Krisztus ember, angyal vagy isten?
Nem olvasod el a válaszom magad sem.
Így bemásolom!
"A kérdésem ettől függetlenűl nem a kötekedést szolgálta, bár nehezen tudom elhinni most már, hogy elhinnéd. A kérdésem a kíváncsiságom volt, hogy bizonyos egyházak, hívők melyik állítást, mivel támasztják alá.
Szerintem az egyik legnehezebb kérdés, tehát egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy nem született olyan válasz, mi érthetően nyilvánvalóvá tenné a dolgot. De ki ismerheti az Atyát, ha nem a fiú és ki ismerheti a fiút, ha nem az Atya?"
A kérdésem nem a tévelygők jó útra térítését, hanem például a Jehova Tanúk, a Katolikus egyház, a Hit gyülekezete - és még sorolhatnám - álláspontjára lettem volna kíváncsi, illetve az egyének álláspontjára. Tudom, hogy sokrétű a szakadás, és mindenki a magáét fújja. Lásd magad is. Te sem mondanád, hogy tévelyegsz, mert maximálisan meg vagy győződve az álláspontodról. Lehet, hogy te tévedsz, de ez neked sem jutott egy másodpercre sem eszedbe, de számonkéred mástól, hogy nem vallja be, hogy tévednek.
Mondok egy példát: Az adventisták és a JT-k is Mihályként azonosítják be Krisztust, ki a világ teremtése óta van, mint angyal. De nem hallottam tőlük egyértelmű választ, hogy Isten-e, vagy ember, vagy mindhárom. A JT-k teljes mértékben visszautasítják bárminemű imádatot Krisztus iránt, pedig a Biblia sok esetben mást mond. A katolikusok gyakorlatilag Atyapótlót csináltak belőle, mint az egy igaz Isten földi kivetítését. Ők is alá tudják támasztani a tanaikat a Bibliából. stb...stb...
Engem a különböző egyházak tagjainak határozott, egyértelmű kijelentésére érdekelt volna.
Mi lett belőle? Akiktől választ vártam volna, azok meggyanúsítottak, rágalmaztak, kioktattak. Melyik 'keresztény' egyház tagjai is ezek? Nézzük meg gyorsan és kiderűl, hogy tanaik igazak-e.
1Jn 2,9 "A ki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát az még mindig a sötétségben van."
1Jn 2,11 "A ki pedig gyűlöli az ő atyjafiát, a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja hová megy, mert a sötétség megvakította az ő szemeit."
1Jn 3,15 "A ki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, a mi megmaradhatna ő benne."
1Jn 4,20 "Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, a kit lát, hogyan szeretheti az Istent, a kit nem lát?"
És ha János nem elég, itt van Krisztus:
Mt 5,22 "Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, a ki haragszik az ő atyjafiára, méltó az ítéletre..."
Sajnálom, hogy már kérdezni sem lehet, mert egy kérdés a szemetekben egyenlő a provokációval. Ez titeket minősít. Ha provokációnak veszed a kérdést, és ebből már amúgy is eleged van, akkor minek kell válaszolni? Nem bírsz parancsolni az ujjaidnak? Ha látsz egy tüzet, akkor miért kell olajat ráöntened? Majd megvádolod a tűz gyújtóját, hogy miért ég ennyire. Én parazsat gyújtottam, hogy melegedjünk a tüzénél. Te felgyújtottad az erdőt. Köszönöm. Így kell szétrombolni más kíváncsiságát. Szégyeld magad, szégyeljétek magatokat. Az igaz egyház hű tanítói nem ezek. Az igaz ember hit által él. A szent szellem nem vádaskodik, hogy én mit és hogyan gondoltam mikor kiírtam a kérdést. Krisztus felügyelte egyháznak hívjátok magatokat. Krisztus nem ócsárolta a tőle kérdezőket.
Távozzatok tőlem kígyónak fajzatjai, fárasztásomra vagytok.
"Távozzatok tőlem kígyónak fajzatjai, fárasztásomra vagytok."
Kedveske, ez meg magát minősíti!
Akkor hány Isten is létezik? Mindig azt mondjuk 1! de utána jön az, hogy a szent háromság, az atya, fiú stb... akkor ezek szerint Jézus is Isten! Érdekes!!!
