Mit üzennétek azoknak, akik a pokolban gyötrődnek, vagy milyen tanácsot adnátok nekik, ha lehetne?
09:09nek
"Nem hiszem, hogy létezhet egy olyan Isten, aki annyira kicsinyes legyen, hogy egyetlen rövid élet hibáiért örök szenvedésre vessen valakit. A Pokol ellentmond a bibliai Istennek, mert a Szeretet sem büntet és kínoz, hanem remél és új esélyt ad."
Úgy bírom amikor vki olyan kritizálja akinek fogalma sincs az egészről :D
Nem Isten küldi a pokolba a bűnösöket, hanem a bűnösök küldik oda saját magukat! Mivel nem hajlandók elfogadni Istent, ezért ők maguk választják a sorsukat! Isten minden embert szeret, és segítene rajta, de mit csináljon azokkal akik nem kérnek a segítségéből?
Ez olyan mintha mittomén a gyerekednek anyagi gondjai lennének te kínálgatod neki h adsz neki kölcsön vmennyit de ő nem kér inkább éhezik! És ezután téged hurcolnak meg h milyen gonosz anya vagy, igazából nem is szereted. Ez nem így működik!
17/F
Szerintem a "pokolban való gyötrődés" azt jelentheti, hogy ott léteznek azok, akiknek az életben sem volt szükségük Istenre, vagyis egy istentelen "világban" éltek. Csak a hívők szemszögéből pokol ez, mert ott teljesen Isten hiánya nélkül kellene élniük. És mi hívők tudjuk, hogy milyen gyötrelmeket jelent Isten elhagyatottságában léteznünk.
Amúgy a pokolban azt folytatják, amit itt a Földön, esznek, isznak, jól megd*gnak, stb. Aki szerette ezt életében, akkor nem lesz unalmas :)
Prédikátor 9:5, zsoltárok 146:4 szerint a halottak semmit sem tudnak. Nem hallják meg amit üzennél nekik.
A pokol amivel riogatják az embereket nem létezik. A seol és a hádesz magyar megfelelője, ezt a helyet úgy kell érteni, mint az emberiség közös sírhelye. itt Jézus is járt, akkor Ő is rossz volt? Innen fognak feltámadni az emberek.
Miért ne létezne pokol?
Akkor minek mondjuk a Hiszekegyet a misén? Csak szórakozásból? Nem hinném. "... megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászált a poklokra, harmadnapra feltámadt a halottak közül ..."
És szintén, a Bibliában sok helyen van hivatkozás a pokolra.
Máté 7: "22 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? 23 És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!"
Ebben az esetben hova távoznak ezek a gonosztevő, ha Jézus nem akarja látni őket? A tanítások alapján nem látom én a határtalan megbocsátást.
Vagy vegyük azt, amikor azt mondta, hogy lábaid elé vetem őket zsámolyul?
Zsolt 110,1 Monda az Úr az én uramnak: Ülj az én jobbomon, a míg ellenségeidet zsámolyul vetem a te lábaid alá. Kik az ellenségek? Ezek alapján csak létezik. Ellenségeinek nem tud megbocsátani. Tehát valahova menniük kell.
"Miért ne létezne pokol?
Akkor minek mondjuk a Hiszekegyet a misén?"
Már bocs, de pár ezer éve a görögök az alvilágot és Hádészt emlegették az templomaikban, akkor az is automatikusan létezik?
Ez ugye vallási rovat. A keresztény vallás szerint van pokol.
Úgy tudom Pál apostol elment a görögökhöz is és bizonyságot mutatott. Felébresztette a görögöket, ne azokban az Istenekben higgyenek, amelyek nem léteznek. Isten az apostolokat azért küldte szerte a világban, hogy a pogányokat is üdvözüléshez juttassák.
És nem különb a zsidó és pogány egymástól. Egyformán ítélnek.
A görögöknél kijött a tengerből Poszeidón? Nem volt semmi bizonyságuk, a természeti törvényeket kötötték az Istenekhez. Tehát természet bálványimádók voltak.
"A görögöknél kijött a tengerből Poszeidón? Nem volt semmi bizonyságuk"
Már bocs, de Isten sem jött még le az égből, és egy csipetnyivel sincs több bizonyíték a bibliai Atyára, mint
Poszeidónra...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!