Isten gyűlöli azokat az embereket, akik a Pokolba jutottak?
Kedves előttem szóló, igazad van, ami az üdvözülést illeti, azonban senki sem állítja, hogy az örök gyötrelem a helye azoknak, akik nem hisznek. Halálunk után a lélek "aluszik" az ítélet idejéig ahol mindenki a cselekedetei szerint lesz megítélve. A mennyországba azonban tényleg csak az juthat aki hit által üdvözül, mivel a mennyország és a pokol is egy lelki állapot, és nem egy hely.
ennek fényében a következő megjegyzésedre:
"Azt se nagyon értem, hogy mondjuk nekem hogy lehet jutalom a mennyország (feltéve, hogy mondjuk odajutok), ha pl. nem lehet velem a férjem, aki ateista."
az a válaszom, hogy Jézus maga is világosan megmondta, hogy a mennyek országában nem lesz férj és feleség, nem lesz házasság, a mennyek országa ugyanis nem egy végtelenített holiday, ahol hiányoljuk kedves ateista ismerőseinket.
"A mennyek országa tibennetek van" És: "az nem egyéb, hanem igazság, békesség és szent szellemtől való öröm."
Azt írod: "Én hiszek Istenben, hiszek a mennyben, de nem nagyon hiszek a pokolban."
Bár megértelek, de a kettő egymás nélkül sajnos nem létezik. De mint említettem, a pokol nem a kínzás helye, ahol tüzes kondérban főzik a bűnösöket, és még csak nem is az a hely, ahol fizetünk a bűneinkért. A pokol az az állapot, amikor nem tudunk megszabadulni a bűneinktől, tehát ez egy önjelölt börtön. Isten senkit nem küld oda, a pokol kapui belülről záródnak.
Freya
""A mennyek országa tibennetek van""
A Dániel 2:44 valószínűleg a te Bibliádban is ezt mondja: ’És azoknak a királyoknak idejében támaszt az egek Istene birodalmat, mely soha örökké meg nem romol... hanem szétzúzza és elrontja mindazokat a birodalmakat, maga pedig megáll örökké.’
Hogyan mehet ez végbe a te belsődben?
MI AZ ISTEN ORSZÁGA VAGY KIRÁLYSÁGA?
Csupán a hívők szívállapotára összpontosul? Vagyis, ha elég sokan megtérnének és keresztények lennének, akkor lenne itt az Isten Királysága? Egyesek így következtetnek. A Bibliára utalnak és ekképpen érvelnek a Lukács 17:21. szavaira hivatkozva, amely a Károli fordításban így hangzik: „Az Isten országa ti bennetek van”. Ha helyes lenne következtetésük, akkor Isten országa egyre távolabbra kerülne. Miért? Mivel a magukat keresztényeknek vallók száma alig éri el ma a világ népességének 25%-át, és egyre csökkenő irányzatot mutat. Másrészt százmilliókra tehető az olyan egyháztagok száma, akik csak ritkán járnak templomba.
Gondolj arra, kiknek mondta Jézus azt, hogy „az Isten országa ti bennetek van”? A képmutató farizeusoknak, akikre Isten szavait alkalmazta, amelyeket Ésaiás így írt le: ’Szívük távol van tőlem’ (Máté 15:1, 8; Ésaiás 29:13, Károli). Hogyan juthatott volna Isten országa az ő megkeményedett szívükbe? Akkor mire célzott Jézus ezekkel a szavakkal? Erre találhatunk utalást az Ökumenikus fordításban. Abban azok a szavak így hangzanak: „Az Isten országa már közöttetek van”. És hasonlóképpen hangzik ez sok más bibliafordításban is, például az új Katolikus fordításban és Békés−Dalos fordításban, valamint Dr. Budai Gergely fordításában.
Jézus azt juttatta kifejezésre, hogy ő maga mint kijelölt Király velük volt. Ő valóságos személyként valóban ott volt közöttük. Ez tényként tárja elénk, hogy Isten országa igazi Királyság, valóságos kormányzat, mint ahogy királya is valóságos személy.
"Szóval adva van pl. valaki, aki jó ember, kedves, szereti a családját, stb. Viszont mondjuk nem nevelték vallásosan, nem hisz sem Istenben sem Jézusban, és mondjuk meg sincs keresztelve. Akkor ő elvileg nem kerülhet a mennybe, nem?"
"Lesz feltámadásuk az igazaknak és az igazságtalanoknak is" - vagyis azoknak, akik önhibájukon kívül nem ismerték meg Istent. De semleges álláspont nincs, mindenkinek döntenie kell végül.
Kérdező kérdezted hogy melyik válaszoló vagyok. Én eddig ezeket a hozzászólásokat írtam (bocs, ez így egy kicsit zavaros, lehet hogy alá kellene írnom a hozzászólásokat):
05-31 22:14
tegnapelőtt 09:18
tegnapelőtt 09:20
tegnapelőtt 11:07
tegnapelőtt 13:28
tegnapelőtt 16:14
tegnap 09:24
"Illetve azt nem értem teljesen, hogy vajon tényleg elfelejtkezik-e Isten azokról, akik a Pokolba kerültek, és nem vesz róluk tudomást többé? Illetve még van egy érdekes kérdésem, hogy Isten vajon látja-e, tudja-e, hogy mi történik (aktuálisan, nem pedig általánosságban) a Pokolban, vagy nem is érdekli, és egyszerűen teljhatalmat adott az ördögnek, hogy azt tehessen az odakerült emberekkel amit csak akar."
