Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus ember, angyal vagy...

Krisztus ember, angyal vagy isten?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 23:05
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%

Ki volt az a rejtélyes idegen, aki Jákobbal küzdött? :-) Először a Biblia embernek nevezi. Viszont a következő napon Jákob azt mondja:

"Láttam az Istent színről színre."

I.Mózes 32,30.

Később Hóseás így mondja:

"Küzdött az angyallal."

Hóseás 12,6.

Ugyanaz a személy ember is, Isten is, valamint Istentől küldött angyal is egyben. Csak egyetlen személy létezik az egész Univerzumban, aki megfelel ennek a leírásnak: a názáreti Jézus.

"Aki, mikor Istennek formájában (morphé=alak; forma; megjelenés; külső) volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő (iszosz=egyenlő; ugyanakkora; ugyanannyi; ugyanolyan),

hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá (homoióma=hasonlóság; hasonló forma) lévén;

És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát (tapeinoó=kissebbé tesz; csökkent; lealacsonyít; megaláz; megalázkodik; megalázza magát), engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig."

Filippi 2,6-8.

2011. júl. 22. 11:33
 22/60 anonim ***** válasza:

"Mt 11,27 - "Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú kinyilatkoztatja.""

Miért nem lehet értelmezni és őszintén elismerni a Biblia színtiszta tanúbizonyságát az 1Korintusz 8:6-al kapcsolatban? Miért kell folyton kibújni mindenféle átlátszó trükkel a válaszadás kötelezettsége alól?

"Számomra Krisztus, Isten egyszülött fia!"

Kedves kérdező, én is így gondolom, mindenféle mellébeszélés, pluszfilozófia nélkül.

"Mt 11,27 - "Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú kinyilatkoztatja.""

Tehát nem rendelkezett Jézus előtte vele? Nem, mert Jézus elismerte, hogy még csak nem is a maga önszántából jött a földre, és nem is a maga akaratát tanítja, hanem azét, aki elküldte. Tehát mindenképpen alázatos szolgája volt Jézus a mennyei Atyjának a földi élete előtt is, éppúgy mint nekünk kell lennünk.

Ez volt az Ő példája, mely teljes értékű példa, nem egy mitikus "egyenlő rangú, hatalmú, korú háromságisten, második személy" példája, hanem Jehova egy MINDENKOR ALÁRENDELT és alázatos szolgájának a példája!

A Máté 11:27-tel kapcsolatban még el kéne gondolkozni, hogy mit mondott Jézus, miben, hogyan "egyek" az Atyjával, a Mindenható Istennel?!!

Amikor Jézus ezt mondta: „Én és az Atya egy vagyunk”, vajon arra gondolt, hogy egymással azonosak? A háromság néhány szószólója ezt állítja. De a János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: „mindnyájan egyek legyenek”, majd hozzátette: „egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” Az „egy” kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék tekintetében.

Tehát Jézus megmagyarázta-e kétséget kizáróan, hogyan érti az "egységet"? Igen, megmagyarázta.

Akkor hogyan értsük ezt a verset: (Máté 11:27) "Mindent átadott nekem az Atyám, és senki sem ismeri teljesen a Fiút, csak az Atya, és az Atyát sem ismeri teljesen senki, csak a Fiú, és mindaz, akinek a Fiú ki akarja őt nyilatkoztatni."

Hogyan ismeri Jézus "teljesen" Jehovát? Úgy, ahogy bárki ismerheti, akinek Jézus be akarja Őt mutatni, vagyis akinek ki akarja Őt nyilatkoztatni! Tehát van Jézusnak ilyen tekintetben valamiféle egyedülálló "ismeretsége" Jehováról, amivel csak Ő rendelkezik? A vers szerint nincs!

Nyilván, hatalmi helyzetében, vagyis a világegyetem második leghatalmasabb személyeként van "némi" különbség mindenki mással szemben, de ezek szerint akinek Jézus kinyilatkoztatja az Atyját, az ugyanúgy "TELJESEN" megismerheti Őt!

Elgondolkoztatok-e már ezeken a verseken úgy alaposan? Érdemes.

2011. júl. 22. 12:52
 23/60 anonim ***** válasza:

Egy szót akarok:

1:Ember

2:Angyal

3:Isten

4:Egy másik variációt, de csak egy szóban.

