Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ellenzed az abortuszt vagy...

Ellenzed az abortuszt vagy szerinted van gyakorlati létjogosultsága?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 00:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
86%

bontsad szét a kérdést, mert ha valaki azt írja, hogy ellenzi, akkor letámadod, hogy a fejlődési rendellenességekkel megáldott magzatokra, a nemi erőszakosokra stb-re is vonatkozik a válasza.

Én amúgy félúton állok. Meg tudom érteni mind2 tábort. A legjobban az bánt, hogy sok tizenéves lány félvállról veszi az egészet.

ez sokkal komplikáltabb téma, hogy ellenzed vagy sem. Természetesen sokan akik belemennek, azoknak könnyebb úgy felfogni, hogy semmi az egész.

elítélem az olyan párokat akik felelőtlenek nem védekeznek és ezért szükséges abortuszra menniük.

nem mondom, hogy egy 17 éves lány tartsa meg a gyereket tanulás helyett, de azt sem, hogy ez így helyes.

2010. jan. 15. 01:04
 2/22 anonim ***** válasza:
64%

Minden nőnek joga van eldönteni hogy mi történik, illetve történik-e valami a testében! Nem ellenzem!

Igen, az olyanokat akik felelőtlenek, azokat elitélem de nem gondolom hogy a felelőtlenségük miatt egy gyereknek kéne szenvedni. Egy meg nem született magzatot nem tudok annyira tartani mint egy élő embert (mármint a szülő életét és ha a megszületett gyereknek nem lenne jó élete).

Ha pedig valaki felelős... Pl van olyan hogy kiszakad a gumi mert selejtes, és hiába veszi be a 72 órásat, még úgy is megmarad a terhesség, vagy tablettátnál beleesik abba a nagyon kevés százalékba aki szabályos szedés mellett is terhes lesz az meg ne bűnhődjön a véletlen miatt! Mert gondolom azért védekezett felelősen, mert nem akart szülni, sem gyereket nevelni.

2010. jan. 15. 01:05
 3/22 anonim ***** válasza:
44%
nem ellenzem
2010. jan. 15. 01:15
 4/22 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, miért enyhébb dolog az örökbeadásnál.
2010. jan. 15. 02:08
 5/22 anonim ***** válasza:
Azért mert tudod van olyan ember aki azért védekezik, mert nem akar gyereket - és szülni sem akar...
2010. jan. 15. 02:26
 6/22 anonim ***** válasza:
76%

tökéletesen egyetértek az első 3 hozzászólóval és az indokokkal is, kb ugyanezeket tudnám mondani én is úgy hogy sajnos átestem már rajta, nem felelőtlenségből, hanem a nagyon kevés %-ba estem bele.

4.nek: szerintem azért, mert ha megszülöd a gyereket, örökbe adod, oké, de ki garantálja h jó helyre adod, vagy hogy örökbe fogják-e azonnal fogadni, vagy intézetisként fog élni. plusz akkor ott lesz a te és a partnered tudatában is h él valahol nektek egy gyereketek. akkor már sokkal egyszerűbb, és szerintem ilyen esetben ha te biztos nem tudod felnevelni helyesebb is ha elveteted mielőtt megszületne.

összességében pedig szerintem sem magát az abortuszt kellene elítélni, hanem a felelőtlenséget.

amúgy kb u.ezzel a kérdéssel van egy másik kérdés ahova több mint 60 válasz ment, ott jó érvek-ellenérvek vannak.

2010. jan. 15. 02:27
 7/22 anonim ***** válasza:
34%
Jó, de ha darabokban szedik ki belőled, akkor biztosan jó helye lesz?
2010. jan. 15. 02:30
 8/22 anonim ***** válasza:
68%

múlt év január elején azt hozta az újév, hogy elvesztettük a babánkat. amikor mentem be a kedvesemet meglátogatni a kórházba, baromi rossz volt azt látni, hogy a szomszédos kórterem meg tele van tizenéves pi**ákkal, akik abortuszra jöttek.

ettől függetlenül, nem gondolom, hogy tiltani kellene a dolgot. azt gondolom, hogy ez az ő döntésük. sokuk majd meg is fizet érte, amikor nem tudnak majd teherbe esni.

ami engem zavar az az, hogy sokan semmiségnek tekintik a dolgot. ennek komoly nehéz döntésnek kellene lennie, nem pedig valamiféle "fogamzágátló módszernek".

ez a probléma jogi úton nem megoldható szerintem, de még abban sem vagyok biztos, hogy az bármit segít, ha azt csinálják, amit pl. velem annó az iskolában, hogy levetítettek egy abortusz videót.

szóval, nem szeretem, konkrétan kiver tőle a víz, de nem akarom korlátozni.

(31ff)

2010. jan. 15. 02:33
 9/22 anonim ***** válasza:
73%

"4.nek: szerintem azért, mert ha megszülöd a gyereket, örökbe adod, oké, de ki garantálja h jó helyre adod, vagy hogy örökbe fogják-e azonnal fogadni, vagy intézetisként fog élni. plusz akkor ott lesz a te és a partnered tudatában is h él valahol nektek egy gyereketek. akkor már sokkal egyszerűbb, és szerintem ilyen esetben ha te biztos nem tudod felnevelni helyesebb is ha elveteted mielőtt megszületne.

"

Jobb helyre kerül, mint ha ott marad ahol senki sem szereti és legszívesebben kikapartatták vola születése előtt...

2010. jan. 15. 06:32
 10/22 anonim ***** válasza:
73%

Nem az abortusszal van a legnagyobb baj,hanem az erkölcsökkel.Ma egy 14 éves lánynak mindenki azt mondja,hogy illő elveszteni a szüzességét,joga van tapasztalatokat szerezni,váltogathatja a pasikat,mert élnie kell.Felelőtlenek,de ha védekeznek,akkor is becsúszhat egy gyerek.Ha megszüli,akkor a saját életét is tönkreteszi és a gyerekét is. Az abortusszal pedig kockáztatja,hogy felnőtt és felelős fejjel nem lehet már gyereke.A napokban panaszkodott itt egy csaj,aki 16 éves fejjel szült.Egyedül neveli a 2,5 éves fiát,aki minden idejét leköti.Nincs szórakozás,barátnőzés stb.Vajon ez valóban jó?

Ami az örökbefogadást illeti:az anyának sem mindegy,hogy tudja:van egy gyereke,akit valaki más nevel.De legrosszabb a gyereknek,aki abban a tudatban nő fel,hogy az édesanyja eldobta magától.Sok örökbefogadott gyereket ismerek,aki szerető környezetben nőtt fel,szereti a nevelőszüleit,de minden követ megmozgat (legtöbbször sikertelenül),hogy megtalálja a szülő anyját.

Ezért nem lehet egyértelműen kijelenteni,hogy melyik a jobb megoldás.

Mindig azt kellene eldönteni,hogy a gyereknek mi lenne a jobb:meg sem születni,vagy nem kívánatos gyerekként,esetleg nyomorban,vagy idegenekkel élni.

2010. jan. 15. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!