Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus ember, angyal vagy...

Krisztus ember, angyal vagy isten?

Figyelt kérdés
2011. júl. 20. 23:05
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
35%

Jézus nem angyal. A Biblia sehol nem állít ilyet.

A Szentlelket galambként a legkönnyebb elképzelni, de a legtöbbször csak a hangját lehet hallani, vagy a jelenlétét érezni (melegséget, nagy nyugalmat, szeretetet).

2011. júl. 21. 10:03
 12/60 anonim ***** válasza:
Köszi! :)
2011. júl. 21. 10:37
 13/60 anonim ***** válasza:
9%
Mítosz.
2011. júl. 21. 10:55
 14/60 anonim ***** válasza:

Jézusnak (metokhosz) társai voltak az angyalok. (vö. Zsidók 1:9; Lukács 5:7) De hogy lehettek a társai, ha ő maga nem volt angyal?

Jézus tehát eredetileg szellemteremtmény volt, aki a Legfelségesebb Isten Fiaként (vö. Lk 1:32)emberré lett, majd a feltámadása után visszatért a szellembirodalomba, és helyet foglalt az Atyja jobbján. "Egyszülött isten"-nek is nevezi a Biblia (Jn 1:18), de ő mégsem azonos a Legfelségesebb, egyedül igaz Istennel, Aki nyilván nem egyszülöttje senkinek. A háromságfilozófia szerint valóságos Isten volt, de ezt a Biblia így sehol nem írja, viszont azt írja, hogy Máriát a Legfelségesebb (Isten) ereje árnyékozta be (Lk 1:35), de ez az Isten nem azonos Jézus Krisztussal. Isten pedig csak egyetlen egy van, tehát az nem azonos Jézus Krisztussal.

2011. júl. 21. 12:52
 15/60 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, antitrinitárius vagy?:)

A gyertyatartós hasonlat alapján próbáltam meg leírni, hogy Jézus Krisztus egyenlő Istennel. Az Isten egy, de 3 személyben: Az Atya, a Fiú(Jézus), Szentlélek.

3 személy, de egy lényegű. Mint ahogy a gyertyatartó is egy darab gyertyatartó, de mégis három gyertya éghet rajta:)

2011. júl. 21. 14:11
 16/60 anonim ***** válasza:

Mint ahogy a "legfelségesebb", úgy a "Mindenható" cím sem illik Jézusra, nem is hívja így a Biblia.

Az 1Korintusz 8:6-ban Pál ezt írja: "számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."

Hány Istenről beszél Pál? Egyről. És ezt az "Istent" Jézussal azonosítja? Ne akarja már senki belehazudni a Bibliába ezt az istenkáromló mítoszt.

A Biblia angyalokat, embereket, hamis, nem létező isteneket, sőt magát Sátánt is nevezi Istennek, hiszen az NEM EGY TULAJDONNÉV, mint pl. a Jóska, hanem egy rang vagy cím, melyet magas rangú személyeknek is szokás adni.

De MINDENHATÓ értelemben soha senkit nem nevez Istennek, MÉG JÉZUST SEM! A fenti és még sok más vers a bizonyság rá.

2011. júl. 21. 14:36
 17/60 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár érthető, konkrét, és értelmes válasz nem sok születte sajnos!

Vannak akik nem tudnak a kérdésre válaszolni, csak a másik válaszoló kommentjére reagálva vitatkozni, de egy konkrét véleményt sem tudnak kibökni!

Köszönöm a további értelmes válaszokat is!

Számomra Krisztus, Isten egyszülött fia!

Különböző vallási felekezetek szerint Krisztus ember, angyal vagy isten?

2011. júl. 21. 22:02
 18/60 anonim ***** válasza:

14:36-osnak:

Mt 11,27 - "Atyám mindent átadott nekem, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú kinyilatkoztatja."

Az hogy mindent átadott elég egyértelmű, nem?

2011. júl. 22. 08:50
 19/60 A kérdező kommentje:

A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 09:28

Nana, hol van megírva, hogy egy angyal magasabb rendű lenne?

Jel 19,10 "És leborulék annak lábai előtt, hogy imádjam őt, de monda nékem: Meglásd, ne tedd; szolgatársad vagyok néked és a te atyádfiainak..."

Jel 22,9 "Az pedig monda nékem: Meglásd, ne tedd; mert szolgatársad vagyok néked, és a te atyádfiainak a prófétáknak, és azoknak, a kik megtartják e könyvnek beszédeit."

Ha a szolgatársa, akkor hatalmasabb? Le nem borulhatok előtte, pedig ha hatalmasabb, akkor leborulok, de csak Isten az, melyet megillet az imádat, mert? Azért, mert Ő az egyetlen hatalmas. Az angyal más, a kutya más, a krokodil más, az ember más, a kérub más, a szeráf más, de sehol nincs írva, hogy hatalmasabb.

Az angyal azt teszi, amit Isten mond, ha nem azt teszi, akkor bukott angyal. A bukott angyal, mely önszántából cselekszik, az talán hatalmasabb nálunk? Így gondolod?

2011. júl. 22. 09:20
 20/60 A kérdező kommentje:

Angyal előtt nem hajolunk, nem térdelünk le, igaz? Aki a Bibliában megtette, arra "rászóltak". Ember előtt nem térdelünk le, nem imádjuk, igaz?

Szerintetek hány variáció van? Vagy angyal vagy ember vagy Isten. Van egyéb variáció? Szerintetek? Ha sem embert, sem angyalt nem imádtok, akkor gondolom csak Istent imádjátok, igaz?

Fil 2,10 "Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."

MENNYEIEKÉ is!!! És minden másé is. A tiéd is. Le fogsz borulni előtte. De miért? Sokan akik nem is akartak, akik meg akarták ölni, azok is leborultak előtte:

János 18: "Jézus azért tudván mindazt, a mi reá következendő vala, előre méne, és monda azoknak: Kit kerestek?

Felelének néki: A názáreti Jézust. Monda nékik Jézus: Én vagyok. Ott állt pedig ő velök Júdás is, a ki elárulta őt.

Mikor azért azt mondá nékik, hogy: Én vagyok; hátra vonulának és földre esének."

Egy pillanatra megmutatta, hogy a fene fenét eszik is, te magad is földre borulva fogod őt imádni. De kit? Embert vagy angyalt?

Kérdem, ember, angyal avagy istennek tekintitek Krisztust? Egyetlen szót ekerok "hallani" Erre miért nem lehet válaszolni? Miért a többi válaszolót kell folyamatosan egrecérozni? Én tettem fel a kérdést, nekem válaszoljatok.

Egy szót akarok:

1:Ember

2:Angyal

3:Isten

4:Egy másik variációt, de csak egy szóban.

Utánna felőlem megmagyarázhatjátok, de nem olvastam hogy ti kinek tekintitek Krisztust! Nem következtetni akarok, hanem választ kapni a kérdésemre. Ti a Bibliát tökéletesen meg tudjátok válaszolni, közvetve ezt állítjátok, és ennek örülök is, és szeretném ezt ki is használni. Tehát ki Jézus?

2011. júl. 22. 09:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!