Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten támogathatja az abortuszt?

Isten támogathatja az abortuszt?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnőm most 21 éves. Terhes lett. Most kezde el az egyetemet nincs munkája.A gyerek apja nem vállalja a babát. A szülök is ellenzik a dolgot.

A lány kicsapongó életet él gyakran iszik.még önmagával sincs tisztába. Ezek után Isten tényleg azt várja h megszülessen a baba?

2011. jún. 3. 22:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
52%
[shadow, nem érted.. az a baj hogy míg sokan hiába áhitoznak kisgyermekre - ide jön hívatlanul egy kis jövevény... és hogy hozható össze Isten akaratával ez?]
2011. jún. 3. 23:11
 12/28 Ozmium42 ***** válasza:
61%

Sorrendben írom, mi a baj a mai világgal, ami az említett csajt is maga alá temette:

1. Az embereknek nincs hite

2. Mivel nincs hitük, nem tudják mi a jó, és mi a rossz

3. Mivel nem tudják, ezért rosszat cselekszenek, mégpedig teljesen természetesen.

4. A keresztény hit - mint a többi - megadja a választ arra, mi a jó, és mi a rossz.

5. A kereszténység a szexuális együttlétet kizárólag házasságban engedi meg.

6. A fogantatás pillanatától kezdve az embrió élő ember, üdvözülésre hivatott lélekkel, bűn nélkül.

7. Elpusztítása gyilkosságnak, egy ártatlan ember meggyilkolásának felel meg. Elkövetése, benne való részvétel, segédlet, automatikus kizárást jelent az Egyházból, és halálos bűn.

Ha a barátnőd, illetve szülei ezen logika alapján építette volna életét a kezdetektől fogva, nem került volna ilyen helyzetbe.

1. Nem csinálta volna fel az első jöttment

2. Ha felcsinálták volna, a férje tette volna, aki vállalta volna a babát

3. A házasságkötés a biztonságos anyagi hátteret, illetve a testi/lelki érettséget is feltételezi

4. Mindenki boldog.

Itt dől meg a liberális szemlélet, miszerint "ahhoz, hogy tudjam mi a jó, nem kell kereszténynek lennem". Ezt sokszor olvassuk itt a fórumon is. Tessék megnézni az eredményt.

Javaslatom: a lánynak kiadós atyai pofon (bár parányit előbb kellett volna, 0-3 éves korig), a fiúnak kiherélés

Remélem most mindenki megbotránkozik, és én leszek a bigott, elvakult főgonosz.

2011. jún. 3. 23:32
 13/28 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ilyen baromságot sem olvastam még, hogy valaki azt kérdezi, hogy Isten támogatja-e az abortuszt. Egyértelmű, hogy nem!!

Ennyire buták hogy lehetnek egyes emberek, hogy nem tudják használni az agyukat, és az abortuszon kívül nem jut eszükbe más megoldás. Ehez még hívőnek sem kell lenni.

Rengeteg olyan házaspár van, akiknek nem lehet kisbabájuk, és ezt a kisbabát is boldogan felnevelné valamelyik házaspár, akiknek nem lehet gyerekük. Tehát pofonegyszerű a megoldás: meg kell szülni a kisbabát, és oda kell adni egy olyan embernek/házaspárnak, akiknek nem lehet gyerekük.

Ozmium42: te milyen vallású vagy, áruld már el, mert nagyon furcsák a hozzászólásaid.

A házasság előtti szexuális kapcsolatot egyébként minden vallás tiltja, nemcsak a kereszténység.

A hölgynek tényleg nem ártana egy atyai pofon szerintem is.

Üdv: Annazara

2011. jún. 3. 23:44
 14/28 Ozmium42 ***** válasza:

Kedves Annazara!

A hozzászólásaim "furcsasága" nem vallásomból, hanem politikai nézeteimből adódik.

2011. jún. 3. 23:51
 15/28 anonim ***** válasza:
Ozzy, ez a keresztény gondolkodásmód (bár szerencsére már ti sem mind tartjátok be). Egy vallástalan embernél a sorrend a megismerés -> kapcsolat -> szex -> esetleg házasság. Nekem ez tűnik logikusnak, neked más. Fogadjuk el egymás nézeteit, erről hülyeség vitát nyitni. Az atyai pofon nem fogja azt a gyereket felnevelni, így bizonytalan anyagi háttérrel a gyerekkel b*szol ki leginkább, ha megtartod. Melyik a humánusabb? Az abortusz, vagy az örökbe adás? Előbbi esetében a gyerek meg sem születik, nincs kitéve annak, amit egy örökbe adott érez, hogy nem tudja, kik az igazi szülei, esetleg évekig nevelőintézetben van... Komolyan érdemes rajta elgondolkozni. Ha létezik Isten, és tényleg olyan nagyszerű, mint mondjátok, nem várhatja el, hogy két ember haljon éhen, mert mondjuk kiszakadt a gumi (feltételezem, hogy védekezett). Ha a végleteket nézzük, három lehetőség van, a) isten nem létezik; b) létezik, de gonosz; c) létezik, és jó. Ha megnézzük az a)-ra vagy a b)-re van esély; a c)-re konkrétan nincs, és akkor inkább az a).
2011. jún. 4. 00:57
 16/28 anonim ***** válasza:

"hogy két ember haljon éhen"

-ha 21 évesen egyetemet kezd, nem halna éhen senki- Legfeljebb később tanulna.

itt a hiba a számításban

2011. jún. 4. 01:06
 17/28 anonim ***** válasza:
57%

Keresztény válasz következik:

Isten nem támogatja az abortuszt, sem más formáit a gyilkosságnak. Attól sem változik a helyzet, hogy ezt a karrieredért teszed vagy bármiért. Mégis miért lenne bármi fontosabb egy ember életénél? És mégis kik vagyunk mi, hogy eldöntsük ki éljen, és ki haljon?

Ha nem akarja a gyereket, adja örökbe. Nem kell azért megölni.

2011. jún. 4. 01:24
 18/28 Ozmium42 ***** válasza:

Üdv idézőjeles!

Amit akartam, kifejtettem fentebb. Éppen te ne értenéd? Ezt nem feltételezem rólad. Ez az isteni rend, nem emberek tákolmánya, ezt én ismertettem, nem kitaláltam, a kérdező kérdése pedig éppen ez volt. Vallásos választ várt. A Katolikus Egyház álláspontját közöltem, utánanézhetsz.

A gyilkosság bűn. Arra próbáltam rávilágítani, hogy az, hogy ennek szándéka egyáltalán felmerülhet, régebbi bűnök halmozódásának következménye, és elkerülhető lett volna, vallásos neveléssel. Ha betartják az isteni törvényeket, nem lyukad ki a gumi, mert eleve nem is használnak, mert eleve csak akkor szeretkeznek, ha már házasok, és eleve a gyerekgyártásra megy ki a játék. A házasságra pedig akkor kerül sor, amikor lelkileg megismerték egymást, érzelmileg felnőtté váltak, és a családalapítás anyagi hátterét is elő tudják teremteni. Persze ezt a magyar állam akadályozza, de egyrészt tudod jól, mit gondolok erről, másrészt pedig ez a legkisebb probléma.

A hiba a számításban ott van, hogy meg sem ismerik egymást, hanem hormonoktól fűtötten rögtön a tárgyra térnek, kihasználják egymást, semmi érzelmi töltése nincs a dolognak, megunják egymást, kiégnek, utólag derül ki, hogy nem is kedvelik egymás személyét, ha pedig becsúszik a gond, a fiú egyszerűen dobbant. Mivel a szex függőséget okoz, gyakori és kényszeres partnerváltogatássá fajul az, hogy nincs hosszan tartó kapcsolat. Sok ilyet láttam, fenti esetről sem gondolom, hogy most csinálta először, persze nem akarok előítélkezni. A házasság előtti önmagtartóztatás a későbbi hűségben is segít, hiszen ha egymás irányában képesek megállni, akkor későbbi kísértések már szinte meg sem kottyannak. Viszont nem állják meg, így később ugyanúgy elcsábulnak mással, így a nagy nehezen megkötött házasságok is felbomlanak. Annak pedig megint a gyerekek isszák meg a levét.

Egy ártatlan élet kioltására nincs sem indok, sem mentség! Az szent, és ha megkérdeznék, élni akarna. Hiszen védekezni próbál:

http://www.youtube.com/watch?v=t_3COaK2_V0

Tehát egyértelműen jobb, ha rossz körülmények között megszületik, mintha brutálisan meggyilkoljuk önbíráskodva, az általunk egyáltalán nem ismert jövőjére, vagy fogantatásának körülményére hivatkozva.

Nincs jogunk dönteni ebben a kérdésben.

2011. jún. 4. 02:20
 19/28 anonim ***** válasza:
A te hited szerint és Isten szerint bűn az a abortusz és még a védekezés is ha például katolikus vagy. De különböző világnézetek vannak. Én például nem vagyok keresztény, de én sem támogatom az abortuszt egészséges magzat esetén, főleg hogy minden egészséges újszülöttre egyszerre több megfelelő örökbe fogadó család is jut.
2011. jún. 4. 03:45
 20/28 yuda ***** válasza:

Isten nem azért nem támogatja az abortuszt, mert hűde nem támogat valami műtéti beavatkozást, hanem ezzel az a gond, hogy a megfoganás után a magzatnak kis időre már fejlett technikával is kimutatható, hogy elkezd dobogni a szíve, nem sokra rá elkezdenek kialakulni a végtagok..stb- ne csapjátok be magatokat: az már nem az anya teste, hanem egy másik élet- így egy dobogó emberi szívet állítanak meg az abortusszal, egy emberi életet oltanak ki szándékosan- és ez gyilkosság, bárki bármit mond-és ez Isten problémája ezzel!

Divatos és szép szó az abortusz, de Bibliai szempontból szimpla előre megfontolt gyilkosság!

2011. jún. 4. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!