Mit üzennétek azoknak, akik a pokolban gyötrődnek, vagy milyen tanácsot adnátok nekik, ha lehetne?
"Már bocs, de Isten sem jött még le az égből, és egy csipetnyivel sincs több bizonyíték a bibliai Atyára, mint
Poszeidónra..."
Megbocsátok ;) De az, hogy kettőnknek nincs bizonysága, az csak szomorú és igaz. Miért volt Pál fordulat, gondolom olvastál már róla? Ez csak egy a sok közül. Pálnak megjelent Jézus és mondta neki, miért üldözöl engem...
20:48
Most erre kezdjem el mesélni, hány embernek jelent meg Posszeidón...? :) Sőt, modern, mai történtek is vannak görög istenek felbukkanásáról, de ha ez túl mitologikus, számtalan valláas van, amelyekből ki lehet venni, hogy melyik istenség mikor jött a földre és találkozott az emberekkel... :)
Lukács 16
19 Vala pedig egy gazdag ember, és öltözik vala Bíborba és patyolatba, mindennap Dúsan Vigadozván:
20 És vala egy Lázár nevû koldus, ki az õ kapuja elé volt vetve, fekélyekkel tele.
21 És Kíván vala megelégedni a morzsalékokkal, melyek hullanak vala a gazdagnak Asztaláról; de az ebek is eljõvén, Nyalják vala az õ sebeit.
22 Lõn pedig, hogy meghala a koldus, és viteték az Angyaloktól az Ábrahám kebelébe; meghala pedig a gazdag is, és eltemetteték.
23 És a pokolban felemelé az õ szemeit, Kínokban lévén, és Látá Ábrahámot Távol, és Lázárt annak kebelében.
24 És õ Kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és Bocsásd el Lázárt, hogy Mártsa az õ Ujjának hegyét Vízbe, és Hûsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e Lángban.
25 Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg Róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, Hasonlóképen Lázár is az õ bajait: most pedig ez Vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel.
26 És mindenekfelett, mi köztünk és ti közöttetek nagy közbevetés van, úgy, hogy a kik Akarnának innét ti Hozzátok általmenni, nem mehetnek, sem azok onnét Hozzánk át nem jöhetnek.
Az utolsó mondat a leglényegesebb, tehát pokolba üzenni nem lehet és vice verza!
A másik kérdés az a mai időkben, hogy a koldusok = hajléktalanok általában, akik elég agresszívek, isznak, züllenek, tele vannak haraggal. Nem hinném Isten ilyenekre vágyik. A leírás alapján a mai koldus nem olyan, mint a 2000 év előtt élt koldus.
"24 És õ Kiáltván, monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam, és Bocsásd el Lázárt, hogy Mártsa az õ Ujjának hegyét Vízbe, és Hûsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e Lángban.
25 Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg Róla, hogy te javaidat elvetted a te életedben, Hasonlóképen Lázár is az õ bajait: most pedig ez Vígasztaltatik, te pedig gyötrettetel."
Ebből a részből pont az tűnik ki, hogy beszélgettek egymással. De gondolom, hogy ez képletes lehet...
Egyébként a kérdésem is képletes volt, nyilván nem tudunk innen üzenni valójában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!