Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Buddhisták, ti mit kezdtek a...

Skarma kérdése:

Buddhisták, ti mit kezdtek a testi vággyal?

Figyelt kérdés

nem tudom mit csináljak, lehet hogy mások szerint természetes, de én nem akarok testi vágyat. hogyan szabaduljak meg tőle? :S

18/L

2011. jún. 24. 14:36
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
27%

19:14vagyok

19:51

nem hiszem azt, sőt, tudom hogy nem akarsz, pont ez a baj. mert ragaszkodsz az önző vágyaidból kovácsolt kis életedhez, hogy élvezkedj a földön. minden élő embernek vannak testi vágyai, ezért a halál a megoldás.

"ettől még ugyanúgy élvezem az életet."

hát ez nagy álszentség! én nem igazán tudok buddhának sem hinni, akkora pocakkal...

ráadásul a testi vágyaink alantas, állatias dolgok, csak a barbár ember csinál olyanokat, mint az érzékszervei kényeztetése (pl zenehallgatás, szex, evés)

"Miért kell rögtön elítélni, ha valaki nem akar szexmániás lenni?"

nem tudom, én nem ítéllek el, sőt, segíteni akarok neked! vedd észre hogy nem csak a szex egy állatias ösztön! minden érzékszervi kényeztetés az egódból indul ki, és úgy nem tudsz megtisztulni a vágyaidtól, hogy állandóan csokit meg egyéb finom kajákat zabálsz, hogy állandóan illatos virágokat szagolgatsz, meg lepihensz ha fáradt vagy! még a keresztények is tudják hogy a falánkság meg a restség is bűn, nem csak a paráznaság!

"ha most megölném magam, nem lenne bűntudatod?"

miért lenne bűntudatom, ha valakit hozzásegítek az álmaihoz? inkább hagyjam hogy egész életeden át zabálj, kefélj meg zenét hallgass?

20:59

"Attól, hogy valakinek vannak testi vágyai, esetleg ki is éli őket, még nem lesz szexmániás."

ezt még buddha is megtanulhatta volna. a bölcs ember a hasát megtölti, az elméjét és a golyóit kiüríti...

21:09

másokat vallásokkal hülyíteni nem durva dolog? tudod te hány embert tett tönkre lelkileg a szexmentes élet? hány férfiben hozta elő az elfojtott agressziót? hány gyerekben éreztetnek bűntudatot az álszent szülők, ha felfedezi a testét?

a te kérdésed nem a testi vágyakról szól, csupán a szexuális vonzódást akarod kiiktatni az életedből.

mondjak még egy durva dolgot? sterilizálás sőt, a mellékvesédet is vetesd ki, az meg férfihormonokat termel.

ha ez nem megy, akkor a halál.

egyébként minden egészséges embernek van szexuális vágya, mert alapvető ösztön, mint az evés, csak a fajfenntartás nem erősebb az önfenntartásnál.

mondjak még durva dolgot? ezt mind a csúnya egód irányítja, mert fél a haláltól, sőt, a reinkarnáció is az egód szüleménye, mert fél a haláltól.

miért nem akarsz testi vágyat? undorodsz magadtól, vagy egyszerűen követed a buddhizmust? esetleg valami akadálya van annak hogy kiéld?

2011. jún. 25. 07:59
 12/30 anonim ***** válasza:
52%

05:37

igen, valószínűleg baromságot mondok, de ha kompletten leszexmániákusozzuk azokat, kik nem vágynak önellenségeskedésre, az teljesen normális dolog. ráadásul még azzal sincs tisztában, hogy mit nevezünk testi vágyaknak.

nem szeretem az álszentséget. csupán rávilágítottam az igazságra - válaszoltam a kérdésre. nem az én tisztem győzködni másokat a világnézetük felől.

2011. jún. 25. 08:04
 13/30 anonim ***** válasza:
17:04 köszi a választ,de szerettem volna,ha a kérdező fogalmazza meg.17:00
2011. jún. 25. 11:09
 14/30 anonim ***** válasza:
59%

Egyszer már válaszoltam erre: A buddhizmus nem prűd vallás. Ismerd meg a vágyat annak ami, utána elengedheted. Hozzáállásod szellemi erőszakra utal, na az nem buddhizmus.

Üdv

2011. jún. 25. 15:01
 15/30 anonim ***** válasza:

17.01 - egyetérek

2011. jún. 25. 16:00
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Írta valaki itt:

"A buddhizmus szerint az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak, a vágyaktól meg kell szabadulni a megvilágosodáshoz, de nem azok kielégítésével, hanem a megszűntetésükkel."

Ha szabad korrigálni, a buddhizmus nem egészen így vezeti le. Szerintük az ellenállás fokozza arra a vágyat, aminek ellenállunk. Tehát LÉNYEGILEG pontatlan az a megfogalmazás, hogy mintha arról lenne szó: meg kellene szüntetni a vágyakat.

Valójában arra utal a buddhizmus e vonatkozásban, hogy MÁS BIZONYOS IRÁNYBA TERELNI érdemes a figyelmünket annak érdekében, hogy kevésbé uraljanak vágyaink; e célra jöttek létre pl. a mantrák, melyek tul.képp. lényünk teljesebb valósága felé, a Létezés teljesebb dimenziói felé, illetve Eredetünk felé segítik terelni figyelmünket.

Hadd idézzem Teréz anyát, nem szó szerint, de ez a lényege: "miért tüntetnék a HÁBORÚ ELLEN?? Ha lesz BÉKE MELLETTI tüntetés, szóljatok, megyek..."

2011. jún. 25. 19:40
 17/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm, körülbelül az utolsóé volt az egyetlen értelmes és hasznos válasz
2011. jún. 25. 19:43
 18/30 anonim ***** válasza:

19.43

nem csak az értelmes ami neked tetszik is. tanulj meg pontosan fogalmazni, mert senki sem gondolatolvasó. és vállald a gondolataid következményét.

2011. jún. 26. 07:30
 19/30 A kérdező kommentje:

te nem a kérdésre válaszoltál, ennél fogva nem hasznos a válaszod.

Hogy értelmes-e? Öngyilkosságra biztatni valakit értelmes szerinted? Én vállalom a gondolataim következményét, akkor is ha neked, drága barátom, nem számolok be róla. Mert ehhez semmi közöd. Az indítékaimhoz sincs.

Szóval válaszolj normálisan egy kérdésre, ha van rá ötleted, de szőrszálhasogatni és szívózni nem kellesz. Köszönöm.

2011. jún. 26. 08:56
 20/30 anonim ***** válasza:
51%

08:56

akkor már tudom ki pontozott le

a kérdés nem csak a kérdés címéből hanem a magyarázatból is áll, kedves kérdező. ezért attól függetlenül hogy valaki buddhista vagy sem, ismerheti a buddhizmust, vagy adhat egy megoldást a problémádra - szerintem.

kérdezzek vissza hogy értelmes dolog szerinted a testi vágyak kiirtása?

ha vállalnád a következményét, nem háborodnál fel azon, hogy segítséget nyújtok a testi vágyak megszüntetésére.

nem vagyunk barátok

nem is érdekelnek az indítékaid

bocsánat de én el szoktam olvasni a magyarázatot is, és ha legalább arra tudok, akkor válaszolok. ez nem szőrszálhasogatás, egyben néztem az egészet

én így értelmeztem a kérdést: a kislány nem akar testi vágyakat

fordítás: hogyan szüntessem meg a testi vágyaimat? válasz: mivel minden élőlénynek vannak testi vágyai, ezért csak a halott lények szabadulnak meg tőlük

probléma megoldva

2011. jún. 26. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!