Buddhisták, ti mit kezdtek a testi vággyal?
nem tudom mit csináljak, lehet hogy mások szerint természetes, de én nem akarok testi vágyat. hogyan szabaduljak meg tőle? :S
18/L
Tévedsz, nem pontoztalak le, nem vagyok ilyen kicsinyes hogy ilyesmivel vágjak vissza. Megnyugodhatsz, nem érdekelnek a %-aid.
Feltettem egy kérdést, melyhez nem kell magyarázatot adni. Azt kérdeztem: ,,Buddhisták, ti mit kezdtek a testi vággyal?" Mások tapasztalatáról kérdeztem.
Egyértelmű, hogy te nem vagy buddhista, különben nem mondanád hogy öljem meg magam és nem alacsonyítanád le a zenét -ami egy lelket érintő dolog- a testi vágy szintjére -ami egy ösztön, melyet le lehet küzdeni. Ezért sem értem, miért gondoltad, hogy bele kell szólnod ebbe a dologba, mivel a választ olyan buddhistáktól vártam, akiknek az a természetes, hogy túllépnek a testiségen és ez sikerült is nekik. Olvasd el még egyszer a kérdést, és ne várj magyarázatot, valamint megkérlek, hogy ne ,,segíts". Kérlek, ne írj többet ide. Vitatkozni nyilván máshol is tudsz, de nekem nincs kedvem hozzá, mivel a gondolkodásmódunk merőben különbözik. Ha neked természetes a testi vágy, rendben. Csinálj amit akarsz. De ne ajánlgasd hogy öljem meg magam -ez nagyon durva volt a részedről, még ha poénnak szántad is.
19:14vagyok
megnyugodhatsz engem sem izgatnak :D
nem kell, mégis adtál magyarázatot, én meg elolvastam
tehát a buddhizmus nem hisz a szabad akaratban? a buddhistáknak tilos az öngyilkosság?
egyértelmű hogy még sosem voltál szerelmes, mert akkor nem alacsonyítanád le a szeretkezést -ami a lelket érintő dolog- a testi vágy szintjére -ami egy ösztön, melyet le lehet küzdeni.
elárulom neked, hogy minden buddhista szokott enni(finom dolgokat!), szokott zenét hallgatni (szépet!) és szokott virágokat szagolni (illatosakat), és ragaszkodik a kis szánalmas szenvedő életéhez, tehát egyik sem lépett túl a testiségen.
amelyik igen, az már rég nem él.
majd ha minden nap ízetlen kaját eszel, büdös, zajos városban élsz, sosem vakarod meg magad, akkor TALÁN rád lehet mondani hogy megszabadultál a testiségtől.
tekintve hogy az ember a keserű sört is megszereti, vagy ha szeret motorozni, még a büdös benzin illatát is, semmi értelme a testiségről beszélni. attól hogy nem a lábad közti részt izgatod, ugyanúgy örülni fogsz egy simogatásnak, ölelésnek, vakarásnak. ez egy természetes ösztön, ami nélkül a csecsemők éhen halnának, ugyanilyen a szex is, ami nélkül az emberiség kihalna.
hogy egyesek meg nem tudnak mértéket tartani dolgokban, az meg más tészta. de nem a testiség megszüntetése.
ha így nézzük a buddhizmust, ezért hülyeség, mert az életben minden amit teszel, vágyalapú, és testiség is van az életben, enélkül meghalunk. buddha ebben semmi újat nem talált fel, csak átvette a hinduizmus tanait.
és mivel egy szabad országban egy szabad oldalon oda írok ahova akarok, megteszem
a gondolkodásmódunk abban különbözik, hogy én végiggondolom, mit mondok, te pedig olyanban kérsz segítséget, amiről fogalmad sincs
EZÉRT írtam azt a választ, ami tökéletes megoldás a VÁGYADRA miszerint "én nem akarok testi vágyat. hogyan szabaduljak meg tőle?", hogy rávilágítsak a kérdés hibájára
de úgy látszik nem vetted a lapot. ez a gondolkodásmód hasonlóan destruktív magadra is. csak nem egy egész életet rombolsz le, hanem annak egy részét. és mint ilyen ebbe beleegyezni ugyanolyan "rossz dolog" mint valakit öngyilkosságra vezetni
nem foglak győzködni arról hogy a szex nem vezet feltétlenül szenvedésbe, főleg arról nem hogy milyen jó hatásai vannak, mert úgysem fogsz elfogadni semmilyen érvet, csak szeretném ha átgondolnád azt, amit mondtam, és meglátnád az azonosságokat:
öngyilkosságra készülsz
én csak azt tudom, minél jobban elfojtunk egy ösztönt, annál betegebbek leszünk. nem véletlenül lehet találni fejfanélküli csecsemőcsontvázakat néhány apácazárda temetőjében. az sem véletlen hogy ennyi aberrált és erőszakos férfi van a világon.
különben sem értem mi bajod lenne az öngyilkosságtól ha úgyis újjászületsz. ha meg nem hiszel benne, semmi értelme a buddhistákat kérdezni.
