom,egy vallásos kiábrándult ember vagy,aki bár járt templomba és mindent megtett amit ott mondtak mégsem azt kapta amit várt. Na most,ennek egyetlen oka van,hogy az egyház nem azt tanítja amit Jézus tanított.(Tisztelet a kivételnek - itt most a történelmi egyházakra gondolok katolikus stb.) Jézus mikor mondta,hogy bérmálkozz? Jézus mikor mondta,hogy szent áldozzál? És a többi. Ha azt mondják,hogy tedd meg akkor tedd meg de nem ez az út Istenhez. Istenhez egyetlen egy út vezet mégpedig az Ő Fia a názáreti Úr Jézus Krisztus. Jézus azt mondta,hogy "Én vagyok az Út az Igazság és az Élet,senki sem mehet az Atyához csakis Énáltalam." - János evangéliuma 14:6 Ebből az igéből megértheted,hogy nem a bérmálkozás,meg a rózsafüzérek betanult mondogatása vezet Istenhez,hanem Jézus. Gondolom hallottál Jézusról, húsvétkor meghalt a kereszten, karácsonykor született stb.

De miért kapcsolódik ilyen sok ünnephez Jézus?Miért olyan fontos Ő? Ő tette lehetővé azt,hogy örök életed lehessen, Ő tette lehetővé a természetfeletti gyógyulásokat, Ő tette lehetővé a káros szenvedélyektől,gonosz szellemektől való szabadulást. Ő tette lehetővé az anyagi áldások birtokba vételét,egyéb problémák megoldását. és Ő MA NEKED A TE PROBLÉMÁDAT MEG TUDJA OLDANI. Jézus nagyon szeret téged! Elsősorban azt szeretné,hogy örök életed legyen,hogy be legyen írva a neved az Élet Könyvébe. Az Élet Könyvébe azoknak nevei kerülnek be akik Krisztussal járnak. Krisztussal járni azt jelenti,hogy Őt követni,az Ő akaratát cselekedni. Jézusnak nem az üres vallásos cselekedetek (bérmálkozás,konfirmáció stb) az akaratai,hogy ezeket tedd meg, ha jónak látod akkor tedd meg,de nem ez a fontos elsősorban. Ő nagyon szeret téged! Örök életet akar neked adni és meg akarja oldani az összes problémádat! Isten nem azért nem hallgatott meg mert nem létezik vagy mert nem szeret téged,hanem azért mert nem úgy imádkoztál ahogy Ő kérte,nem azt kérted amit Ő meg akar neked adni stb. Most könnyebb lenne ha tudnám,hogy hogy imádkoztál,de mindegy nem ez a lényeg,gyónásnál amit inkább nevezzünk bűnbánásnak a tiszta szív a lényeg és,hogy amit tettél tényleg megbántad és nem akarod többet meg tenni. Ami még nagyon fontos! Hogy olvasd a Bibliát,de előtte kérj bölcsességet Istentől ,hogy megértsd és kérd,hogy szóljon hozzád az Ő Igéjén keresztül. Akkor nem tudnak téged félrevezetni,te Jézust kövesd elsősorban ne azt amit a templomban mondanak.(Ezt jól értsd,nem azt akarom mondani,hogy amit mond a pap az rossz meg ne tedd amit mond,hanem ha Jézus annak az ellenkezőjét mondta akkor értelemszerűen azt tedd.) Ha meg valamit nem értesz a Bibliából kérdezz itt!

Jézus minden problémádat meg akarja oldani! Békülj ki vele,bánd meg a bűneidet és kérj segítséget tőle! De ne a rózsafüzérből,hanem a szívedből imádkozz hozzá!Azt mond neki ami benned van,ne azt ami a rózsafüzérben.

Tudd meg Istennek van megoldása a problémádra,én nem verném meg őket mivel a Biblia azt mondja,hogy "Ahogy szeretnétek ,hogy az emberek veletek cselekedjenek ti is ugyanazt cselekedjétek velük" - Én pl nem szeretném ha megvernének :D De persze van ellenpélda is de ebbe most nem mennék bele.

A Lényeg:Békülj ki Istennel,olvasd a Bibliát és tiszta szívből imádkozz hozzá. Kérj megoldást a problémádra. Akkor kapsz megoldást a problémádra! Ha hittel kéred,mert a Biblia azt mondja,hogy "Aki kér az kap". Isten szeret téged és azt akarja,hogy boldogságban éld az életed!Hallod! Isten szeret téged!!

2011. szept. 17. 23:20
 17/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is azt mondanám, hogy lehetőleg próbáld meg elkerülni vagy megelőzni a konfliktust. Ehhez tényleg ki kell mutatnod, hogy nem vagy egy kis spenóthuszár, akit csak úgy a földbe lehet döngölni. Ezt úgy értem, hogy ha nem veszed fel a kesztyűt, akkor egy idő után remélhetőleg abbahagyják a piszkálást. Ha nem, akkor próbálj meg szavakkal kitérni a balhé elől, határozottan vagy egy kis humorral, ha esetleg ilyenre van esély.

