Isten gyűlöli azokat az embereket, akik a Pokolba jutottak?
12:28
Ez jó példa volt... De miért beszél mégis a Biblia haraggal azokról az emberekről, akik "leugranak a hídról"? Pl. több helyen átkozottaknak, gonosztevőknek nevezi őket, illetve azt mondja Isten, hogy mindenki undorodni fog tőlük, ami azért nem valami kedves megjegyzés, és nem sok részvétre enged következtetni.
A másik dolog, hogy a Pokolt is az Isten teremtette és Ő tartja fenn. Az építészmérnök nem tart fenn egy koncentrációs tábort azok számára, akik leugranak a hídjáról.
11:40
Így van pedig. "...az ördögnek és angyalainak készíttetett." Nekik készítette Isten.
10:17
"Nem az Isten gyűlöli az elkárhozottakat, hanem az elkárhozottak gyűlölik az Istent."
Szerintem nem gyűlölik Istent. Viszont nyilván nem tudnak szeretni sem igazán, mivel Isten elvette tőlük a szeretet, megvonta tőlük magát. Viszont ezt az elkárhozottak biztos, hogy sajnálják, és szeretnének újra szeretni és Istennel lenni, csak nem lehet. De ez nem valódi gyűlölet, hanem egy nyomorult kilátástalan, szomorú állapot, biztos, hogy nem gyűlölik Istent.
13:54
De ők már nagyon rég el vannak szakítva Istentől, nem akkor lesznek elszakítva, ez nekik nem büntetés. Sőt ők ennek örülnek, mert ők tényleg nem szeretik Istent, nem véletlenül lázadtak fel ellene tudatosan anno. Az ember nem lázadt fel Isten ellen, hanem át lett verve, félre lett vezetve, nem akarta Istent legyőzni mint az Ördög és az angyalai.
Kérdező te írtad: "De ők már nagyon rég el vannak szakítva Istentől, nem akkor lesznek elszakítva, ez nekik nem büntetés."
Szerintem az ember az élete során soha nincs teljesen elszakítva Istentől. A pokolban részben pont emiatt kell szenvedni. Vagyis ha itt és most el lennénk szakítva Istentől akkor nagyon szenvednénk.
Kérdező te írtad: "Hogyan gyűlölné az ember a Teremtőjét?"
Te még nem láttál olyan embert aki mindent és mindenkit gyűlöl? Sok ember van aki gyűlöli Istent. Nekem még a közeli rokonságomban is van ilyen sajnos. És ne gondold hogy nem tudja mit tesz. Nagyon is jól átgondoltan, vélt sérelmek miatt haragszik Istenre. Vitatkozni pedig értelmetlen vele mert szinte meg se hallgatja amit mondasz. Csak az számít neki amit ő maga mond, mivel csak saját magára figyel.
"Kérdező te írtad: "De ők már nagyon rég el vannak szakítva Istentől, nem akkor lesznek elszakítva, ez nekik nem büntetés.""
Ezt egy korábbi hozzászólónak írtam és ez nem az emberekre vonatkozott, hanem a Sátán angyalaira. Természetesen az ember csak a pokolban lesz elszakítva Istentől, nem most a földi életében.
"Kérdező te írtad: "Hogyan gyűlölné az ember a Teremtőjét?"
Te még nem láttál olyan embert aki mindent és mindenkit gyűlöl? Sok ember van aki gyűlöli Istent. Nekem még a közeli rokonságomban is van ilyen sajnos. És ne gondold hogy nem tudja mit tesz. Nagyon is jól átgondoltan, vélt sérelmek miatt haragszik Istenre. Vitatkozni pedig értelmetlen vele mert szinte meg se hallgatja amit mondasz. Csak az számít neki amit ő maga mond, mivel csak saját magára figyel."
Ebben sok igazság van. A pokolban viszont, nem biztos, hogy az emberek gyűlölni fogják Istent. Szerintem ott iszonyúan el lesznek keseredve épp amiatt is, hogy el lesznek szakítva Istentől. Persze mivel Isten megvonja a szeretetét tőlük szeretni sem fognak tudni, de egy "normális ember" miután ezt felismeri, emiatt is inkább bánkódik és szenved, mintsem gyűlölködik.
Szerintem ez éppen ide vág:
Az egyik parancsolat, kijelenti, "Ne hazudj" tudnunk kell ugye, hogy az utolsó kenet mentesít a megbánt bűnöktől. Egy katolikus fiatal, nevezzük "Bob"-nak, elmegy sétálni az erdőbe. De Bob nem tudhatja, hogy az erdőben egy medve van, ami könyörtelenül feltépi a hasát.(ez felvet egy másik kérdést, de ne itt) Bob nem kapta meg az utolsó kenetet, és egy hete nem ment gyónni, de utolsó elkeseredett gondolata ennyi "anyának tegnap azt mondtam, sakkozni megyek, közben a barátnőmmel találkoztam." nincs ideje megbánni, és mivel elkövette a tíz főbenjáró bűn közül az egyiket, Bob sütögetheti a pecsenyét a pokol kénköves bugyraival, és egy démonnal, aki meg őt sütögeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!