Szerintem inkább az a probléma, hogy az összes vágyadat követni akarod.
Mert az valahol természetes, hogy egy vágy fölmerül, de az meg egy döntés kérdése, hogy követed-e.
Persze ahhoz, hogy a döntés a tiéd legyen, először észre kell venned, hogy hogyan merül föl a vágy, ehhez meg gyakorolni kell. Ha nem gyakorolsz, akkor vakon fogod követni a vágyakat és újratermeled a szenvedést.
Kedves Kérdező. :) A vágyakat sorjában lehet ki írtani. Köztük a szexuális vágyat is. De sokat kell meditálni, és gyakorolni, és nem úgy megy, h gondolunk egyet h ne legyen XY vágyunk. Ahhoz h a vágyaidat megszűntesd, komoly munka kell.
A szexuális vágy csillapítása, megszűntetése olyan, h a test undorító mivoltán kell elmélkedni.
Keress rá ezekre a címszavakra googlen:
4. Elmélkedés a test taszító voltáról,
6. A kilenc temetői szemlélődés
És így kihozza az ezekről szóló írásokat...
A vágyak nem irthatóak ki. Az erőltetés sose megoldás, ezt egy keleti tanokkal foglalkozónak is tudnia kellene.
Az egyre emelkedettebb , teljesen, globálisabb vágy elérése az egyik cél -pl. empátiaára való vágy, a teljesebb létezés megismerésére való vágy, stb.-, és ezek által a korlátoltabb vágyak automatikusan megszűnnek, érdektelenné válnak iránta, akik az annál teljesebbet elérik.
Egyébként mégis tükrözik egymást a különböző szintű vágyak, tehát pl. a szexualitás is utal az egységélményre.
Igen? A Buddha is kiírtotta a vágyait. És még elég sokan rajta kívül. Egységélmény? Felőlem aztán lehet egység élmény. Attól még a vágy mögötte van. Vágy nélkül nincs szex. A szexualitás az egyik legerősebb béklyó.
Amíg van vágy, addig nem leszel szabad....
Látom, nem értetted, amiről írok, vagy amiről pl. Buddha is írt, más formában...
A vágyak megszűnése valóban lényeges tényező.
AZONBAN: fordítsd meg, amit végezetül írtál - lény szabad, és megszűnik evvel együtt a vágy is. ;-)
És NEM fordítva működik, itt téved el sok oktondi mazochista, és érti félre a nyugati, "agyonlogikázó" agyával a spiritualitást...
Előző vagyok.
Mellégépeltem, sorry.
__lény szabad -> LÉGY szabad.
De először is -a szabaduláshoz, első lépésként- a forrásnak kellene tudatában lenni akkor is, amikor nem alszol. Ez meg nem megy semmiféle technikával, ahogyan általában semmi sem, ami spirituális.
"Amikor már" fel van készülve arra az illető, hogy nem alvó állapotában is tudatában legyen a forrásnak, akkor ez bekövetkezik. A köv. lépcsőfok a szabadság elérése. Ezt KÖVETI vágyak megszűnése is, többek között. ÉS következik a szabad teremtés, ami egyben az érzékelés is.
A vallásos és filozófiai iratok meg tele vannak félrefordításokkal; elvont dolgokat sose lehet igazán visszaadni más nyelveken... főleg nem több ezer év távlatából...
Más kérdés, hogy én látom a szabadság okát, eredetét, de nem érzékelem nem alvó tudatállapotban "jelenleg", és "egy ideje", csak a forrásnak vagyok tudatában akkor is, ha nem alszom. Ezért nekem hétköznapi érzékelésem van, vágyaim vannak, szenvedek, örülök dolgoknak, mint a legtöbben.
Viszont tudom, hogy a SZABADSÁG ELŐZI meg a vágyat, és NEM fordítva, és tudom, mi a forrás.
...még valami: a szám-személy meghatározások, valamint az időbeli sorrendek, amikre utaltam, csak a hétköznapi létünkben értelmezhetőek, az "ittetni, szűkebb világ" illúziójára jellemző.
Na de pont itt, a hétköznapokban van az egyik tanulóterepünk, ugyebár... tehát figyelembe kell vennünk az időbeliséget is, és azt is, hogy résztudatokként érzékeljük magunkat, az egység helyett.
11- es válaszolonak.
Te nem vagy normális ,hogy írhatsz ilyeneket ennek a kis lánynak veled valami nem stimel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!