Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van akkor, ha valójában...

Mi van akkor, ha valójában Isten tényleg csak bizonyos embereket választott ki, és a többiek pedig nem térhetnek meg bármennyire is akarnak, majd ezért még véresen le is számol velük?

Figyelt kérdés

A Róma 9:22 azt írja, hogy vannak edények, a harag eszközei, akik pusztulásra készültek. Hogyan lehetne ezt másképp értelmezni?

Az evangéliumot pedig csak azok értik, akiknek megengedi Isten, hogy értsék, hiszen csak a Szentlélek által lehet megérteni, ahogy a Bibliát is. Azért is van a sok példabeszéd is, hogy csak az érthesse meg, akinek "van füle a hallásra". Ha például valaki elmegy többször templomba, de Isten nem veszi el a leplet az elméjéről, hogy megértse az igét, akkor viszont már nem mondhatja, hogy nem hallotta az evangéliumot,

2011. aug. 17. 00:25
1 2 3 4 5 6
 41/53 munyamunya ***** válasza:

Kedves 07.57!

Először is elnézést kérek, ha megbántottalak egy mondatommal, szándékom nem ez volt (a testvéreimmel gyakran mondjuk ezt egymásnak, és sosem bántó éllel, inkább kijózanítás céljából).

Hívőnek lenni számomra azt jelenti, hogy nincs olyan opció, h "nincs igazam" ami a hitbeli meggyőződésemet illeti. Ha nem volnék 100%osan, tökéletesen biztos a dolgomban, akkor valóban képmutató és/vagy ostoba lennék ezek szerint a hitelvek szerint élni és beszélni. Tudom, hogy Istentől eredő változások történtek és történnek bennem, tudom, hogy elválasztott Magának, és tudom, hogy szeretem Istenemet.

Ennél többet azonban nem tudok mondani neked. Tőlem hiába kéred, hogy "győzzelek meg", a hitet nem emberek indukálják, hanem Isten Szentséges Szelleme adja annak, akinek akarja. Nekem annyi dolgom van, hogy tanúságot teszek a saját meggyőződésemről, elmondom, hogy a Mindenható téged is meg akar menteni, számodra is nyitva áll az út, amelyet a Felkent Jézus járt ki előttünk, így közvetlen meneteled van az Istenhez és Atyához. Ha akarod. Ez a te döntésed.

Ami a jók szenvedését illeti, ezen a földön, ebben a korszakban a választott szentek osztályrésze az üldöztetés, a bántás, fájdalom és nehézségek. Ez ígéret a Krisztustól, aki szintén szenvedett amikor köztünk járt, méghozzá tökéletesen igazként, aki nem a saját vétkei következményét viselte, hanem minden teremtményét (mennyeiekét és földiekét egyaránt). Rajta kívül nincs emberfia, aki elmondhatná magáról, hogy bűntelen, a bűnnek pedig szabályszerű, előre lefektetett rend szerinti folyományai vannak, amit jogosan kap az ember. Még az igazak is.

Ráadásul gyanítom, hogy te a világ szerinti értelemben mondasz egyeseket "jó"nak, ami nem egyezik az Isten törvénye szerinti tisztasággal. Sokan állítják, hogy ők bizony soha semmi rosszat nem csináltak, úgymint: nem loptak, nem öltek, nem csaltak, kedvesek voltak másokhoz, stb. Ez valóban nem kis dolog, figyelembe véve a világ általános romlottságát, azonban mégsem egyenlő azzal a szentséggel, amire Isten csak a választottjait juttatja el ebben a korszakban. Akiknek ez egyfelől áldás, másfelől hatalmas munka és kínlódás, sok eleséssel és megszomorodással. Valójában a mai kor elhívottjai nehezebb helyzetben vannak, mint mások, mert nekik már most, a Sátán uralma alatt veszteglő világban tisztán kell tartaniuk magukat minden gonosztól. Az emberek nagyobb részének, akik majd a második feltámadás során ismerik meg Isten kegyelmét és szeretetét, egyszerűbb dolguk lesz, mert akkor már nem lesz megtévesztés, nem fog befolyásolni semmilyen külső ördögi hatalom senkit (addigra Sátán elpusztul), hanem egyedül a saját természetével kell majd megbirkóznia mindenkinek. Ez lesz az az alkalom is, amikor az általad oly gyakran emlegetett amerikai bennszülöttek is megkapják a lehetőséget, hogy megtérjenek Jézus által a Teremtőhöz.

