Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitgyülekezetes férfival mire...

Hitgyülekezetes férfival mire számítsak?

Figyelt kérdés

Szimpatikus de nem merek közeledni.Néha úgy beszél mintha zsidó lenne.Ez miért van? lehet hogy az?

Miyen kapcsolatot lehet kialakítani velük?Élhetnek szexuális életet?

Én katolikus vagyok.

2011. máj. 28. 09:28
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
ez visszaolvasva félreérthető, nem úgy erkölcsi fertő ahogy gondolnátok.Hozzá képest mondjuk, én nem vallom a szűzen az oltárig elvet, bár jó úton haladokXD főleg ha még sokáig próbálkozok nála.
2011. júl. 21. 15:40
 32/44 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom mennyire érdekel a kereszténység. Olvasd el a Biblia újszövetségét. Kérdezd meg tőle, hogy miért tiszteli a zsidókat. (Egyébként azért, mert a eredetileg zsidók Isten kiválasztott népe, s az Isten csak később lett minden embernek elérhető).
2011. júl. 21. 15:55
 33/44 A kérdező kommentje:

persze majd egyszer csak rávetem magam,

nem lehet ilyen téren felkelteni az érdeklődését nagyon prűd

Egyszer nem néz a melleimre vagy ilyesmi

2011. júl. 21. 17:04
 34/44 anonim ***** válasza:
52%

Sajnos tény, hogy nem sok jóra számíthatsz a hit gyülitől, úgy érzem, most elég messze vagytok. Amúgy az egyik válaszoló ajánlotta olvasásra a Bibliát, tényleg jó könyv :) ajánlom én is mindkettőtöknek, de emellett a még ajánlom Bartus László: Fesz van c. könyvét is. A szerző egy, korábban 8 évig hitgyülis vezető, azóta kilépett ember. Tanulságos elolvasni.

Sok sikert mindenhez!

2011. júl. 21. 17:08
 35/44 anonim ***** válasza:
53%

Nem nézeget meg téged, nem flörtöl, semmi?

Én 20 évesen találkoztam egy akkor a harmincas évei végén járó hitgyülekezeti taggal, aki furcsa mód pár hét múlva már el is kérte a telefonszámomat, hívogatott stb. Na persze én azt nem tudtam, hogy neki ilyen hite van, nem kötötte az orromra...csak elhívott ebédelni, beszélgettünk stb. Majd jött a fekete leves, amikor már szinte napi szinten találkozgattunk, akkor derült ki, hogy elfelejtett nekem elmondani valamit...hogy nős...2 gyerekkel és feleséggel...és ezzel a keresztény hittel. Azt mondta, hogy azért kereste a társaságomat, hogy én is megtérjek, ehhez képest erről sosem beszélt nekem előtte. Beetetett ezzel a keresztény dumával és, hogy barátok leszünk. s mégis hagyta, hogy szerelmes legyek belé...ha így nézzük játszott az érzéseimmel. Bár nem feküdtünk le, de volt csók, simogatás, minden. Ezek után nekem senki ne jöjjön a tiszta keresztény hittel, meg a szentlélekkel, meg a hűséggel !!! -.-

2011. júl. 21. 17:16
 36/44 anonim ***** válasza:
68%
Jöjj össze vele és megtudod.xDxDxD
2011. júl. 22. 01:13
 37/44 anonim ***** válasza:
52%
Én ismerek egy olyan párt, ahol az egyik hitgyülekzetes, és ez gyakorlatilag meg is mérgezte a kapcsolatukat. Nem is tünnek úgy, mintha normális kapcsolat lenne köztük talán azért, mert nem normális.
2011. júl. 22. 09:58
 38/44 anonim válasza:

Valószínűleg azért beszél úgy, mintha zsidó lenne, mert a Szentírásának több mint a fele a zsidóké is. És az Újszövetséget is zsidók írták.

Ha egy normális hitgyülekezetes sráccal akadtál össze, aki tartja magát a hitéhez/vallásához, akkor sose fogsz vele összejönni. Egyszer csak bejelenti neked, hogy menyasszonya van, aztán meg hogy elvette feleségül.

Vagy egyszer csak végletesen "megfertőződsz" és te is olyan leszel, mint ő.

Mellesleg, ha te katolikus vagy, akkor neked a házasságon belül is bűnnek számít a szex. És még a férjeddel sem élvezheted, mert a katolikus egyházon a szexet csak gyereknemzésre lehet használni. És amikortól élvezed a szexet, az már bűn.

2011. júl. 22. 18:34
 39/44 anonim ***** válasza:

"Mellesleg, ha te katolikus vagy, akkor neked a házasságon belül is bűnnek számít a szex. És még a férjeddel sem élvezheted, mert a katolikus egyházon a szexet csak gyereknemzésre lehet használni. És amikortól élvezed a szexet, az már bűn."

NEM!!!!!

Ez egy abszolút hülyeség! Teljesen téves!

A sex isten ajándéka (!!) így a kat. egyház egyáltalán nincs ellene, de a házasságot hozzá védö közegként/keretként tekinti, ajánlja!!!

Kedves Kérdezö!

Aki a HitGyülibe jár, az egy komolyan vallásos ember, aki a Bibliára építi az életét. Ez idáig nem lenne baj, söt!

A baj csak az, hogy nem tudja, hogy ott végsösoron mégis kevesebbet kap, mint pld. egy katolikus!

Ha katolikus vagy, akkor tudnod kell, mit jelent az Eucharistia, a testi-lelki-szellemi egyesülés (ha akarod akár naponta) Jézussaal, tehát Magával Istennel!!!

Ezt az egész világon sehol másutt, mint csak a katolikus egyházban lehet megkapni, de nagyon sok mást is: így a "7 Szentséget", az egész misztikát, az egész 2000 éves spirituális "kincstárat"...

Én azt ajánlanám, hogy Te kezdj el intenzívebben, komolyabban foglalkozni a saját vallásoddal, hogy majd ügyesen, jól tudj neki érvelni a katolikus vallás javára.

Neked kell öt (!) megtérítened, nem neki Téged elhúzni egy szektába!!

Ha a Te vallásos gyökereid erösek, nem lesz semmi baj, söt!

Ez a férfi egy jóravaló, erös karakter, aki egy tiszta életet akar, hüséggel, családdal, Istennel....

-csak még a téves helyen keresi...

Rajtad múlik, hogy megtalálja-e a helyes utat!!!

Sok sikert!

2011. júl. 22. 22:20
 40/44 anonim ***** válasza:
De szinte mindig vannak minden vallási közösségben fekete bárányok...ahogy azt 17:12-kor leírták...de erről valahogy senki sem nyilatkozik, vagy alkot véleményt szívesen. Érdekes.!
2011. júl. 22. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!