Meg akarnak verni, mi tegyek?
Van néhány srác, akik az utóbbi időben "rám szálltak". Nekem jönnek, belebámulnak az arcomba. Provokálnak, előbb utóbb szerintem verekedés lesz belőle. Nálam fiatalabbak és egyesével még lenne esélyem, de ők valószínűleg ezt tudva egyszerre fognak támadni. Ha még így is én "győznék" akkor meg vannak idősebb és agresszívebb barátaik, testvéreik akik utána biztosan jönnének "jogos bosszút állni". Tanárnak, szülőnek vagy rendőrségnek hiába szólnék nem lenne belőle, hisz ez csak diákcsíny. Meg még eddig, nem történt semmi és ha árulkodnék akkor jobban rám szállnának. Anno megpróbáltam beszélni az idősebb ismerőseikkel arról, hogy senkire nem jelentek veszélyt, de erre fellelkesedve, hogy ennyire nyámnyila vagyok fellöktek és amikor négykézláb voltam a földön ütöttek amit én csak tűrtem. Valószínűleg most a kicsik akarnak nagyobb elismerést a körükben hogy ők is képesek egy idősebbet megverni.
Nekem nincsenek barátaim, akik meg vannak azok olyanok mint én, akik kerülik az összetűzéseket és nem akarnám őket ilyen dolgokba belerángatni. Nem vagyok szép és az a tipikus lúzer típus vagyok akit kinevetnek és kibeszélnek a háta mögött. Önbizalmam sincs, már régóta.
Miért a valláshoz írtam mindezt? Mert vallásos vagyok, még ha sokszor úgy is érzem hogy Isten nem szeret, csak reménykedek, hogy jól jövök ki majd ebből. Igazából nem sok jó szokott velem történni ez meg is látszik rajtam, magamnak való, zárkózott vagyok emiatt. Hiába próbáltam nyitni csak a rossz talált meg. Meg vagyok bérmálkozva és 2 hónappal ezelőttig évekig jártam a templomba és szent áldoztam, gyóntam és naponta rendszeresen imádkoztam hogy változzon meg az életem jó irányba. De Isten nem hallgatott meg ezért is nem járok már, mert valahol haragszom Rá.
Én nem akarok verekedni, még mindig hiszek a "ha megütik a jobb orcádat, tartsd oda a másikat is", meg úgyse tudnék belőle jól kijönni, hiába érzem azt hogy félemlítsem meg és akkor nem fognak bántani (aztán meg veri a kicsiket ez a ...). Szerintem a gonosz sugallja, hogy bántsak másokat. Eddig se tettem, ezután se akarok. Nem keresek összefüggéseket, hogy amiért nem járok templomba ezért történnek rossz dolgok velem, mivel előtte is történtek egyfolytában. Szóval nem tudom mit tehetnék, így minden reggel azon görcsölök mi fog ma történni.
Biztos hallottad már, hogy a fejben dől el minden. Ez is ilyen dolog. Ne félj tőlük, és akkor nem fognak bántani. Az ilyen emberek olyanok, mint a kutyák, megérzik, ha valaki fél vagy gyenge, és arra rászállnak. Ne félj, légy magabiztos, szerezz belső tartást, és akkor az ilyen xxxalakok el fognak kerülni. És ebben segíthet Isten. Kérdd őt, imádkozz hozzá, oszd meg vele a félelmeidet, kérj erőt, stb. Ha a tudatában vagy annak, hogy Isten veled van, és egy hajszál sem eshet le a fejedről az ő engedélye nélkül, akkor bátor leszel, mint egy oroszlán. És ne félj, ő nem hagyott el, és nagyon szeret téged.
A "tarts oda a másik orcádat" dolog is úgy igazi, ha nem félelemből nem ütsz vissza, hanem szeretetből. Isten nem nyámnyilaságra hívott el, hanem erőre és szeretetre. Jézus egyszer egymaga egy kiűzött a templomból egy csomó haszonlesőt. Oda tudott csapni az asztalra, mikor kellett. De szeretetből tűrte el a verést és a kereszthalált is, nem félelemből.
Szia !
A vallás nem a legmegfelelőbb dolog, hogy azt gondold ez tetszik Istennek és közel vagy hozzá.
Istennel való kapcsolat a megtéréssel kezdődik és így lesz szövetségi kapcsolat amelynek az alapja Isten fia a Názáreti Jézus.
A szövetségi kapcsolat Jézus vére által jött és megtérés után jön létre.
Ebben a szövetségi kapcsolatban az ember közel kerül Istenhez.
Isten fiaként tekint rá, megigazult emberként élhet és jogot formálhat Isten áldásaira, védelmére is. Gyógyulások betegségekből,szabadulás az átkokból és démonoktól.
Isten szeret téged mert kegyelme rajtad van annak ellenére, hogy neki nem tetsző dolgokról azt gondolod közel kerülhetsz hozzá és ezért teszed azt.
A rossz dolgok részben azért történtek veled mert nem a legmegfelelőbb úton próbálod keresni Istent, így gonosz erők működnek az életedben ezek okozzák a lelki problémákat-konfliktus helyzeteket és sugallnak olyat ami nem igaz mert Isten jó és nincs okod rá haragudni, Isten sosem tett olyat amiért az ember haragudhatna rá.
A orca odatartását nem szó szerint kell érteni ha rád támad valaki jogod van az önvédelemhez a törvény és Isten előtt is, túlerő esetén vagy futás jöhet szóba vagy beavatkozik Isten de biztos vagyok benne nem hagyná, hogy ok nélkül erőszakos cselekedet áldozatává váljak.
Arra vonatkozik, hogy ha valaki kárt okoz neked ne te szolgáltass magadnak igazságot hanem hagyd Isten igazságszolgáltatására.
Az Istennel közösségben lévő embereknek megadja Isten a békességet belűről, a félelem mentes görcsölésmentes életet.
Kívánom találd meg az Istennel a jó kapcsolatot, hogy részesedhessél az ő áldásaiból.
Shalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!