"Tényleg védenek a védőszentek"? Vagy csupán a bálványimádás eszközei?
Erre csak a Bibliából tudok válaszolni, Pál apostolnak Timóteushoz írt levelében a következőket írja (1. Tim. 2,5):
"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus."
Tehát nincs szükség más közbenjárókat választani és hozzájuk imádkozni, sőt nemcsak szükségtelen de még hatástalan is Pál apostol szerint, mivel Jézus a közbenjárónk az Atyánál. Én nem is értem, minek variálnak annyit az emberek. És miért gondolják, ha már a protekciónál tartunk, hogy hatékonyabb egy meghalt embert megkérni, hogy járjon el az ügyünkben az Atyánál, ha egyszer ott van Jézus, aki megteszi ezt, ráadásul csak nagyobb befolyása van Istennél, ha egyszer a fia...
Kedves 09:42-es!
Hogyhogy "apukád nagyon szigorú"? Az Atya a mi atyánk és szeret minket és Jézus azt mondta, hogy mindent, amit az Ő (Jézus Krisztus) nevében kérünk, azt az Atya megadja nekünk. Akkor miért kell másokhoz szaladgálni?
A Szenzírás tanúsága szerint van
- 1 - a zarándok Egyház (akik itt élnek eme siralomvölgyben)
- 2 - a szenvedő Egyház ( akik a tisztulás helyén várják az üvösséget/ maga ugyan megmenekül de csak mintegy tűz által, mondja Szent Pál apostol
- 3 - a diadalmas Egyház (az üdvözültek akik már eljutottak Isten boldogító szinelátására/vagyis ők a szentek.
Az ő közbenjárásukat kérjük, mert a Mennyei Atya azt várja el tölünk, hogy kérjünk.
"Kérjetek és adatik nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek, mondja az Üdvözitő a Második Isteni Személy.
De ez a kérdésfeltevés jellemző Jehova Hamis és Hazug Tanúira.
No, helyben vagyunk, megjelen az IQ bajnok is sorainkban, köszi neked a kimeritő(szó szerint), és épületes megnyílvánulásodat.
A Biblia világosan fogalmaz e kérdésben is! Ezt le is írták előttem érthetően. Akkor már csak azt nem értem, hogy miért kell ellene mondania egy olyan embernek, aki állítólag keresztény? Ha nem a Biblia a mérce, a zsinormérték, hanem az ettől eltérő(!), emberi elgondolások, akkor mi a fix, mi az, ami biztos?!
Akkor mondhat bárki, bármit!
Egyébként azzal az állítással nem értek egyet, hogy a szobrok, festmények előtti leborulás csak 'tisztelet' lenne, nem imádat. Mivel készítettek erről tanúlmányt és kiderült, hogy bizonyos művészi ábrázolások sokkal népszerűbbek, mint mások. Hosszú zarándokutakat képesek a hívők megtenni a nekik szimpibb (de ugyanarról a személyről készült) kegytárgyért. Ha nem az ábrázolás lenne a fontosabb, hanem "aki mögötte van", teljesen mindegy lenne, hogy hol borulnak le, melyik előtt!!
De a Biblia ezt is tisztába rakja. Ezen eszközök készítése is tilos, nem hogy az előttük való hajbókolás! Valamint nem csak az imádatuk, de a 'tiszteletük' is (ami ugye a fentiek miatt, erősen kérdéses, hogy csak tisztelet) tilos! A keresztényeknek is sok helyen megismételték a Héber Iratok ezen tilalmát, és semmi sem utal arra, hogy a "bálványimádás" keresztényi tilalma, változott volna tartalmilag. Ugyan az maradt.
Az első válaszoló viszont nagyon tetszett, megmondta a tutit.
"Az első válaszoló viszont nagyon tetszett, megmondta a tutit."
Zsák a foltját megtalálta
"a szenteket nem imádjuk "csak" tiszteljük"
Igy van Istent imádjuk, a szenteket tiszteljük.
"Én nem is értem, minek variálnak annyit az emberek."
Egyetértek.Főleg Jehova Hamis Tanúi variálnak.
"Egyébként azzal az állítással nem értek egyet, hogy a szobrok, festmények előtti leborulás csak 'tisztelet' lenne, nem imádat"
Ez a te magánügyed.Ez VÉLEMÉNY NEM TÉNY!
"Hosszú zarándokutakat képesek a hívők megtenni "
Valóban. Olvasd el pl. az El Camino-t. Nem hivő emberek is változtattak gondolkozásúkon, megtértek.Addig sem zaklatták őket Jehova Hamis Tanúi a tévtanaikkal.
"szenvedő Egyház ( akik a tisztulás helyén várják az üvösséget/ maga ugyan megmenekül de csak mintegy tűz által, mondja Szent Pál apostol "
Te kisegítő iskolába jártál? Nem bűn csak baj.Nem veszed észre még azt sem, hogy nem velem vitatkozol hanem Szent Pál apostollal?
Korintusiaknak írt I. levél, 3
"14. Akinek építménye megmarad, jutalomban részesül.
15. De akinek mûve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tûz által. "
Az előttem szólók már idézték a Bibliából a vonatkozó részeket a szentekhez való imádkozás szükségtelenségéről, úgyhogy csak annyit tennék hozzá, h. nem csak a Jehova Tanúi, hanem semmilyen protestáns felekezet nem imádkozik szentekhez!
Nem vagyok Jehova Tanú.
"semmilyen protestáns felekezet nem imádkozik szentekhez"
Az az ő bűnük-bajuk.
Isten szabad akaratot ad az embereknek.
"Sokan vannak a meghivottak, kevesen a választottak"
Luther Mártontól megkérdezték, melyik vallás vezet el az üdvösségre?
Luther ezt válaszolta; " Az új a könnyebb a régi a biztosabb+
No comment!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!