Azért az emberek hibája az éhezés, a javak igazságtalan elosztása, stb., mert már régóta nem hallgatunk Istenre, nem akarjuk az Ő tanítását követni a mezőgazdaság, a pénzügyek, a társadalmi rend terén. Pedig minden szükséges információt megadott, ami alapján igazságos és békés életmódot lehetne kialakítani ezen a földön, még akár úgy is, hogy a többség nem kap hitet. (hiszen a mai polgári törvényeket sem azért tartjuk be, mert "hiszünk" azokban, akik alkotják azokat, hanem józan ész és szükségszerűség alapján)

Isten létéről nem feladata egyetlen hívőnek sem "győzködni" másokat, ezt rosszul gondolod. És nem hinném, hogy türelmetlen voltam veled, csak tisztáztam, mit gondolok a te hozzáállásodról. Ami a lelkek (életek) mentését illeti, valószínűleg arra az igehelyre gondolsz, ahol ezt mondja Jakab:

""Atyámfiai, hogyha valaki TI KÖZTETEK eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti őt valaki, Tudja meg, hogy a ki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez.""

Vagyis nem kívülállókról, "hozzá nem értőkről" van szó, hanem testvérekről, akik eltávolodnak az Úrtól. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne másokat is megmenteni, de senkit sem tesz az Isten a saját akarata ellenére hívővé. Aki keres, AZ fog találni.

Egy szóval sem mondtam olyat, hogy a "gonosz irányít" téged, egyszerűen fátyol van előtted, nem lát tisztán a szemed, és ezt Isten vagy elveszi, vagy nem. Általános bizonyítékot nem fogsz találni Istenről, az Ő kegyelméről, szeretetéről mást, mint amit már eddig is láttál, ismertél (a teremtett világ tökéletessége, az életünk megtartása, sok nehézségből való kimenekedés, hogy a rettenetes gonoszságok és hűtlenkedések ellenére mégis itt vagyunk még, állnak az egek és a föld, ilyesmik). Konkrét, személyes bizonyságaim persze vannak, és szívesen el is mondom, bár kétlem, hogy ez az, ami érdekel, de ha kéred, természetesen beszélek róluk.

2011. aug. 26. 09:47
 42/53 anonim ***** válasza:

07.57 vagyok

nem bántottál meg, inkább én voltam merész, mert nem szeretem amikor valaki kihátrál egy beszélgetésből, mert nincsenek érvei. ha valaki komolyan hinni akarja hogy hívő (?!) vagy velem akar beszélni, igen is győzzön meg érvekkel, ha valóban van hite.

istenedet. ez a kulcsszó. nem az én istenem, mert én nem hiszek benne, még akkor sem az én istenem, ha szerinted minden ember atyja. amiben nem hisz az ember, az nem létezhet az ő lelki világában.

"Tőlem hiába kéred, hogy "győzzelek meg", a hitet nem emberek indukálják, hanem Isten Szentséges Szelleme adja annak, akinek akarja. "

a gond az, hogy egyetértek, és ez megint csak azt bizonyítja, hogy az istened elfogult, önkényes és igazságtalan. ha nem így lenne, mindenkinek adna hitet, hogy a földi menny valósuljon meg itt és most.

de nem így tesz. próbára teszi az embereket, ártatlanokat kínoz, míg a bűnözők élvezik az életet.

"közvetlen meneteled van az Istenhez és Atyához. Ha akarod. Ez a te döntésed. "

ezt az előbbi mondatod cáfolja. a hit nem akarat kérdése, főleg ha istentől függ, megkapom e. ha létezik is, nem igazságos, mert egyes embereknek több logikát ad ahhoz, hogy érzelmi érvekkel győzhessék meg őket.

én is hiába magyaráznám neked hogy a szellemi fogyatékosok gazdaságilag kiadást jelentenek a társadalom javára, az érzelmi világod nem egyezne bele abba hogy elaltassuk őket. az érzelem (hit) és logika (ész) nem ugyanazon a síkon működik.

