Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit üzennétek azoknak, akik a...

Mit üzennétek azoknak, akik a pokolban gyötrődnek, vagy milyen tanácsot adnátok nekik, ha lehetne?

Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy nem lehet, a kérdés csak elméleti. Most ebben a pillanatban is iszonyatosan sokan gyötrődnek a pokolban, őket is anya szülte, érző, intelligens emberek...
2011. ápr. 4. 00:30
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
76%
Azt, h szervezzék a bulit, mert jövök:D
2011. ápr. 4. 00:47
 2/33 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem inkább ők adnák minden élőnek azt a tanácsot, hogy fogadják el a názáreti Jézust személyes megváltójuknak, amig élnek.
2011. ápr. 4. 00:47
 3/33 anonim ***** válasza:

Ne a halottakkal foglalkozz, hanem azokkal, akik még élnek.

Az élőkkel még tudsz mit tenni, tudsz segíteni, tanécsot adni. Aki meghalt, az meghalt. Kész. Mégis miféle tanács segíthetne utána bármin?

2011. ápr. 4. 01:33
 4/33 anonim ***** válasza:

én nem tudom, de nagyon sajnálom őket.. megmondanám, hogyha rajtam múlna kiengedném az egész embert onnan. :) megmondanám hol van a családjuk, hogy vannak, stb.

Bár kiengedni nem lehet őket, mert hatalmas erők tartják őket fogva, azok meg ember felettiek, 1 embernek ott esélye sincs..

2011. ápr. 4. 06:22
 5/33 anonim ***** válasza:
90%

Én nem hiszek a Pokolban, ezért semmit sem üzennék neki.

Nem hiszem, hogy létezhet egy olyan Isten, aki annyira kicsinyes legyen, hogy egyetlen rövid élet hibáiért örök szenvedésre vessen valakit. A Pokol ellentmond a bibliai Istennek, mert a Szeretet sem büntet és kínoz, hanem remél és új esélyt ad.

S nekem ne mondja senki, hogy "de Isten adott választási lehetőséget"

A legszarabb érv, ami létezik. Én is adok lehetőséget a gyerekemnek hogy jót tegyen és rosszat, még nagyobb lehetőséget is, mint az állítólagos Isten, mert én ott vagyok hús-vér módon előtte, és nem a hitére hagyom a választást, hanem tények elé állítom. És mégis, ha a gyerekem rosszat tesz, pedig tudja, hogy jót várok tőle, nem beadom a nevelőintézetbe vagy kiteszem az utcára, mert "megérdemli, én szóltam előre", hanem a jogos(!) büntetés után/közben elmagyarázom neki, hogy hol tévedett, mit rontott el és mi lett volna a helyes. Aztán megbocsátok neki, és remélem, hogy megértette a leckét, s a jövőben máshogy cselekszik. Mert szeretem, és nem azt akarom, hogy szenvedjen, hanem hogy megtalálja a helyes utat.

Ne most ha egy földi szülő képes ilyenre, pont az Isten ne lenne képes még ennyire sem? Az én esetemben egy sarokba állításról beszélhetünk, Isten esetében már életekről! És olyan dolgokért, mert valaki nem hisz benne (holott józan, külső szemmel a kereszténység sem hitelesebb, mint más vallás, vagy úgy nevelték, olyan környezetben élt, hogy még csak eszébe sem juthatott, hogy rossz, amit tesz?

Nos, én nem hiszek egy ilyen rosszindulatú és gyűlöletteli istenségben, csak egy olyanban, aki szeret. És azt mondom, százszor inkább megyek a Pokolba, minthogy egy ilyen Isten mennyországában éljek... sőt, milyen mennyország az, ahonnan csak láthatom mások szenvedését a Pokolban ,de nem segíthetek rajtuk?

2011. ápr. 4. 09:09
 6/33 anonim ***** válasza:

Hogy kitartás, bírják ki, előbb-utóbb majd csak eljön az utolsó ítélet!

Előző: szerintem az nagyobb léptékkel mérve pont azt jelenti majd, hogy a pokolban bűnhődők megkapták a jogos büntetésüket, és utána minden hepi lesz.

2011. ápr. 4. 09:26
 7/33 anonim ***** válasza:

Én annyit üzennék, hogy a menyország pokoli hely lehet a pokol viszont mennyei, meg hogy izenjék meg Sátán úrnak, hogy ha netalántán már nincs együtt Szaddam Husszeinnel, akkor az iraki helyet nagy örömmel pályáznék az alvilág fejedelme élettársa címre.

SP voltam sziasztok.

2011. ápr. 4. 09:30
 8/33 A kérdező kommentje:
09:26! De az utolsó ítéletkor és után nekik még rosszabb lesz, akkor jön még csak a "java", nem?
2011. ápr. 4. 09:40
 9/33 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nem. Egy irgalmas isten megbocsát azoknak, akik valójában jó emberek, csak egy kis büntetésre volt szükségük.

Más a helyzet az elvetemültekkel, akikben a jó szikrája sincs meg, velük valóban nem lehet mit kezdeni. De ilyen nem sok van.

Persze lehet, hogy nincs igazam. Nem vagyok vallásos, ezek a saját elgondolásaim, lehet hogy szembemegyek az egyházi kánonnal.

2011. ápr. 4. 09:43
 10/33 anonim ***** válasza:
26%

Ján 3:17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

Ján 3:18 Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, IMMÁR ELKÁRHOZOTT, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Vannak köztünk még élő,elkárhozott emberek,inkább rajtuk kell segítenünk!

2011. ápr. 4. 10:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!