Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hitgyülekezetes férfival mire...

Hitgyülekezetes férfival mire számítsak?

Figyelt kérdés

Szimpatikus de nem merek közeledni.Néha úgy beszél mintha zsidó lenne.Ez miért van? lehet hogy az?

Miyen kapcsolatot lehet kialakítani velük?Élhetnek szexuális életet?

Én katolikus vagyok.

2011. máj. 28. 09:28
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
43%

Ilyeneket nagy ívben kerülni kell!!! Mert a gyülekezet elkoldulja a fizetésedet.- Ezért van a gyülekezet.

Hallottam ezzel kapcsolatban egy történetet anno.

Csepelen történ, Hitgyülekezet felépítetett egy templomhoz hasonló építményt, 5 méter magas kerítéssel, szögesdróttal körbe véve. Saját szememmel láttam és a ápámtól megkérdeztem mi ez itt? Éppen dolgozni mentünk.

Mondta: A hitgyülekezet ide zárta be a híveit. Aki belépett oda nem engedték haza! Volt olyan is aki több mint 1 évig bent volt, akarata ellenére ott tartották. Kitudodott, és a kommandósoknak kellett kiszabadítani őket.

Hírekbe is leadták.

2011. máj. 28. 10:59
 12/44 anonim ***** válasza:
69%

A Hit gyülekezete egy őrült szekta. A közelébe ne menj!

Csodálkozok, hogy még nem számolták fel erőszakkal.

2011. máj. 28. 11:22
 13/44 anonim ***** válasza:
34%

10:59-es!

Te nagyon kevered a Hit Gyülekezetet valakikkel! SOHA SENKIT NEM ZÁRTAK BE! Akkor a neten is megtalálható lenne, de még akkor sem hinném el, mert bárki tud egy lejárató cikket, riportot csinálni! Kismillió százalék, hogy ilyen nem volt. Az ajtók mindig nyitva állnak és senkit nem zárnak be sehova. Meg nem nőtt volna Magyarország 4. legnagyobb egyházává!

2011. máj. 28. 13:56
 14/44 anonim ***** válasza:
61%

Szia kedves kérdező!

Az az ember megtért az Élő Istenhez, elfogadta Jézust személyes Megváltójának, így az élete gyökeresen megváltozott. Már nem él bűnben, pl. nem káromkodik, nem drogozik, nem részeges, nem fajgyűlölő, nem pletykálkodó, nem lop stb. Azért beszél úgy, mintha zsidó lenne, mert megértette a Bibliából Istennek a szavát a zsidó néppel kapcsolatban és szereti azt a népet, hisz nekik köszönhetjük a Bibliát, a 12 apostol és Jézus is zsidó volt...

Ne érts félre és ne sértődj meg, de ha katolikus vagy, akkor tudnod kéne, hogy a 10 parancsolat tiltja a házasság előtti szexet és ezt a hívők be is tartják, mert megértették, hogy ez a javukra van... Házasságon belül meg bármikor lehet, nem csak gyermeknemzés céljából...

Ajánlom Neked, hogy olvasd a Bibliát (újszöv.) és nagyon sok mindent meg fogsz érteni, többet tudtok beszélgetni, jobban meg fogod érteni őt és a viselkedését stb.

2011. máj. 28. 14:06
 15/44 anonim ***** válasza:
71%

Erre a régi tv riportra gondolsz?

http://www.youtube.com/watch?v=lnalYIlqH9k

2011. máj. 28. 14:16
 16/44 A kérdező kommentje:

köszi

Nekem a problémám azzal van hogy a zsidók hite nem csak az ószövetségben van hanem a talmudban is, ami meg számomra már nem elfogadható.Amikor jön a zsidókat magasztaló szövegekkel mindig a talmud szavai jutnak eszembe..nem tudom elfogadni a szűzen az oltárig elvet, sajnálom, de szerintem nem egészséges.

2011. máj. 28. 14:18
 17/44 anonim ***** válasza:
52%
Sok jóra ne! óvakodj az ilyen szektás emberekkel való közeli,bensőséges kapcsolattól,akármilyen kedvesnek,meg szimpatikusnak látszanak! Németh Sándor zsidó amúgy,lehet ezzel van összefüggésben,hogy úgy beszél mint egy zsidó.
2011. máj. 28. 14:27
 18/44 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Kérdező!

Én egy baháí vagyok.

Szerintem nagyon óvatos legyél ezzel a pasival.

A hitesek között van mindenféle emberke: én is találkoztam egy hitgyülekezetes csajjal az egyetemen annak idején, egy kurzusra jártunk. Jól el lehetett beszélgetni a lánnyal, és mondta, hogy ő a Hit Gyülekezet tagja, de nem akarta rám kényszeríteni a vallását. Azóta nem láttam a csajt, de rendes volt, volt, hogy kölcsönadta a jegyzetét, amikor nem tudtam órára menni.

Hallottam azonban erőszakos emberekről is, akik a Hit Gyülekezet tagjai.

Volt nekem általános suliban egy Jehova Tanúja osztálytársnőm is, ő sem akart megtéríteni senkit, és a vallásáról sem beszélt senkinek, csak ha kérdezték róla.

Szóval, nem lehet általánosítani, hogy ennek a vallási felekezetnek a tagjai mind ilyenek, meg olyanok.

Ettől függetlenül óvatosnak kell lenni az ilyen emberekkkel, főleg ha az illető párkapcsolatot szeretne mondjuk egy hites, vagy Jehova Tanúja személlyel.

Kérdező, amiatt meg én rettenetesen sajnállak téged, hogy nem tudsz várni a szexcel a házasságig. A nőnek a legfőbb értéke a szüzessége, amelyet Isten törvénye szerint csak a férjének adhat oda, és ha te ezt nem érted meg, akkor egy szánalomra méltó ember vagy. A férfiak sem viselkedhetnek úgy, mint a bikák, amelyek meghágnak életük során ezer tehenet.

Ha az általad kiszemelt pasi valóban konzervatív, és nem akar lefeküdni házasság előtt, és te meg bele akarod őt ebbe rángatni, akkor simán megtörténhet, hogy szakít veled, és meg is fogod érdemelni. Egy baháí hitű férfi is úgy otthagyna téged ezért, hogy szinte repülnél. Már akkor dobna téged, ha csak céloznál rá, hogy milyen jó lenne ba...ni.

Azt meg nyilván te is tudod, hogy katolikusként is tiltott számodra a házasság előtti szex, és ha Isten törvényét nem akarod betartani, akkor nem túl erős hited lehet.

Sajnállak, és imádkozzál Istenhez, hogy szabadulj meg a tévelygéstől.

Üdv: Annazara

2011. máj. 28. 18:00
 19/44 anonim ***** válasza:
58%

13:56- nak

A Hit gyülekezete és a hitgyülekezet nem ugyan az!

2011. máj. 28. 21:53
 20/44 anonim ***** válasza:
64%

21:53!

Csak azt ne mondd, hogy két különböző! Mégis, mire alapozod? Nincs olyan, hogy hitgyülekezet, csak egyesek nem tudják helyesen leírni!

2011. máj. 29. 13:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!