"Ami a jók szenvedését illeti, ezen a földön, ebben a korszakban a választott szentek osztályrésze az üldöztetés, a bántás, fájdalom és nehézségek. Ez ígéret a Krisztustól, aki szintén szenvedett amikor köztünk járt, méghozzá tökéletesen igazként, aki nem a saját vétkei következményét viselte, hanem minden teremtményét (mennyeiekét és földiekét egyaránt). Rajta kívül nincs emberfia, aki elmondhatná magáról, hogy bűntelen, a bűnnek pedig szabályszerű, előre lefektetett rend szerinti folyományai vannak, amit jogosan kap az ember. Még az igazak is. "

én csak arra vagyok kíváncsi ezek után, mi a bűne egy magzatnak, aki torz végtagokkal jön világra.

"Ráadásul gyanítom, hogy te a világ szerinti értelemben mondasz egyeseket "jó"nak, ami nem egyezik az Isten törvénye szerinti tisztasággal."

nem, nekem saját értékrendem van.

ettől függetlenül bizonyos "bűnök" teljesen természetesen jönnek elő, ha egy ember nem kapja meg amire szüksége/vágya van. nézd meg a politikát. nemrég az emberek őrjöngve mentek az utcára, eltelik pár év, és mikor rájönnek hogy rászedték őket, nem lesz mit enniük, megint fellázadnak. és ez így is van rendjén. hiába koldul egy éhező gyerek, ha nem kap pénzt, lopni fog ételt, főképp ha mit sem tud jézusról meg egyéb szentiratokról.

"Sátán uralma alatt veszteglő világban tisztán kell tartaniuk magukat minden gonosztól."

miért? mire jó ez a sok szenvedés és áldozat? miért enm tud egyszerűen isten egy boldog, bűntelen világot teremteni?

nem képes rá? akkor nem mindenható.

nem akarja? akkor nem jóságos.

mi jóság van abban hogy lelkeket gyötör?

"addigra Sátán elpusztul"

mikor pusztul már el? miért halogatja isten a boldogságot?

"(hiszen a mai polgári törvényeket sem azért tartjuk be, mert "hiszünk" azokban, akik alkotják azokat, hanem józan ész és szükségszerűség alapján) "

inkább tegyünk nagyobb hangsúlyt a szükségre, leginkább a félelemre. egyesek mindent megtennének, ha nem tiltaná törvény. ezért sem hiszek abban hogy valaki keresztény tudna lenni nem keresztény lélekkel.

"""Atyámfiai, hogyha valaki TI KÖZTETEK eltévelyedik az igazságtól, és megtéríti őt valaki, Tudja meg, hogy a ki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és sok bűnt elfedez."" "

szerintem ha te megtalálod a saját boldogságod, kötelességed. én annak érezném. elvégre ki olyan önző, hogy megfosszon másokat a megváltástól? egy jó kersztény? nem hiszem.

"Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne másokat is megmenteni, de senkit sem tesz az Isten a saját akarata ellenére hívővé. Aki keres, AZ fog találni. "

és ugye isten helyezi belénk a hit képességét valamint a keresés vágyát.

mi csak bűbúk vagyunk madzagon, gurulunk mint az eldobott kő, nincs értelme ráróni a kőre hogy visszajön ha feldobtam. én úgy látom isten ezt teszi. alkot egy világot, amit képtelen jóvá formálni, majd megbünteti ezért az alkotását.

"fátyol van előtted, nem lát tisztán a szemed, és ezt Isten vagy elveszi, vagy nem."

megint nem én mondtam, hogy istentől függ, tudok e hinni. mégis én fogok örökké a pokolban égni a "saját döntésemből".

"Konkrét, személyes bizonyságaim persze vannak, és szívesen el is mondom, bár kétlem, hogy ez az, ami érdekel, de ha kéred, természetesen beszélek róluk."

érdekelnek, én nyitott vagyok rá, sőt bátorítom, hogy bárki megtérítsen, ha tud.

2011. aug. 26. 19:52
 43/53 anonim ***** válasza:

A te aktív közreműködésed nélkül nem "kapsz hitet" Istentől, ez biztos. Senkire sem kényszerít Isten semmit, amit az határozottan elutasít.

Isten az igazság, tehát nem csak van benne némi igazság, hanem maga az igazság Istene Ő!

Az embert is a saját képére teremtette, aki az egészséges szellemével (ha egészséges) kiválóan el tudja dönteni, hogy mi igazságos, mi az, ami a Teremtőnek is elnyeri tetszését. Mi a bűn miatt kisebb-nagyobb mértékben homályosan látunk ez ügyben, de mégis jól megtudjuk különböztetni, hogy mi helyes, mi nem az.

