Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Karmikusan "bűnnek" számít-e...

Karmikusan "bűnnek" számít-e az abortusz szándéka? Nem vagyok terhes, odafigyelek rá, de ha az lennék, elvetetném zokszó nélkül.

Figyelt kérdés
2011. márc. 31. 18:03
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
akkor csak egy kérdésre válaszolj kérlek: ki dönti el,mi a a normális,vagy épp a baromság?
2011. ápr. 5. 21:44
 32/34 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nagyon jó, hogy megkérdezted, bár nem tőlem:)

Hogy mi a normális és mi a baromság? Nézzük a jelenlévő uralkodó világnézetet: Isten nincs, evolúció van. Moszatból, vagy mi a francból lettünk bazi sok millió év alatt, és csak a véletlenek műve vagyunk. Ha meghalunk, bizony semmivé válunk, éppúgy, ahogy 100 évvel ezelőtt voltunk, illetve nem voltunk. De jó...

Akkor azt csinálok amit akarok, hiszen x év és ígyis-úgyis semmivé válok, nem tartozom senkinek elszámolással. Mivel az evolúció lényege, hogy az erősebb maradjon fent, a gyengébnek vagy a butábbnak meg kell semmisűlnie, így mivel Te olyan nő vagy, aki szerintem buta kérdéseket tesz fel, nem akar utódot, ami a fajfenntartáshoz nagyon is kellene, tehát Te a társadalom kisebbsége vagy szerintem, tehát elvileg nem kár érted, mert én azt mondom, hogy szerintem ez a normális. Te meg nem vagy normális. Ennek így kell lennie. (Természetesen semmit nem így gondolok, mert pont az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve.)

De mi van, ha Isten kb. 6000-6500 évvel ezelőtt hat nap alatt megteremtett mindent, ami igen jó volt. De az ember bűne behozta a halált a világba, így évszázadról-évszázadra egyre kevesebb ideig éltek az emberek, illetve az állatok (a gyíkok is több évszázadig éltek a vízözön előtt, amit Ti dínóknak hívtok).

Kb 2000 évvel ezelőtt Isten mivel úgy szerette a világot, hogy elküldte egyszülött fiát, hogy megmutasson mindent, betöltse a törvényt. Krisztus eljön a felhőkkel az Atya dicsőségében és meglátja minden szem, azok is akik általszegezték. És mi van, ha számot kell adni mindenkinek a cselekedeteivel? Neked is és nekem is?

Hogy mi a normális? Minden, amit a szívűnk, a lelkiismeretünk válaszolva jónak kiállt, és nem jó, amit nem, de ezt nem az a marhára megbecsült agyunk diktálja, hanem a szívünk.

Isten mondja meg, hogy mi a normális, és mi nem, még ha ezt a legtöbb ember körberöhögi.

2011. ápr. 6. 20:01
 33/34 A kérdező kommentje:

szia,

köszönöm,végre valaki,aki korrekten,pocskondiától mentesen válaszol.

valami nagyobb dologban én is hiszek. nem tudom,isten e,de hogy nálam nagyobb az fix. kizárt,hogy moszat lennénk,hisz akkor nem érnénk fabatkát sem! márpedig aki él,annak értéke van,csak az élet kezdetét meghatározni vitás. valahol én mégis úgy gondolom,hogy élő az,aki a világ levegőjét szívja,gondolkodik és érez.

mondja meg valaki innen helyből,mit érez a másik,ha érez egyáltalán?

ez olyan kérdés,amire nem lehet pontos választ adni,független világnézetből,csak sarkosan,beszűkülten. hisze az értékrend mindenkinél más.

írnék még,de most elég szarul vagyok,ha kicsit több erőm lesz,és nem fáj már a fogam,kifejtem jobban.

2011. ápr. 6. 20:44
 34/34 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Elnézést, ha estleg pocskondiáztam volna, csak értetlenül állok az ilyen kérdések előtt!/ Mármint az eredeti kérdés előtt!/

Az utóbbi kérdésedre válaszolva:"ki dönti el, mi a normális, vagy épp a baromság?" Abszolút egyetértek az előttem szólóval!

Amíg az emberek "parancsolatait" követed, az ebereknek akarsz megfelelni, amíg az a fontos, hogy mit gondolnak rólad, és az evilági dolgokban látod örömödet, ami persze "szíved joga", addig nehezen, nagyon nehezen tudod eldönteni, hogy mi a normális és mi nem az!

De ha keresed Istent és "rátalálsz" és megtérsz, abszolút látni fogod, hogy mi fontos, mi az amire szükséged van, és mi a baromság... Én nem akarlak megtéríteni!

Még egy megjegyzést engedj meg: én a világon a legnehezebben a gyereksírást tudtam elviselni. Mindíg azt mondtam, hogy nem is tudom mi lesz velem, ha lesz gyerekem. Azóta már van 3, és nem csak sírnak a pici babák. Hidd már el, hogy nagyon tudnád szeretni a saját gyermekedet. Biztos, hogy lennének nehéz pillanatok, mint ahogy nekem is néha hajam az égnek áll, de ez a legjobb dolog az életben, ezért érdemes élni, legalábbis nekem. Szeretsz tanulni, nem lenne jó azt a sok mindent amit tanultál átadni valakinek?

Döntsd el, hogy mi a fontos, az evilági marhaságok, vagy ha Isten megmutatja neked, hogy mi a normális és mi a baromság! Nem vagyok semilyen gyülekezet, felekezet, szekta tagja! Isten igéjét próbálom megérteni és aszerint élni!

2011. ápr. 6. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!