Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kezdjem el a vallásomat...

Hogy kezdjem el a vallásomat gyakorolni?

Figyelt kérdés
római katólikus vagyok, de sem én, sem a családom nem gyakoroljuk a vallást. nem járunk templomba, nem ismerem a saját vallásom tanításait. tudom szégyen biztosan. az utóbbi időben késztetést érzek arra, hogy vallásos legyek, vagy nem tudom, hogy mondjam. vagy már késő nekem? mivel kezdjem? miket csináljak? megvan dédim kis imakönyve, meg valahol van biblia is. a biblia melyik részével kezdjem? bemehetek csak simán egy misére? mikor van egyáltalán mise? vagy gyónnom kell előtte? attól félek. kell rózsafűzér is? ha elkezdem a vallásom gyakorolni, mindenképp kötelező templomba járni? isten megbocsájtja, hogy eddig nem foglalkoztam ezzel? volt valaki hasonló helyzetben? úgy érzem a vallásban megnyugvást találnék. segítsetek légyszi!!!
2011. máj. 20. 01:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
38%
Ha csak azért követsz egy vallást, mert annak kereszteltek, akkor meg magadat árulod el. Szép...
2011. máj. 20. 15:05
 12/14 anonim ***** válasza:
Galileit miért rehabilitálták? Azért a pár nap böjtért, amit kiszabott neki az inkvizíció?
2011. máj. 20. 18:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! Ne vallási gyakorlatokat keress hanem Istent. A bibliát olvasd rendszeresen! Újszövetség,evangéliumok.
2011. máj. 20. 23:13
 14/14 littlejohanna ***** válasza:

Ha van Bibliátok, olvasgasd néha. Főleg az Újszövetséget ajánlom, elsőként az evangéliumokat: Máté, Márk, Lukács és János. Ezek Krisztus tanításairól szólnak, így megismerheted a vallásod tanításait, a keresztény vallás alapjait.

Mindent könnyebb elkezdeni, ha imádkozol. Az imáidban szólhatsz Istenhez és segítséget kérhetsz tőle, hogy megtaláld a hozzá vezető utat.

És természetesen bemehetsz simán egy misére. Ne ijedj meg tőle. Menj be abba a templomba, ahová misére akarsz menni és nézd meg a miserendet, biztos ki van akasztva valahol, onnan tudod, mikor van mise. Isten háza mindig nyitva áll előtted.

2011. jún. 27. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!