Isten ránk bízta a döntést és nem Ő dönti el helyettünk azt, amit - a szabad akarat csodálatos ajándékával ellátva minket - ránk bízott! A felelősség a miénk, ha az ismeret birtokában is rosszul döntünk, mint Sátán - aki éppen ezt tette - akkor azt nem varrhatjuk a Teremtő nyakába.

2011. aug. 26. 22:49
 44/53 anonim ***** válasza:

07.57 vagyok

22.49

és az elutasítást ki adja? isten vagy a sátán? és akik hinni akarnak de nem tudnak, velük mi a helyzet? elhiszik hogy hisznek, vagy tényleg úgy is gondolják hogy isten létezik és jóságos, mindenható?

"Az embert is a saját képére teremtette,"

hogy teremthet egy szellemi lény a saját képére férfit és nőt? isten hermafrodita vagy 2 ember? tehát istennek kell hogy legyen alakja, mózes találkozik is vele, mikor isten emberi alakot ölt. hogy van ez?

mi az "egészséges"?

én például bűnnek látom, hogy megölünk és megeszünk egy állatot az önző céljainkért, isten nem így látja, bűnnek látom az alkohol ivását is, isten azt mondta emberi formában, hogy igyuk, az ő vére. isten szerint hazudni bűn, én viszont nem adtam volna oda a náci katonáknak a bújtatott zsidókat, ha megkérdezik.

sőt, istennek nem bűn kiirtani az élővilágot egy özönízzel, szerintem meg ha nem lett volna lusta lejön a felhő közül és tanítja gyermekeit. hogy van ez?

én úgy látom hogy igazságosabb vagyok mint isten.

"Isten ránk bízta a döntést és nem Ő dönti el helyettünk azt, amit - a szabad akarat csodálatos ajándékával ellátva minket - ránk bízott!"

hol van a szabad akarat ha istentől függ, hiszünk e, hová születünk és milyennek, milyen sorsra lettünk kiválasztva? hol van a szabad akarat, ha isten 2 lehetőséget ad, az egyik örök szenvedés, a másik rabszolgaság? ha valóban mindenható, miért nem teremt olyan világot, ahol nincs bűn, nincs pokol, nincs sátán?

nem képes rá mégsem? vagy nem akarja mert gonosz, hanyag?

mi a magzatok bűne, ha torz végtagokkal jönnek világra?

ezekre gy keresztény sem tud válaszolni, várom tőled is, hátha te leszel a kivétel.

"A felelősség a miénk, ha az ismeret birtokában is rosszul döntünk, mint Sátán - aki éppen ezt tette - akkor azt nem varrhatjuk a Teremtő nyakába."

és amikor nincs ismeret, ki a hibás a bűnökért? az indiánokat ki világosította fel a kereszténységről a mészárlótérítő csőcselék előtt?

2011. aug. 27. 06:27
 45/53 anonim ***** válasza:

@07:59

Lenne néhány kérdésem hozzád:

1. Beszélgettünk mi már valamikor? Ha igen, emlékszel-e rá, hogy melyik kérdésnél, ill. miről?

2. Miért jársz erre az oldalra, a Vallás kategóriába? Miért írsz válaszokat és folytatsz vitákat, mi motivál erre?

Szeretném, ha röviden, de őszintén válaszolnál.

Előre is köszönöm. Üdv.

2011. aug. 28. 09:23
 46/53 anonim ***** válasza:
Bocsi, elírtam: 07:57-nek ment.
2011. aug. 28. 09:23
 47/53 anonim ***** válasza:

07.57 vagyok

berta:

nekem nem ismerős a neved

túlzás hogy idejárok, de néha benézek, azért írok vallásos kérdéseket, mert érdekelnek a vallások, és itt nagy számban kapok is válaszokat a kérdésemre.

2011. aug. 29. 12:28
 48/53 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszod.

Azért kérdeztem az elsőt, mert egyszer beszélgettem egy hasonló stílusú válaszolóval. Mivel sajnos sokan még egy nicket sem vállalnak fel, a %-ok alapján nehéz nyomon követni a dolgokat... Ezt most ne vedd személyes támadásnak, ti vagytok a többség. :)

A 2. bek.-kel "vitatkoznék": Nekem nem úgy tűnik ebből a beszélgetésből, hogy bármely kérdésedre is választ kaptál volna... Kb. ötezer kérdésedre igaz, hogy válaszoltak, de te vitatod ezeket; tehát én úgy mondanám inkább, magamat javítva, hogy érdemi választ nem kaptál.

