Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehet, hogy valaki boldogabb...

Lehet, hogy valaki boldogabb középkorúan, mint 20 évesen?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, és nincs semmilyen agybajom,hogy ezt a kérdést tettem fel, nem vagyok elhízva, nem történtek olyan nagy traumák az életemben idáig amik megemészthetetlenek lennének, tehát józanul teszem fel a kérdést, mert foglalkoztat. néha irigykedve nézem a 30-40-50-es korosztályt, úgy érzem, akkor kezdődik el igazán az élet,mikor az ember már elérte azt a kort. kiegyensúlyozottabban, tudják,hogy mit akarnak, jobban kezelik az egész életet tudják mi teszi őket boldoggá és vannak olyan helyzetben,hogy megvalósítsák. Most nagyon rossz időszakon megyek keresztül és még van hátra belőle bőven, mégsem érzem azt,hogy hű de jó 20 évesnek lenni,nem érdekel az éjjel-nappal bulizás, a drogok, a hű de szexi emos pasik, nem volt soha egyéjszakás kalandom, a szoknyám hosszabb,mint 10cm és úgy érzem más az értékrendem,mint a fiatalok többségének. persze én is szoktam bulizni nem vagyok szent. viszont valami nem stimmel velem, kívülről úgy nézek ki,mint egy 16 éves (sajnos)és így úgy érzem,hogy mást tükröz a lelkem és mást az életkorom és a testem. a pasikból sem érdekelnek igazán a velem egykorúak, de egy 30 éves nyilván nem kezd egy max 18 évesnek látszó "kis"lánnyal, megalkudni meg nem szeretek. lehetséges,hogy az élet tényleg 30 felett kezdődik és "öreg" a lelkem?
2011. ápr. 30. 22:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia. Én 38 éves vagyok (nő) és bátran merem mondani Neked, hogy igen, 30 után lettem igazán boldog! :) Ha külsőleg nézem vissza a képeket, akkor sztem 26 évesen néztem ki a legjobban, de a lelkem és a testem harmóniája olyan 33 éves korom után (szülés után) teljesedett ki, érett össze. Addigra az anyagi helyzetünk is stabil és biztos lett, már tudtam, mit akarok, mi a célom, melyik utat választottam, amin haladni szeretnék.

Úgyhogy van remény, jól átlátod 20 évesen a helyzetet, ehhez gratulálok! :) Nekem 20 évesen biztos nem jutott volna arra gondolni, hogy talán 30-40 évesen jobban fogom érezni magam a bőrömben :)

2011. ápr. 30. 22:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Az idő múlása a férfiakra van inkább jó hatással. Neked nőként pont ez a 20-30 közötti időszak ad lehetőséget a kiteljesedésre... utána már hanyatlásnak indul a nő... persze ez szigorúan magánvélemény
2011. ápr. 30. 22:36
 3/12 anonim ***** válasza:
En 35 evesen lettem boldog. Ne aggodj neked is eljon az ideje.
2011. ápr. 30. 22:42
 4/12 A kérdező kommentje:
nem tudom, sajnos sokan vannak ilyen véleményen ( főleg pasik ) de vannak kivételek, és lehet,hogy én is az vagyok. pl az én anyum 50 éves elmúlt, de úgy néz ki,mint egy életvidám 40-es, pedig ha valakinek neki aztán vannak nehézségei az életben :( nekem nem jön be ez a vélemény,hogy csajokból csak a friss pipi husik az életerősek..sztem béna 20 éves vagyok pl igazi vörös a hajam és ez az én korosztályomban ez még ciki, de ha egy 30-as nőnek ilyen az meg tök szexi. xar fiatalnak lenni, na. egyáltalán nincs előtted a világ, pl nem állok olyan anyagi helyzetben,hogy azt csináljam , amit akarok, hogy én irányítsam az életem, és ezek mind 25 felett nyílnak meg sztem..
2011. ápr. 30. 22:47
 5/12 anonim válasza:
én is hasonlóan vagyok kicsit mint te. szerintem abszolút lehetséges,hogy később fogod tutibbnak éreznia dolgokat. 20/f
2011. ápr. 30. 22:55
 6/12 anonim ***** válasza:

"Lehet, hogy valaki boldogabb középkorúan, mint 20 évesen?"

