Isten gyűlöli azokat az embereket, akik a Pokolba jutottak?
A Biblia szerint Isten szereti a bűnös embereket, de gyűlöli a bűnt. Ő azt szeretné, ha mindnyájan megmenekülnének, de a szabad akarat miatt nem erőlteti magát senkire. Jézus maga a bűnösökkel és a paráznákkal barátkozott, és azt mondta, hogy a betegeknek van szükségük orvosra, nem az egészségeseknek, ahogyan Isten kegyelmére is a bűnös embereknek van szüksége. Amikor kínozták, azért imádkozott, hogy Isten bocsásson meg az őt verőknek, mert nem tudják, mit cselekszenek. A mellette a keresztfán lógó tolvajnak azt mondta, hogy együtt lesznek a mennyországban.
Kell még több példa arra, Isten mennyire szereti a bűnös embereket?
20:44
Igen ezt értem, csak te még az élő emberekre gondolsz. Isten szereti a bűnös embert, meg akarja menteni. De lesznek, akik a Pokolba jutnak, és nekem az a kérdésem, hogy őhozzájuk hogyan viszonyul. Hiszen, ha ugyanúgy szeretné őket, mint ahogyan te is írtad, akkor megbocsátana nekik.
"Egyáltalán tud róluk, vagy miután a Pokolba kerültek, soha többé hallani sem akar felőlük?"
Ennek így azért nincs értelme, mert az idő csak itt a földi életünk során létezik, halálunk után már lesz olyan hogy soha többé. Örökkévalóság lesz, amit most nem nagyon tudunk elképzelni, de majd meglátjuk hogy milyen. Az hogy tud-e róluk ezután ezt nem tudom.
22:14
Szerintem nem tömegesen kerülnek a pokolba az emberek, nem tudom, hogy ezt mire alapozod.
Isten azon túl, hogy jóságos, igazságos is és van atyai méltósága. Ez a kettő utóbbi az oka, hogy kell, hogy legyen pokol.
Szerintem nem felejti el őket, de elfogadja a tényt, hogy elutasítják, és viselik a következményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!