Nézd, én nem tudom, mi ennek az oka; nem ismerlek.

Azt viszont nem tudom elhinni, hogy komolyan gondolod, hogy valaki térítsen már meg... Ha tévedek, akkor elnézésedet kérem. Csak azért gondolom így, mert mindennel vitatkozol, cáfolsz, érvelsz, nem nagyon fogadtad el a magyarázatokat. Van ilyen, elismerem.

De szerintem ezek a viták sehova sem vezetnek. Pusztán elrabolják az időt minden résztvevő féltől. Olyan dolgokat hozol fel, amiket általában a vérateisták, ill. a hitüket vesztett keresztények szoktak emlegetni.

Látogatsz ilyen jellegű blogokat, honlapokat is? Ha nem, szerintem próbáld meg; megtérni valószínűleg nem fogsz tőlük, de sok érdekeset lehet olvasni...

Tényleg nem bántani akarlak; én max. beszélgetnék veled valami másról, de az üres vitákat próbálom kerülni. Üdv.

2011. aug. 29. 23:13
 49/53 anonim ***** válasza:

07.57 vagyok

meglehet hogy beszéltünk, de az emberek hasonlíthatnak

miért kellene nicknevet felvállalni? mi értelme?

"A 2. bek.-kel "vitatkoznék": Nekem nem úgy tűnik ebből a beszélgetésből, hogy bármely kérdésedre is választ kaptál volna... Kb. ötezer kérdésedre igaz, hogy válaszoltak, de te vitatod ezeket; tehát én úgy mondanám inkább, magamat javítva, hogy érdemi választ nem kaptál. "

ez igaz, de még így is több a semminél

"Nézd, én nem tudom, mi ennek az oka; nem ismerlek.

Azt viszont nem tudom elhinni, hogy komolyan gondolod, hogy valaki térítsen már meg... Ha tévedek, akkor elnézésedet kérem. Csak azért gondolom így, mert mindennel vitatkozol, cáfolsz, érvelsz, nem nagyon fogadtad el a magyarázatokat. Van ilyen, elismerem. "

annyira nem éget a vágy, hogy megtérítsenek, de nyugodtan lehet próbálkozni, biztosan boldog lennék.

én úgy gondlom ha valaki egy igaz vallás híve, akkor abban nem lehet kivetnivalót találni. a kereszténységben viszont sok az önellentmondás

"Olyan dolgokat hozol fel, amiket általában a vérateisták, ill. a hitüket vesztett keresztények szoktak emlegetni. "

ha jogtalanok, akkor nem okoz gondot a cáfolásuk

"Látogatsz ilyen jellegű blogokat, honlapokat is? Ha nem, szerintem próbáld meg; megtérni valószínűleg nem fogsz tőlük, de sok érdekeset lehet olvasni... "

néztem egy párat, de nem érdekelnek, inkább beszélgetni akarok. de ha van egy keresztény gyik oldal, ahol meg tudják válaszolni a tipikus vérateista kérdéseket, akkor örömmel várom.

nézegettem már olyan oldalakat is, ahol összegyűjtik a biblia összes kegyetlenségét és ellentmondását. én ezt is ajánlom neked. sajnos a vérateistáknak bizonyos dolgokban igazuk van.

te hiszel a bibliában (vagy annak az igazságában és ebből következően istenben)?

"Tényleg nem bántani akarlak; én max. beszélgetnék veled valami másról, de az üres vitákat próbálom kerülni. Üdv.

"

csak tessék, most is ezt teszed.

2011. aug. 30. 07:12
 50/53 anonim ***** válasza:

A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 07:12

Hali. :)

"miért kellene nicknevet felvállalni? mi értelme?"

Azért, mert nem vagyok már mai csirke, és nekem furcsa ez a teljes anonimitás, jobban szeretem a személyesebb kontaktot. :)

Komolyabbra fordítva a szót: Mi bajod lesz attól, ha felvállalod? Hacsak nincs benne valami személyes vagy arra utaló dolog... De ez nem valószínű, ugyebár.

