A Jézusban van az élet gyülekezetről mi a véleményetek?
Sziasztok!
Köszönöm szépen, hogy bemásoltad a görög szöveget, aki ki tudja betűzni a szavakat, így láthatja, hogy amit fonetikusan beírtam az hogy néz ki a görög szövegben!
Üdv. Péter
Szerintem ne ragadj le egy-egy keresztény felekezetnél vagy vallásnál!
Teljesen mindegy melyik keresztény felekezetet választod mert egyik sem a zsidó kultúrából ki-indulva próbálja levezetni a teológiáját. Jézus azonban Zsidó volt és abból a kultúrából jött.
Az I. sz.-tól fogva eltűntek a zsidó keresztények a gyülekezetekből így a Bibliában leírt zsidó szokásokat, mondatokat de szavak speciális zsidó jelentését is félreértelmezték a nemzetekből való nem zsidó származású egyházatyák. Olyan mondatok feletti viták alapján alakult a vallástörténelem amelynek zsidó jelentést nem ismerték
a vitatkozó felek, mert már nem voltak a gyülekezetekben zsidó-keresztények akiket erről meg lehetett volna kérdezni.
Vizsgáld meg a következő oldalon a Bibliaiskolából azokat a témákat amelyek érdekelnek:
www_bibliatanitasok_hu/Bibliaiskola/Bibliaiskola_html
Ha felkelti az érdeklődésed kezd az elején én is rájöttem hogy amit eddig tudtam az csak 60%-a az igazságnak amit a zsidó kultúra ismerete jelent az egész evangéliumot illetően. Tehát a 100%-ot az jelenti ha tisztában vagy Jézus életének zsidó vonatkozásaival is.
Nagyon ajánlom a figyelmedbe Dr. Arnold G. Fruchtenbaum - A messiás élete - Központi események zsidó szemszögből c. könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!