Válasz:

Ember: vö. 1Tim 2:5

Angyal: vö. Zsid 1:9; „hajnali csillag” – (Jel 22:16b); 1Thessz 4:16; Gal 4:14; Csel 7:30, 35, 38

A próféták Istenének prófétája: Jel 22:6; Csel 3:22; 7:37

Egyszülött isten: vö. Ján 1:18; erős isten: Ézsaiás 9:6; stb.

A Magasságos/Legfelségesebb Istennek a Fia: vö. Luk 1:32

Neki a feje a Legfelségesebb egyedül igaz Isten, Aki viszont nem egyszülött Istene senkinek: vö. 1Kor 11:3; János 17:3

A Biblia egyetlen Istene tehát csak és kizárólag az Atya egyedül!

Jézus Krisztus istensége ( vö. Ján 1:1b) pedig minőségi értelmű, tehát addig és olyan mértékben terjed ki, ameddig és amilyen szinte Őt az Ő Istene isteni tulajdonságokkal felruházta. (Ugyanez Istenre önmagára nem vonatkozik, hiszen Ő senkinek nem Istene, hanem Ő mindenkinek Istene, és Ő senkitől nem nyert isteni tulajdonságokat, mint ahogy mások (köztük a Fiú is) isteni tulajdonságokat nyertek tőle, ezért nevezi Jézust is istennek a Biblia néhány helyen. (Egyébként a görög szövegben az Isten szó mindenhol kisbetűvel van írva.)

Végezetül 1Kor 8:6; Róma 1:8-ban (stb.) Pál világosan megmondja, hogy kit tart az Ő Istenének!

Fentiektől eltérőt sehol nem tanít a Szentírás, hanem ezekkel összhangban lehet megérteni minden más Igét is, feltéve ha valaki nem kötelezte el magát az egyházi eredetű háromság-dogmával, mert ez esetben össze-vissza fogja csavargatni az igéket, hogy álláspontját alátámassza. Ha valaki pl. ötven éve vallja a háromság dogmát, ennyi idő után elképzelhetetlen, hogy beismerje a tévelygését. Ilyen bizony az emberi természet, úgy hogy ha valaki képtelen pártatlanul vizsgálni Isten szavát, akkor képes teljes mellszélességgel olyasmit is védelmezni, amit Isten soha és sehol nem nyilatkoztatott ki az Ő igéjében.

2011. júl. 22. 12:55
 24/60 anonim ***** válasza:

"Jehova egy MINDENKOR ALÁRENDELT és alázatos szolgájának a példája!"

"ÉS MIKOR olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát (tapeinoó=kissebbé tesz; csökkent; lealacsonyít; megaláz; megalázkodik; megalázza magát), engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig."

És előtte milyen volt?

"Aki, mikor Istennek formájában (morphé=alak; forma; megjelenés; külső) volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő (iszosz=egyenlő; ugyanakkora; ugyanannyi; ugyanolyan),"

2011. júl. 22. 13:06
 25/60 anonim ***** válasza:

"És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom (exúszia=szabadság; képesség; lehetőség; hatalom; tekintély; jog; jogosultság; hivatal; hatóság) mennyen és földön."

"Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható."(Pantokratór= Teljhatalmú; Mindent uraló; Mindenható)

2011. júl. 22. 13:25
 26/60 A kérdező kommentje:

Tehát a Jehova tanúi szerint meghalt egy ember értünk, bűntelenűl, holott ember nincs, aki megválthatna minket. Meghalt egy angyal értünk, de angyal ha mást tesz, mint amit Isten mond, akkor elbukik, ez nem megváltás. Meghalt az Isten értünk, de Isten csak egy van. Krisztust nem imádjátok, mert akkor az többistenhit, bálványimádás, viszont Krisztus előtt leburul mindenki. Isten csak egy van, akit ti Jehovának hívtok, rajta kívűl isten nincs. Csak Istent lehet imádni, mást nem, viszont Krisztus nyert el minden hatalmat Istentől, néki adatott. Nem a követőinek, hanem csak és kizárólag neki. Ha az övé minden hatalom, az úr, kinek meghajol minden térd, a tied is az enyém is, az angyaloké is. Mindenkié, aki a mennyben van. Istené is? Hiszen ő a mennyben van. Vagy ő egy és ugyan az, és így maga előtt nem hajolhat meg? Ha meghajol minden térd, minden neki adatott minden hatalom, tehát a teremtő hatalom is, akkor ő Isten. De isten nincs más, csak egy, hiszen ő nem lehet a mennyei atya, mert beszélt valakivel. Nem imádjátok Krisztust, nem imádkoztok hozzá, viszont a Bibliában az is benne van, hogy egy a közvetítő Atya és ember között, a Jézus. Viszont Krisztus is közvetlenűl az Atyához imádkozott, és azt mondta, hogy őt kövessük, de nincs más közvetítő, csak ő!