Értelme annyi lenne pl. hogy könnyebben ki lehetne igazodni a fórumozók között. Pl. van néhány válaszoló vállalt nickkel, akiknek a válaszai általában tetszenek, tehát a tapasztalat alapján tudom, hogy mire számíthatok, ezért biztosan elolvasom a válaszát. Ugyanez fordított esetben: Tudnám, hogy ki az, akinek a válasza valószínűleg nem érdekel, ezért el sem olvasom. Vagy ha mégis érdekel a véleménye egy adott kérdésben, akkor lehet jó nagyokat csodálkozni, hogy "jéé, ki gondolta volna, hogy ilyen értelmes is tud lenni"; persze ez fordítva is előfordulhat, történt már ilyen egy-két személy esetében. Meglepődtem ám, bizony. :)

Tehát időt spórolnánk vele, meg némi bosszankodást. :)

"annyira nem éget a vágy, hogy megtérítsenek, de nyugodtan lehet próbálkozni, biztosan boldog lennék. én úgy gondlom ha valaki egy igaz vallás híve, akkor abban nem lehet kivetnivalót találni. a kereszténységben viszont sok az önellentmondás"

Ajjaj, nekem nem áll szándékomban megtéríteni, ezért nem próbálkozom. Felnőtt ember vagy - gondolom legalábbis - , majd megtérsz magadtól, ha valóban és őszintén keresed Istent. A Bibliában az áll, hogy akik őszintén keresik Istent, azok megtalálják. Meg különben is, ember nem tud megtéríteni senkit, mert Isten Szent Szelleme az, aki elvezet az igazságra. Ő nagyságrendekkel jobb e téren, hidd el nekem... :)

A kereszténység alatt nem tudom, mit értesz pontosan (katolicizmust, vallásosságot, stb.); mindenesetre én a bibliai kereszténységről annyit tudok mondani, hogy bár több felekezet is van, javarészt egyetértenek; ill. a Bibliában látszólag tényleg sok az ellentmondás, de ezek feloldhatók. /Ha tudnád, én mennyit kínlódtam ezekkel... De hála Istennek, nem görcsölök már ilyeneken, mert az eddig felmerültek esetében eddig még sikerült elfogadható választ kapnom./

"ha jogtalanok, akkor nem okoz gondot a cáfolásuk"

Nem lehet mindent cáfolni, ezt már most mondom. Vagy ha igen, akkor eléggé hosszadalmas. Ééés ráadásul a cáfolatot is vagy elfogadod, vagy nem; és ez így megy tovább... Inkább próbálj meg szerintem szívvel közeledni Istenhez, ha tényleg nem bánnád a megtérést; ésszel nem túl sokra megy az ember eleinte. Ez is saját tapasztalat. Viszont ne aggódj, mert utána már nem marad az ember örökké így; normális hívő használja az eszét is, csak elfogadja, hogy vannak dolgok, amiket nem lehet megérteni, megmagyarázni, stb.

Hát, szerintem az ateista oldalakon is el tudják mondani, hogy mik szoktak lenni a tipikus fundi vagy pünki válaszok... :) Olvasgatok néha ilyeneket, tudom ám, mi megy ott... :)

Néztem már olyan összegyűjtős oldalt is. Volt, hogy kapásból meg tudtam állapítani, hogy marhaságokat írnak, mert szövegkörnyezetből kiragadott igehelyeket állítanak szembe egymással. Volt, hogy csak később derült fény a "titokra"; és volt, amire még nincs válasz, de a bizalmam már kialakult a tapasztalataim alapján, hogy előbb - utóbb lesz majd. /Nem a Mennyországra gondolok, hanem még itt, a földi létre./ Na, emiatt pl. hasznos a gyk. nekem is, jópár látszólagos ellentmondást tisztáztak egyes válaszolók. :)

Igen, én hiszek Istenben, méghozzá abban az Istenben, akit a Biblia annak nevez. És hiszek az Írások igazságában is. Tudod, a teljes Írás Istentől ihletett... :) De ez nem úgy van vagy volt, hogy elkezdi az ember olvasni a Bibliát, és erőszakkal rákényszeríti magát arra, hogy fogadja el és higgyen benne. A gondolkodásmódot tényleg csak Isten tudja megváltoztatni.

Üdv, és ne töprengj sokat szerintem. :)

2011. aug. 31. 13:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!