Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit üzennétek azoknak, akik a...

Mit üzennétek azoknak, akik a pokolban gyötrődnek, vagy milyen tanácsot adnátok nekik, ha lehetne?

Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy nem lehet, a kérdés csak elméleti. Most ebben a pillanatban is iszonyatosan sokan gyötrődnek a pokolban, őket is anya szülte, érző, intelligens emberek...
2011. ápr. 4. 00:30
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Igen, csak nem a Pokolban...
2011. ápr. 13. 07:00
 32/33 anonim ***** válasza:

Hát szívem, akkor ennyit Istenről... merthogy elvileg ő maga a szeretet. Istennek nem muszáj poklot teremtenie, ha egyes emberek nem felelnek meg neki (mert nem cselekedtek az előírtaknak), akkor egyszerűen elég megszüntetnie őket, nem még külön örökké kínozni... mondhatod, hogy az ember dönt arról, hogy hova megy (teljesen irreális elvárások alapján), de arról már Isten dönt, hogy tulajdonképpen legyen-e Pokol...

Persze megszűnni sem sokkal jobb, de az állítólagos Pokolnál tuti jobb... és Isten miért nem a kisebb rosszat választja, ha olyannyira szereti az embereket? Mert a szeretet épp arról szól, hogy boldognak akarod látni a maikat, nem szenvedni. Aki ezt megteheti és mégis másképp cselekszik... hát, az bekaphatja :D

Nem csoda, hogy olyan kevesen hisznek a keresztény istenképben, mert a szeretet és a gyűlölet ilyen kimutatása régi ellentét...

2011. ápr. 13. 07:42
 33/33 Salx Narval ***** válasza:
Miből gondolod, hogy a pokolban nem, jártál már ott? Ő is csak áldozat mint mi, mivel, hogy teremtették, csak azt teszi, amit megengedtek neki, semmivel sem többet.Mi akik hiszünk Istenben, csak nem tartjuk jóságosnak, a magunk módján próbálunk jót cselekedni másokkal.Nem vagyunk mindannyian elvetemült gonosztevők.A döntés mindig a hatalom ( Isten ) kezében van, én kész vagyok vállalni a bűneimet, nem kértem és kérem cserébe senki halálát.Ha ez kevés, akkor sem bánom, én ilyennek teremtettem.A halált nem a Sátán hozta az emberre, a halál is Isten akarata.
2011. ápr. 13. 13:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!