Tényleg be fogják tiltani az abortuszt?
Nem hiszem hogy ez megvalósulna. A szomszédos országokba járnának át a nők, a határok nyitottak.
Ettől függetlenül én felelőtlenségnek tartom az abortuszt, de betiltani nem lehet.
az a probléma, hogy ha az új alkotmányban benne marad az, ami a tervezetben benne van, mégpedig ez, így ebben a formában:
"Alapvető emberi jogként minden ember életét, fogantatásától kezdve védelem illeti meg. Az emberi élet és méltóság sérthetetlen."
akkor egy bármikori alkotmánybíroság ezen alapulva alkotmányellenesnek mínősítheti az abortuszt, függetlenül attól, hogy egyes jelenlegi képviselők/miniszterek most éppen mit nyilatkoznak, hiszen a fogantatástól kezdve sérthetetlen az élet.
Remélem nem tiltják be, lassan 4 éve szedek fog.gátlót.Nyilván azért mert nem akarok gyereket.Nem lennék boldog, ha véletlenül,akár azért mert megfáztam és szedtem rá valami gyógyszert hirtelen babahírrel jönne az orvos és azzal,hogy nem dönthetek a megtartása felől.Másrészt ha a statisztikákat nézzük a nagyon sok abortusz 18 év alatt történik.Rengeteg kiskorú anyuka lenne.Persze kivételek biztos lennének(erőszakos fogantatás,sérült gyerek születne, netalán 16 évnél fiatalabbb anyuka ilyesmikre gondolok)amikor engedik az abortuszt.Mégha be is tiltják.Ezzel több magyar lenne, de milyen emberek lennének úgy, hogy csak törvény miatt születtek meg(kivéve ha menetközben előjönnek az anyai ösztönök és a feltétlen szeretet)?Benne van a pakliban az a lehetőség is,hogy ezzel megnő az állami gondozott és/vagy éhező gyerekek száma(sajnos).
Azt előre meg nem tudom megmondani,hogy ha mégis teherbe esnék mit választok, baba vagy abortusz.Ezt előre lehetetlen tudni.De az biztos hogy ha bevezetik áttérünk a fog.gátló+óvszerre biztos ami biztos.
Ha betiltanák, azzal csak az illegálklinikák száma növekedne.
Tudjátok jól - amit meg lehet oldani legálisan, azt meg lehet csinálni illegálisan is,csak több pénzért, jobban. Ez már csak így van...
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:56
remélem veled kezdik, mert csak úgy süt belőled az értelem (hiánya)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!