Isten vagy sem? Ha Isten, akkor nem egy van, ha nem, akkor nincs hatalma mindenen, hiszen akinek mindenen hatalma van, az mindenható. Mindenható csak egy van.

Isten a Krisztus, vagy Krisztus három az egyben, ember, angyal, Isten? Ha Isten is, akkor hogy hogy nincs Isten az Atyán kívűl, hiszen azt mondta, hogy nem tud róla.

Szerintetek a Krisztust megilleti az imádat, ő a közvetítő egyedűl, vagy nem? Ha Isten az imádat az övé, ha nem, akkor nem mindenható, azaz nem Isten.

39%-os!

""Számomra Krisztus, Isten egyszülött fia!"

Kedves kérdező, én is így gondolom, mindenféle mellébeszélés, pluszfilozófia nélkül."

A kérdés nem ez, hanem ember, Isten, angyal? Szerinted? Egy szót kérek és nem szeretném, ha miattam 1 órát körmölnél, ha nem szereted a mellébeszélést és a plusz filozófálást. EGY SZÓT!

2011. júl. 22. 14:33
 27/60 anonim ***** válasza:

"Nana, hol van megírva, hogy egy angyal magasabb rendű lenne?"

Magasabb rendű életformára gondolok, nem arra, hogy szolgálatban egymás felett vagy alatt lennénk! Az angyalok nem tökéletlen lények, akiknek nem kell meghalnia, hiszen örök életük lehet. Nyilván nem arra gondoltam, amit te itt mondasz.

"Angyal előtt nem hajolunk, nem térdelünk le, igaz? Aki a Bibliában megtette, arra "rászóltak". Ember előtt nem térdelünk le, nem imádjuk, igaz?"

Az imádat miatt szóltak rá, nem a leborulás miatt. A szó, mely néhány fordítás szerint Jézus "imádásáról" szól, tudniillik az emberek közötti tiszteletadást, hódolatot is jelenti.

Tehát Jézus semmiképpen NEM A MINDENHATÓ ISTEN, hanem annak mindenkor hű szolgája. Ezért nyilvánvaló, hogy teremtmény, aki nem "egyidős", nem "azonos hatalmú" a Mindenhatóval. Arkangyalnak tekinthetjük, hiszen a Bibliából jól alátámasztható, miszerint Mihály az égi neve, tehát főangyal.

2011. júl. 22. 16:00
 28/60 anonim ***** válasza:
"Tehát" a kérdező már megint félrebeszél az előző kommentjében...
2011. júl. 22. 16:02
 29/60 A kérdező kommentje:

39%-os!

Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy nem tudsz egy szót leírni! És még te nem szereted a mellébeszélést.

EMBER, vagy ANGYAL vagy ISTEN?

Amit leírtál csak következtetni lehet, hogy angyal, de a Mihály arkangyal név jelentése ki olyan mint Isten, az angyalok fejedelme. Ez nem minősíti a személyét, abban a tekintetben, hogy a kutyám fejedelme én vagyok, mégsem vagyok kutya. Attól, hogy az agyalok ura, még nem jelenti, hogy angyal. Ha viszont angyalként tekintesz rá, akkor hol a megváltás? Mért nem Gábriel jött le, ő bűnös?

Végezetűl, utoljára kérdezem (nem hiszem hogy ennyire értetlen vagy...) egy szóban: kinek tekinted őt? Ember, Angyal vagy Isten?

2011. júl. 22. 16:06
 30/60 A kérdező kommentje:

""Tehát" a kérdező már megint félrebeszél az előző kommentjében..."

Ötször válaszoltál már erre a kérdésre, de még egyszer sem mondtad el a véleményedet, csak a háromságtanoddal jössz, és egyéb válaszadókra reagálsz. Tisztázzunk valamit, én kérdezek és ha akarsz és tudsz, te válaszolsz. Amikor elküldöd a válaszodat, akkor olyanra kell klikkelni, hogy válasz küldése. Amikor én küldöm, akkor olyanra, hogy komment küldése. Én kommentálok, te válaszolsz, rendben? Ez a játékszabály itt nálam. Ha nem tetszik, vannak olyan oldalak, melyek chat-oldalak, ott pont a beszélgetés a lényeg. Itt a kérdező kérdésére való válasz.

2011. júl. 22. 16:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!