Szerintem teljhatalmat nem kapott a patás sehol, hiszen ha rajta múlna akkor valószínűleg mindenkit olyan mértékben kínozna ahogy csak tud. Pedig azt tudjuk hogy ezt Isten nem engedi, hanem mivel igazságos, mindenki a bűneinek megfelelő igazságos bűntetést kapja. Tehát ebből következik hogy a patás korlátozva van valamilyen módon. Hogy hogyan azt nem tudom, mert Isten nincs jelen a pokolban. Lehet hogy a patás bármennyire is gyűlöli Istent mégis rá van kényszerítve hogy engedelmeskedjen neki.
Kérdező te a tisztítótűzben hiszel? Lehet hogy a tisztítótűz a válasz a kérdésedre, mivel az csak ideiglenes szenvedést jelent.
Severin
09:13 (Severin)
Tisztítótűz nem létezik szerintem, nincs bibliai alapja.
Még annyit, hogy az, hogy Isten nincs jelen a Pokolban azt jelenti, hogy úgymond fogalma sincs mi történik ott éppen? Akkor honnan tudja, ha a "patás" átlépi a neki szabott korlátokat, és olyan dolgot is megtesz valakivel, amit elvileg nem tehetne meg? Egyébként nekem az is érdekes, hogy ha Isten mindenütt jelen van mivel övé a mindenség, akkor a Pokolban hogyhogy nincs jelen?
Ezt találtam a Medjugorje-i Mária által adott üzenetek között:
1983. január 10., hétfô
Mirjana találkozik Tomislav testvérrel: ,,A másfél év során, amikor
láttam a Szent Szüzet, bensôséges kapcsolat alakult ki közöttünk.
Éreztem anyai szeretetét, és a legkülönfélébb kérdésekkel fordulhattam
hozzá.'' Így azt is megkérdezte tôle, miért olyan könyörtelen Isten a
bűnösökkel, hogy engedi a pokolba jutni ôket?
,,Azok az emberek, akik a pokolba kerülnek, Istennek már semmilyen
jótéteményét nem akarják megkapni, nem tartanak bűnbánatot, szüntelenül
káromkodnak és gyalázkodnak; úgy határoztak, hogy a pokolban élnek, és
egyáltalán nincs szándékukban elhagyni.''
A tisztítótűzzel kapcsolatosan a Gospa ezt mondja:
,,Különbözô szintek vannak, a legmélyebben lévôk közel vannak a
pokolhoz, a legmagasabban lévôk pedig lépcsôzetesen közelednek a
mennyhez. Nem a Halottak napján, hanem Karácsonykor hagyja el a legtöbb
lélek a tisztítótüzet. Vannak ott olyan lelkek, akik forrón imádkoznak
Istenhez, de sem rokon, sem barát nem könyörög értük a földön. Isten
más személyek imádságaiban részesíti ôket. Elôfordul, hogy Isten
megengedi nekik, hogy különbözô módon megmutatkozzanak övéik között a
földön, így emlékeztessék az embereket a tisztítótűz létezésére,
imádságra ösztönözzék ôket Isten elôtt, aki igazságos, de jóságos. Az
emberek többsége a tisztítótűzbe jut, de sokan közülük a pokolba, s
csak kevesen mennek egyenesen a mennybe.''
Bibliai alap a tiszítótűzről: Máté 12.32 "Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Lélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon." Ezt Jézus jelenti ki. Azaz, lehetséges megbocsátás a másvilágon, mint ahogyan lehetséges, hogy nem bocsátanak meg mindent.
Kedves 40%-os válaszoló, meglepő, hogy számodra Dániel próféta egyetlen látomása felülírja Jézus szavait, sőt egész tanítását.
Olvasd el a hét példázatot Isten országáról a Mt.13-ban. Vagy gondolj bele, hogyan mondhatta azt: ne aggodalmaskodjatok (...) hanem keressétek először az Istennek országát, és az ő igazságát, és ezek mind megadatnak néktek. Egy eljövendő földi paradicsomot itt nem tudunk keresni, legföljebb remélni, akit érdekel az ilyesmi. Jézus viszont ezt mondta: "Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. Sem azt nem mondják, hogy íme itt vagy amott van, mert íme, az Isten országa tibennetek van. "(Lk 17, 20-21)Egyébként miért is baj hogy ezt a farizeusoknak mondta? Pál apostol is a farizeusok közül került ki. Ez a mondás az embereknek szólt általában, mindenkinek. Akinek van füle a hallásra, az ugye hallja.
Ja, és még valami, érdekes ugye többféle fordítást összehasonlítani. A görög eredetiben ez a rész úgy hangzik:
ἰδοὺ γὰρ ἡ βασιλεία τοῦ θεοῦ ἐντὸς ὑμῶν ἐστίν.
Ahol is az ἐντός jelentése: belső, valamin belül.
13:56
"Bibliai alap a tiszítótűzről: Máté 12.32 "Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Lélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon." Ezt Jézus jelenti ki. Azaz, lehetséges megbocsátás a másvilágon, mint ahogyan lehetséges, hogy nem bocsátanak meg mindent."
Itt semmilyen tisztítótüzet nem említ az ige. Szerintem arról van szó, hogy aki a Szent Lélek ellen beszél annak többé nincs visszaút Istenhez.
Ebben annyi lenne a logika, mintha azt mondanánk az alábbi igerész alapján, hogy minden ember üdvözül:
"...minden bűn és káromlás meg fog bocsáttatni az embereknek..." Mt. 12,31
Bibliai alap a tiszítótűzről: Máté 12.32 "Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Lélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon."
Tegyük fel hogy valaki a túlvilágon a pokolba kerül: akkor neki már nincs megbocsátás.
Ha pedig üdvözül, az nem is lehetséges másképpen, csak ha már minden bűne meg van bocsátva.
Viszont Jézus mégis azt mondja hogy van megbocsátás a túlvilágon. Ha szerinted nincs tisztítótűz akkor szerinted hogyan lehetséges ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!