Mi a véleményetek a baháí hitről? Aki azt a hitet felveszi, boldogabb lesz másoknál?
Sziasztok!
egy keresztény lány vagyok, akia vallásában csalódott, és már hónapok óta keresgélek, hogy vallást váltsak.
Nemrég találtam rá a baháí hitre, és úgy érzem hazataláltam, itt van, amit keresek.
Az a problémám, hogy ezt a vallást sokan nem ismerik, és én nagyon szeretném felvenni, de attól félek, hogy mit fognak ehhez a barátaim szólni. Ez a vallás sokkal jobban választ ad a kérdéseimre, mint a Biblia, de nagyon félek attól, hogy elveszítem a barátaimat, ha ezt a hitet felveszem.
Szerintetek mit lehet ilyenkor csinálni?
Úgy beszélsz a vallásról mint egy házról..
Ne másokéba költözz hanem építs sajátot. (ez de költői volt)
Az a barát aki meg emiatt otthagy az nem is barát. Ezért útálom az ijen "marha" vallásokat.
Nincs róla véleményem, amíg nem akarnak megtéríteni, addig minden rendben van. Egy csoporttársam követi ezt a vallást, ugyanolyan, mint bármelyik másik ismerősöm, annyi különbséggel, hogy időnként kiír egy-két ezzel kapcsolatos dolgot FB-ra. :)
Azokat meg ne sajnáld, akik a vallásod miatt hagynak el, ahogy az előző is mondta. Jó keresztények, ha ennyire elfogadják az embert. :S
Amúgymeg beszélgess erről velük egy kicsit, akkor megtudod, hogy ők hogy állnak a témához.
21:28
Ha semmit sem tudsz a Bahai vallásról, akkor miért állítod azt, hogy a Biblia jobban választ ad a kérdésekre?
Vagy te is szokásos agymentes térítő-droid vagy?
"Nem nagyon vágom, ha egy vallásban csalódsz, miért egy másik vallásba menekülsz?"
Mert mondjuk attól, hogy tegyük fel egy olyan vallásba születtem bele, amiben kutyákat kell enni, attól még nem feltétlenül kell egyet értenem a kutya evéssel, és ha van olyan vallás, ami hasonló az enyémhez, de nincsen benne kutya evés, akkor bolond leszek nem átmenni...
"Micsoda?Jobban választ ad a kérdéseidre mint a Biblia? Érdekes lenne.. Szerintem csak nem keresed elég alaposan benne,a Bibliában ugyanis szinte mindenre van válasz."
Na, igen, erről viszont van véleményem. A keresztények miért nem tudják elfogadni, ha valaki nincs megelégedve azzal a vallással?
Az ilyenek miatt koptatom le az első mondat közben az utcán vallást népszerűsítő embereket. Nem kell téríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!