Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten gyűlöli azokat az...

Isten gyűlöli azokat az embereket, akik a Pokolba jutottak?

Figyelt kérdés
Hogyan viszonyul Isten azokhoz, akik elkárhoztak? Vajon gyűlöli, vagy sajnálja őket? Nagyon nagyon haragszik rájuk? Esetleg szándékosan el is felejti őket, már nem érdekli, hogy mi van/lesz velük? Egyáltalán tud róluk, vagy miután a Pokolba kerültek, soha többé hallani sem akar felőlük? Mi lehet az igazság?
2011. máj. 31. 20:11
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
Ha Isten létezik, akkor a pokol nem létezhet. Isten jósága elvileg végtelen, ezzel teljes mértékben összeegyeztethetetlen az örökké tartó szenvedésre kárhoztatás.
2011. máj. 31. 20:35
 2/54 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint Isten szereti a bűnös embereket, de gyűlöli a bűnt. Ő azt szeretné, ha mindnyájan megmenekülnének, de a szabad akarat miatt nem erőlteti magát senkire. Jézus maga a bűnösökkel és a paráznákkal barátkozott, és azt mondta, hogy a betegeknek van szükségük orvosra, nem az egészségeseknek, ahogyan Isten kegyelmére is a bűnös embereknek van szüksége. Amikor kínozták, azért imádkozott, hogy Isten bocsásson meg az őt verőknek, mert nem tudják, mit cselekszenek. A mellette a keresztfán lógó tolvajnak azt mondta, hogy együtt lesznek a mennyországban.

Kell még több példa arra, Isten mennyire szereti a bűnös embereket?

2011. máj. 31. 20:44
 3/54 anonim ***** válasza:
Inkább az a kérdés, hogy egy teljhatalmú erő miért adná át a Poklot a démonoknak, vagy hagyná, hogy embereket tegyenek tönkre.
2011. máj. 31. 20:45
 4/54 A kérdező kommentje:

20:44

Igen ezt értem, csak te még az élő emberekre gondolsz. Isten szereti a bűnös embert, meg akarja menteni. De lesznek, akik a Pokolba jutnak, és nekem az a kérdésem, hogy őhozzájuk hogyan viszonyul. Hiszen, ha ugyanúgy szeretné őket, mint ahogyan te is írtad, akkor megbocsátana nekik.

2011. máj. 31. 21:57
 5/54 anonim ***** válasza:
Isten számunkra elképzelhetetlen módon szeret minden egyes embert, azt is aki elkárhozik, ezért az hogy ez emberekkel tömegesen történik, rettenetes fájdalmat jelent neki.
2011. máj. 31. 22:14
 6/54 anonim ***** válasza:

"Egyáltalán tud róluk, vagy miután a Pokolba kerültek, soha többé hallani sem akar felőlük?"

Ennek így azért nincs értelme, mert az idő csak itt a földi életünk során létezik, halálunk után már lesz olyan hogy soha többé. Örökkévalóság lesz, amit most nem nagyon tudunk elképzelni, de majd meglátjuk hogy milyen. Az hogy tud-e róluk ezután ezt nem tudom.

2011. máj. 31. 22:19
 7/54 A kérdező kommentje:

22:14

Szerintem nem tömegesen kerülnek a pokolba az emberek, nem tudom, hogy ezt mire alapozod.

2011. máj. 31. 22:37
 8/54 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy szerintem Ő nem tud rettenetes fájdalmat érezni, mert Ő mindig boldog.
2011. máj. 31. 22:39
 9/54 anonim ***** válasza:
Akik pokolba kerülnek nem Isten, hanem az ördög gyermekei. Minden szülő elszomorodik ha a gyermeke fellázad ellene, és elszökik tőle. Isten hívja a bűnösöket a megtérésre, hogy ne kerüljenek pokolba. Ha nem lenne a megmentő szeretete, akkor mindenki ott gyötrődhetne. Ha valaki nem hallgat a jó szóra, azt hagyja a maga útján járni.
2011. máj. 31. 22:51
 10/54 anonim ***** válasza:

Isten azon túl, hogy jóságos, igazságos is és van atyai méltósága. Ez a kettő utóbbi az oka, hogy kell, hogy legyen pokol.

Szerintem nem felejti el őket, de elfogadja a tényt, hogy elutasítják, és viselik a következményeket.

2011. máj. 31. 22:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!