Aki jár gyülekezetbe, és aki nem, az is, milyen Bibliafordítást használ az összejöveteleken/egyéni olvasásakor a Bibliának?
Figyelt kérdés
2011. aug. 14. 22:20
21/38 anonim válasza:
Én egyénileg tanulmányozom a Bibliát, Károli fordítást, és megvagyok vele elégedve .
22/38 A kérdező kommentje:
# 20/21 Időpont ma 17:05:igen,neked szólt,és köszönöm a választ!
2012. febr. 6. 18:15
23/38 A kérdező kommentje:
Illetve mindenkinek nagyon szépen köszönöm,és várom a válaszokat továbbra is!
2012. febr. 6. 18:16
24/38 anonim válasza:
Református vagyok, szóval a Károli-fordítást olvasom. :)
25/38 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Én járok gyülkezetbe,és én Újfordítást használok a Magyar Bibliatársulattól ha érdkel,de nincs bajom a Károlival se .
26/38 anonim válasza:
Régebben a Károli félét olvasgattam, nekünk az volt meg, de nem igazán értettem, mert elég régies a fogalmazása.Aztán kaptam egy Új világ fordítást.Ezt már végre értem.Egyesek(akik még bele sem olvastak)azt mondják,"ferdítés".De ez nem igaz,ugyan az megvan benne, ami a Károliban is, csak a fogalmazása a mai ember számára érthetőbb.Tehát én ezt használom.
27/38 megfelelő válasza:
Használom a régi és revideált Károlit, Reformátust, néha az IMIT-et, UVF, Héber-Magyar újszövet, újhéber ó és újszövetséget.
28/38 anonim válasza:
Én a Szent István Társulat katolikus Bibliáját olvasom.
29/38 anonim válasza:
Nagyapámnak volt egy nagyon régi családi Bibliája.
Abban még a tojás úgy volt fordítva,hogy :tyúktolyomány.
És sok más szó is hasonló köntösben olvasható.
Az eredete,kb 1800as évek.
Sajnos már nincs meg.
A Károli fordítás jó,de a Csia féle Újszövetség is nagyon jó.
30/38 anonim válasza:
Én a Szentírás új világ fordítását olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!