Az is jó ötlet, hogy egyiküket - célszerűen a legnormálisabbat - próbáld meg "megszelídíteni" egy kicsit: Ha nem zárkóztok el teljesen egymástól, akár néhány semleges vagy egyenesen barátságos szóval elkezdődhet egy kis ismerkedés, beszélgetés.

Ha balhéra kerül a sor mégis, akkor azt mondom, szégyen a futás, de hasznos... Innen, a gyk-ról tudom, hogy verekedés vagy támadás esetére a többség ezt javasolja; mert lehet valakinél akármilyen fegyver (gázpisztoly, - spray, paprikaspray, stb.), ha nem tudja megfelelően kezelni. Be lehet gyakorolni védekező technikákat, mozdulatokat is (KravMaga, karate, egyebek), de egy éles helyzetben nem biztos, hogy rendelkezik az ember a megfelelő lélekjelenléttel, hanem esetleg még be is pánikol.

Nem azt mondják, hogy ezek haszontalanok lennének, csak azt, hogy nem adnak teljes biztonságot.

Azt is javasolják, hogy ha nem lehet hirtelen felvenni a nyúlcipőt, akkor a "falkavezérnek" - vagy legalább valakinek - bevitt hirtelen, váratlan ütés egy kicsit lesokkolja az egész társaságot, s az alatt a pár másodperc alatt gyorsan el lehet menekülni. Ja, és azt mondják, a sima hajlakk is nagyon jó fújkálási célra; csak azzal is az a baj, mint minden spray-vel, hogy elő kell kapni a táskából, ill. irányba igazítani, nehogy saját magát fújja szembe az ember...

De még egyszer: ez nem a saját tapasztalatom, csak megjegyeztem mások okosságait. :)

A hívő oldalhoz annyit tennék hozzá: Szerintem sem kell hagynod magad. Valahova már írtam, hogy a "fordítsd oda a másik orcádat is", az nem azt jelenti, hogy folyamatosan forgatod balra - jobbra - balra - jobbra - balra - jobbra ..., amíg bele nem szédülsz, meg palacsintává nem verik a fejedet.

Ha a Bibliát nézzük, ott Jézus azt mondta, hogy a megaláztatás, a verés, a szenvedés, az üldöztetés az Ő neve miatt következhet be; nem írtad ugyan, de nem gondolom, hogy arról lenne szó, hogy a hited miatt kötözködnek veled. Tehát nem kell hagynod magad, állj csak ellenük, védekezz!

Még egy dolog eszembe jutott, amit Jézus mondott: "Legyetek szelídek, mint a galambok, és ravaszak, mint a kígyók!" - Na, akkor tessék ügyesnek lenni! :)

És ha pedig mégis verekedésre kerül sor, eszedbe ne jusson titokban tartani; mondd el a szüleidnek, a tanáraidnak; nem tehetik meg, hogy ne foglalkozzanak a dologgal. Ugyanis ez tényleg nem gyerekcsíny, hanem TÖRVÉNYSÉRTŐ magatartás. Már nagyon sokat írtam, így belinkelek inkább két kérdést; az egyikben olvashatod a választ a hivatalos eljárásról /nagyjából/; a másikat pedig inkább az érdekesség kedvéért mutatom, de abban is találhatsz hasznos infókat. Illetve azon a kérdésen keresztül el tudod érni az egyik válaszolót, Janzit. Ő rendőr, és nagyon segítőkész, kérdezz tőle nyugodtan. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__21338..

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__21165..

Isten áldjon, és sok szerencsét! :)

2011. szept. 18. 14:33
 18/20 anonim ***** válasza:
23%
Ne hagyd magad! Ez a fordítsd oda a másik arcodat egy hazugság! Akkor már tartsd oda a torkodat is, hadd vágják el! Az önvédelem jogos. Hát ezt tanítja a kereszténység??? Hagyd magad megverni, megölni? Ezért tart itt ez az ország!
2011. szept. 20. 21:08
 19/20 anonim válasza:
Küzdő sport nem a legjobb ötlet. Ismerek olyat, aki fekete öves kempós de semmit nem ért vele amikor neki megy egy KOCKA gyerek, aki semmilyen harcművészetben nem volt jártas(max Tekken, és Mortal Combat :DD). Vegyél 8cm-nél kisebb kést, vagy paprikasprét vagy menny be a dutyiba 1 kis időre ott megedződsz :DD
2013. jan. 6. 00:29
 20/20 anonim válasza:
neki ment * bocsi elírtam : )
2013. jan. 6. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!