Kérhetek segítséget? Névválasztás/Védőszentek. Bővebben lent.
Római katolikus vallásúak vagyunk,és a névválasztásban szeretnék segítséget kérni.
Kisfiunknak a Martin nevet adtuk, a papunk akkor azt mondta nem lesz szükség kereszteléskor másik név felvételére,mert a "Martin" névnek Szent Márton a védőszentje.
Most második kisbabánkat várjuk,egy kislányt,akinek a Nikolett nevet választottuk,de sajnos sehol sem találom,hogy vajon neki lenne-e védőszentje.
Mi szeretnénk,ha lenne,mert akkor neki sem kellene második nevet adnunk.
Ha valaki tud segíteni,hogy hol tudnék utána nézni,vagy ha tudja biztosan,hogy van-e a "Nikolett " névnek védőszentje,kérem lépjen velem kapcsolatba,akár itt a fórumon,akár privát email címemen.
Előre is köszönöm:Rita
Nagyon köszi!
Utána fogok nézni!
Szent Koletta (Colette, Kolet)
szűz. Harmadrendi ferences volt. megreformálta a női ágat. Sokat tett a konstanci zsinaton törvényes választására. Sok hasznos tanácsot adott a bázeli zsinat atyáinak is. Sok és súlyos kisértés gyötörte. †1447.
ünnepe márc. 6.
a Nikolett tkp. ennek rokon neve, bár nem teljesen ugyanaz a 2, a Nikolettnek a névnapjai is máskorra esnek. De szerintem elfogadható.
Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást!!!
Sajnos magyar nyelvű leírást nem találtam.De a lényeget kiszűrtem-nem kell második név...
Utolsó!
Abszolút egyet értek veled,hogy ne a név alapján védjen meg minket Isten!!!!
DE!!!
Ez nem az én gondolat menetem.Nem én találtam ki,hanem a papunk mondta.Én is furcsának találtam,hogy miért kellene 2 név,ha nem akarunk,akkor is kell második név,ha a választotthoz nem tartozik védőszent.Ezt még senki nem magyarázta el nekem.én nem vallásos családban nőttem fel,akkor vettem fel a keresztséget,amikor bekerültem a férjem családjába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!