Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus ember, angyal vagy...

Krisztus ember, angyal vagy isten?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 23:05
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jézus angyal volt ,aztán Mária megszülte s így ember lett de a Teremtőtől kapott hatalma megmaradt hiszen gyógyított ,embereket támasztott fel lecsendesítette a háborgó tengert ,stb.

Halála után ismét agyal lett. Mindenható isten sosem volt mert hiszen Jézus is teremtve lett. Jézus nem isten isteni hatalma van de csak egy igaz isten létezik a Teremtő.

2011. júl. 27. 09:33
 52/60 anonim ***** válasza:

"Jézus angyal volt,"

?

"Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő..."

"Halála után ismét agyal lett."

?

"Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.

És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,

Ámde a Fiúról így: A te királyi széked ÓH ISTEN örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája."

"Mindenható isten sosem volt mert hiszen Jézus is teremtve lett."

?

"Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;"

Kolosse 1,15

"Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható."

Jelenések 1,8

"Jézus nem isten isteni hatalma van de csak egy igaz isten létezik a Teremtő."

?

"Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen."

Róma 9,5

2011. júl. 27. 11:11
 53/60 A kérdező kommentje:

Erről nagyon sokszor hallani, hogy angyal volt. Véleményem szerint ez csak következtetés. Honnan az ismeret, miszerint Krisztus születése előtt angyal volt? És hol van leírva, hogy feltámadt, mint angyal? Teste nem volt a sírban, MERT feltámadt. Evett. Angyal lett volna?

"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" Ézs 9:6

Az Úr mondta, hogy minek fogják hívni. Én is szerintem nevezhetem így: Egy csodálatos ember, a legjobb tanácsos, Ő a mi erős Istenünk, ki az örökkévalóság atyaja, hiszen csak ááltala nyerhetjük el az örök életet, ő maga a béke, kit ha valakit megszabadít, valósággal szabadok lesznek.

Ez így jó? Vagy Ézsaiás hazudott? Vagy félre értettem valamit? Vagy itt az Atyáról ír? Ő lenne, aki fiúként megyszületik? Ugye itt Krisztusról ír? Szerintetek?

2011. júl. 27. 13:18
 54/60 A kérdező kommentje:
Ja és még valami: Teremtmény? Hol van leírva? Megmondanátok?
2011. júl. 27. 13:19
 55/60 anonim ***** válasza:

Ha a Biblia hamisitva van, akkor miért kellenek az idézetek, amelyek teljesen feleslegesek?! Hiszen nem valósak, ferditmények! igy az idézgetések szépek és jók, de semmi értelmük.

Továbbá, ha a keresztények, zsidók és muszlimok szerint, csak egyetlen Isten létezik, és mindannyian ugyanarról beszélünk, akkor miért nem merül fel az emberekben az, hogy 1 Istennek miért kell több vallást a világra küldenie?

2011. júl. 27. 15:05
 56/60 A kérdező kommentje:

A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:05

Majd ha a kérdésre is tudsz valamit válaszolni és nem csak a maszlagot ontani magadból, akkor szívesen olvasgatjuk a válaszaidat. Ezt a fajta 'pfúj, de sz@r minden' stílus nem vezet előre szerintem, de legfőképpen nem válasz a kérdésre.

2011. júl. 27. 15:49
 57/60 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hogy te nem látsz a dolgok mögé, hogy mire próbálok kilyukadni az a te bajod. nem biráltam senki stilusát, nem szeretem a vitát és kerülöm is azt, én inkább eszmecserét folytatnék. akkor tisztán elmondom, hogy értsd: a kérdésedre a válasz: Ember!!!

2011. júl. 27. 15:57
 58/60 A kérdező kommentje:

Ember teheti- e azokat a dolgokat, melyeket ő tett.?

Adható-e minden hatalom mennyen és földön embernek?

Lehet-e kizárólag ember a szabadító, a megváltó?

Dicsőít-e Isten embert?

Igen, magam is vallom, hogy nyílván emberként született le közénk, de kizárólagosan ember lenne? Szerintem nem. Akkor emberként (csak emberként) váltotta meg magát, akkor én magam is megválthatom magam. Pedig ő azt mondta, hogy aki benne nem hisz, aki nem hiszi, hogy ő 'vagyok', az nem üdvözűl. Az ő beszédei maradnak meg mindvégig, és nem az emberek beszédei.

2011. júl. 28. 04:24
 59/60 anonim ***** válasza:
44%

Jézus, ahogyan a többi próféta is kapott az Istentől valami különlegeset, amitől más lesz, mint a többi ember, hiszen ő az egyik küldött, akinek az embereket kell vezetni, utat mutatni stb.., természetesen úgy, ahogyan azt Isten akarta! magyarán felruházta őt azokkal a képességekkel, hogy a hitetlenek meggyőződhessenek róla, hogy létezik Isten, hiszen Jézus nem magát dicsőitette, hanem az Istent és tudatta a néppel, hogy amije van az az Istentől származik! Lásd: József példáját, akinek szépsége megbabonázta a nőket, vagy lásd: Mózest, aki a tengert ketté választotta, vajon erre képes egy földi halandó? persze, hogy nem, de Mózes is, ahogyan Jézus, Istentől kapta a hatalmát! Azt mondjuk, hogy Jézus szenvedett a népért és Isten "feláldozta őt", de vajon a többi próféta élet gondmentes volt? persze, hogy nem. csak a már két emlitett személy életét nézzük, tiszta meghurcoltatás. Hogy Jézus ki pontosan, én úgy mondanám, hogy az egyik próféta, aki a legközelebb áll az Istenhez! Ilyen még például: Noé, Mózes, József, Mohammed

"Adható-e minden hatalom mennyen és földön embernek?"

Isten a mindentudó, neki bármit lehet és bármire képes!

"Lehet-e kizárólag ember a szabadító, a megváltó?"

Az angyaloknak, démonoknak, szellemeknek más feladata van!

"Dicsőít-e Isten embert?"

Isten Kegyes!

Nézd, szerintem egyértelmű, hogy a létezését, képességeit, cselekedeteit én nem vonom kérdőre, DE a bibliai elbeszélések torzitva vannak, ezért nem lehet neki hinni! Figyelj, még egy példa: te valóban azt gondolod, hogy Isten egyik prófétája követhet el hatalmast bűnt? lásd: Lót története! ez szintén egy bizonyiték!

2011. júl. 28. 10:02
 60/60 A kérdező kommentje:

Azon kívűl, hogy novellákat tudnék írni a válaszodra, mégis egy dolgot ragadnék ki.

"Figyelj, még egy példa: te valóban azt gondolod, hogy Isten egyik prófétája követhet el hatalmast bűnt? lásd: Lót története! ez szintén egy bizonyiték!"

Ezt kifejtenéd bővebben?

2011. júl. 28. 11:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!