Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ellenzed az abortuszt vagy...

Ellenzed az abortuszt vagy szerinted van gyakorlati létjogosultsága?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 00:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%

Egy kicsit mellébeszélek, de az interneten keringö viedók az abortuszról nem igaziak. Abortuszt csak a 12. hétig lehet csináltatni, ilyenkor a fötus kb. 1-1,5 cm. A videókon a magzat kb akkora, mint egy felnött ember tenyere, tehát legalább 10-szer akkora, mint a valóságban. Tehát az abortusz során nem darabolják fel a gyerekkezdeményt, mert értelmetlen lenne, mivel amúgy is igen kicsi. Az ott bemutatott filmsorok LEGFELJEBB azokról a terheségmegszakításokról készültek, ahol a gyerek komoly rendellenessége miatt sokkal késöbbi idöpontban történt a mütét.

Elrettentésként lehet, hogy jó ötlet, de akkor se reális.

Személy szerint nagyon elitélendönek tartom az ilyen jellegü csalást, mert éppen azoknak okoz lekiismereti problémát, akiknek orvosi indoka volt vagy lehetetlen volt vállani a babát családi vagy egyéb okok miatt.

Egyébként szerintem indokolt esetben megengedhetönek tartom, fogamzásgátlás helyett viszont nem. De a gyerekben sokkal jobb, ha elveteti valaki, mintha megszüli és nem törödik vele.

2010. jan. 15. 07:55
 12/22 anonim ***** válasza:
51%

Hát azért a 12 hetes magzat már eléggé emberforma. Így néz ki egy 10 és egy 12 hetes magzat [link]

(nyugodtan meg lehet nyitni, nincs benne semmi véres, csak szokásos méhen belüli felvételek, amilyeneket már manapság mindenki látott életében). Szóval azért nem hinném, hogy minden ilyen videó fake lenne. Bár nem tudom, mert én még egyet sem mertem megnyitni sose, csak a leírások alapján azt gondolom, hogy kb. ekkora magzatokról lehet szó. És azért ezek már nem olyan kicsik, hogy le legyen teljesen kivehető kezük lábuk fejük, sőt, arcuk is.

2010. jan. 15. 08:08
 13/22 anonim ***** válasza:
70%

nem ellenzem, vannak helyzetek, amikor sajnos ez a legjobb döntés... inkább csak szigorítanám(pl ha valakinek már volt, a következőt ne engedjék, vagy ha mindene megvan pénze,családi háttere, férje, stb. és csak passzióból akarja elvetetni, akkor azt ne engedjék)

de pl ha egy tizenéves esik teherbe, ne kényszerítse senki arra, hogy gyereket szüljön, had vetesse el, vagy ha valakinek fogamzásgátlás mellett is becsúszik, és mondjuk nincs elég anyagi vagy családi háttere.... szóval ezt nem lehet elkönyvelni feketének vagy fehérnek, a helyzettől függ, hogy mi a helyes, mérlegelni kell

2010. jan. 15. 10:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:08-as: igazad van, hogy igy néznek ki a 12 hetes magzatok, de nem ekkorák, mint a képen, hanem 10-12 mm hosszúak csak.

Az emlitett videókon a felvételeken a narrátor melléteszi a kezét és így szemlélteti, hogy akkora, mint a tenyérhossza - tehát EZ az, ami nem igaz. Egy 12 mm-es magzatot nincs értelme szétdarabolni, mert anélkül is elég pici, a videón egyértelmüen sokkal idösebbekröl van szó. (Ezek azok az esetek, amikor az anya élete érdekében a 4-5 HÓNAPOS magzatot kell eltávolítani. Bocs, hogy ilyen drasztikusan irom le, de ez az igazság)

2010. jan. 15. 11:58
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
szia! én nem ellenzem, csak nem értem...ma már a fogamzásgátló szerek/módszerek olyan széles palettája áll rendelkezésre, hogy ennek az eljárásnak kb. 25 éve el kellett volna tűnnie a történelem süllyesztőjében (az orvosilag indokolt eseteket kivéve, persze). meg a morális okokon túl, sok nő nem mérlegeli, hogy a saját egészségét mennyire kockáztatja egy ilyen műtéttel. valóban, vannak esetek, amikor olyan élethelyzet adódik, hogy nincs más választás, meg nyilván minden fogamzásgátlónak van hibaszázaléka is, de korántsem annyi, amennyi műtétre ténylegesen sor kerül. a java elkerülhető lenne, ha a egyes nők felelősségtudata a SAJÁT TESTÜK iránt nem addig terjedne, hogy szétteszem a lábam.
2010. jan. 15. 12:13
 16/22 anonim ***** válasza:
Egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os...
2010. jan. 15. 12:37
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Elöször is, mindenféle fogamzásgátlás mellett is elöfordulhat terhesség (akkoris, ha nem csinál semmi hibát az alkalmazásnál), de ott vannak azok a nök is, akiket megeröszaköltak: ilyen esetben statisztikailag magas átlagban maradnak terhesek, és az végképp kegyetlen dolog lenne elvárni tölük, hogy megtartsanak egy gyereket, akit nemhogy nem akartak, hanem életük legborzalmasabb élményére emlékezteti öket minden nap.
2010. jan. 15. 13:56
 18/22 anonim ***** válasza:
15%
egyetlen esetben van létjogosultsága: ha mind az anya, mind a magzat meghalnának, de az abortusszal az anya megmenthető
2010. jan. 15. 14:00
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Az óvszer azért megvan 99%-os. Nekem primitívnek tűnik mindenek fölé helyezni a puszta genetikát. Azok, akik szerették és felnevelték a gyereket, megérdemelnek tőle annyit, hogy ne tartsa őket idegeneknek.
2010. jan. 15. 19:39
 20/22 anonim ***** válasza:
1939nek: én is azt hittem h az óvszer 99%os, mindenhol ezt is írják. aztán megtörtént a baj, úgy h 1x sem lyukadt ki, hanem melléfolyt, v nem tudni. elvetettem végül, ugye végig kellett menni ilyeneken mint ultrahang, családvédelmi, meg maga a műtét. mindenhol kérdezték h mivel védekeztem, mondom gumival. mindenhol azt mondták h messze nem 99%. max 50-60, mert egyrészt sokszor kilyukad, lecsúszik (ilyen velem is volt 2x, mind2x 72órás tabit alkalmaztunk), illetve melléfolyhat. szóval a 99% elég erős túlzás. és aki velem volt bent a kórteremben, u.ez a story. nem lyukadt ki, ők sem tudják hogy sikerült be.
2010. jan. 15. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!