Lehet.

20 évesen a fiatalok többsége tanul még,tehát sem állandó jövedelemforrása,biztos anyagi helyzete nincs,sem pedig hosszútávú párkapcsolatot nem tud kialakítani.Eme 2 dolog hiánya pedig nem sok boldogságra ad okot.

Jó,persze lehet kocsmázni,bulizni,drogozni,spicces ribancokat felszedni.De ezek csak pillanatnyi örömök melyek gyorsan elszállnak.A kiegyensúlyozott,boldog élethez nem ez az út vezet.

Sokkal boldogabb egy 30 éves.Mert a szakmájában való tapasztalata révén jól helyt tud állni a munkahelyén.Biztos jövedelemforrása van.Van háza,autója,megtakarított pénze.Fennt tud tartani egy családot.Talpraesettebb.Tapasztaltabb az élet számos területén...stb.

Ezek az igazán hosszabb távon boldogságot jelentő dolgok.

20/F

2011. ápr. 30. 23:42
 7/12 A kérdező kommentje:
jó,hogy már vagyunk 5-en :D olyanok vagyunk,mint a jó bor ;)
2011. máj. 1. 00:38
 8/12 anonim ***** válasza:

Hááát nem ettôl függ sajnos. Én szerencsére szépen "révbe értem", van férjem, gyermekem, lakásom, szeretem a szakmám, a szüleim élnek és jó karban vannak. De több barátnôm is van, akiknek nem így alakult: 30, néha 40 felett, család nélkül vagy csonka családban, kevés pénzzel, alkalmi kapcsolatokkal próbálkozva... és már nincs biztonsági háló, válogatás az életutak között.

Szóval ezt a 20-ast is élvezni kell. Most lehet a szülôket szeretgetni, most lehet még általában igazi barátokat szerezni, most lehet vágyakozni és elindulni, most lehet sok újat tanulni... stb. Késôbb sokkal "komolyabb" dolgok jönnek, és azok is szépek persze, de mégsem ugyanazok. Szóval tessék élményeket gyûjteni és nem siránkozva várakozni :)

2011. máj. 1. 04:45
 9/12 anonim ***** válasza:

Most nem vagyok boldog. Nincs barátnőm, még suliba járok, nem tudom hogy lesz e munkám, mennyit fogok keresni, hol fogok élni.

Remélem 20-30 év múlva jobb lesz.

20F

2011. máj. 1. 14:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem is ertem, hogy mibol szarmazik a feltetelezesed, hogy valaki boldogabb 20 evesen, hisz hany olyan rossz sorsu gyerek van, akiket vernek a szulei, hany olyan egyetemista van, akinek diakhitelt kellett felvenni, mert a szulei nem tamogatjak es ejjel dolgozik, nappal tanul? Hany olyan ember van, aki szeretett volna tanulni, de csak idosebb koraban teheti meg a penzhiany miatt?

En akkor lettem igazan boldog, amikor meghazasodtam (21 voltam), gyerekem lett. A szuleim nagyon rendes emberek, de annyira nem volt boldog gyerekkorom. A suliban is kikozositettek, depresszios tini voltam. Aztan hirtelen minden megvaltozott.

Abban lehet valami, hogy maga a kor nem sokat mond az emberrol, hisz valaki 30 evesen lehet eretlenebb egy 15 evesnel is. Akkor leszel boldog, amikor olyan korba lepsz, amikor mar nem erzed azt, hogy a tulkomolysagod miatt kikozositenek. Egyebkent az az erdekes, hogy ez az elj a manak dolog addig volt szamomra idegesito, amig nem lett csaladom, mert utana a kornyezetem nem is varta mar el, hogy olyan legyek, amilyen nem vagyok.

2011. máj. 17. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!