1 Isten létezik! És Jézus nem a fia, hanem a prófétája!
Ezt találtam, és eléggé passzol ide:
"I. A FIÚ ÉS AZ ANGYALOK
Krisztus fönségesebb az angyaloknál
Vajon melyik angyalnak mondta valaha: "A fiam vagy, ma szültelek?" Vagy: "Én atyja leszek, ő meg a fiam." Ám amikor Elsőszülöttét bevezeti a világba, ezt mondja: "Imádja őt Isten minden angyala." Az angyalokról így beszél: Aki követeit szelekké teszi, és szolgáit tűzlángokká. A Fiához ellenben e szavakkal fordul: Isten, trónod áll örökre, királyi pálcád igazságosság vesszője. Az igazságot szereted, a gonoszságot gyűlölöd, azért kent föl Isten, a te Istened, a vigasság olajával minden társad felett. Továbbá: Kezdetben, Uram, te teremtetted a földet, az ég is a te kezed munkája. Ezek elmúlnak, de te nem múlsz el soha, mindenek elavulnak, mint valami ruha. Akár a köntöst, úgy göngyölöd össze őket, s mint a ruha, úgy változnak meg. Ám te ugyanaz vagy, és esztendeid nem érnek véget. Ugyan melyik angyalnak mondta valaha: Jobbom felől foglalj helyet, és lábad alá teszem zsámolyul minden ellenségedet? Nemde ők mind szolgáló lelkek? Azok szolgálatára vannak küldve, akik majd öröklik az üdvösséget." - Zsid. 1.5
Hadd kérdezzek valamit?
Ha Jézus, Isten fia, akkor ő maga is az. Viszont, ebben az esetben, hogy lehet, hogy egy "Isten" ugyanúgy vizel, székel, eszik, iszik, fáj valamije stb..., mint mi halandók? Isten, nem szereti, ha társitják, mert Ő az egyedüli, és ezt mindegyik prófétája jól tudta, még maga Jézus is!
"Hadd kérdezzek valamit?
Ha Jézus, Isten fia, akkor ő maga is az. Viszont, ebben az esetben, hogy lehet, hogy egy "Isten" ugyanúgy vizel, székel, eszik, iszik, fáj valamije stb..., mint mi halandók?"
Válaszolhatok?
"Mivel tehát a gyermekek testből és vérből valók, ő is hasonlatosképpen részese lett azoknak, hogy a halál által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, tudniillik az ördögöt,"
Zsidó 2,14.
"Azért a világba bejövetelekor így szól: Áldozatot és ajándékot nem akartál, de TESTET ALKOTTÁL NÉKEM,"
Zsidó 10,5
"Mert Ő benne (Krisztusban) lakozik az istenségnek egész teljessége TESTILEG (szómatikosz=testileg; fizikailag)..."
Kolosse 2,9
"Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, EMBEREKHEZ HASONLÓVÁ LÉVÉN;
És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig."
Filippi 2,6-8
"Jézus soha nem jelentette ki, hogy Ő lenne Isten fia!"
???
Jézus valóban nem híresztelte mindenfelé magáról hogy Ő Isten Fia, viszont mások igen:
"Mikor pedig Jézust távolról meglátta, oda futamodék, és elébe borula,
És fennhangon kiáltva monda: Mi közöm nékem te veled, Jézus, a magasságos Istennek Fia? Az Istenre kényszerítelek, ne kínozz engem."
Márk 5,6-7.
A gadarénus nem ismerte soha Jézust, úgyhogy ezt nem ő mondta, hanem a benne lakó Légió nevű tisztátalan szellem.
"És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani.
És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm."
Máté 3,16-17.
Ezt vajon ki mondta?
"Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.
Mert amikor az ATYA ISTENTŐL azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:
Ezt az égből jövő szózatot mi hallottuk, együtt lévén vele a szent hegyen."
II.Péter 1,16-17.
Az Atya tett bizonyságot a Fiú mellett. De maga Jézus is:
"Ő pedig hallgat vala, és semmit sem felele. Ismét megkérdezé őt a főpap, és monda néki: Te vagy-é a Krisztus, az áldott Isten Fia?
Jézus pedig monda: Én vagyok. És meglátjátok majd az embernek Fiát ülni a hatalomnak jobbján, és eljőni az ég felhőivel."
Márk 14,61-62.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!