Karmikusan "bűnnek" számít-e az abortusz szándéka? Nem vagyok terhes, odafigyelek rá, de ha az lennék, elvetetném zokszó nélkül.
27 éves vagyok,sem én,sem párom nem akarunk gyereket. maradjon meg ez a türelmeseknek.
nem szexelek? ne nevettess. nem két bogyót kapok be,hanem duplán védekezünk(BOGYÓ+KISZÁLLÁS),arról nem beszélve hogy páromnak nem is lehet.nem kell nekem az a nyifogás,hiszti,meg szarospelus amit egy kölyök ad. a túlnépesedést meg nem segítem.
Szia!
Bár magam azt sem tudtam, hogy mi az a karmikus, így nem vagyok a téma szakértője, de utánnanéztem, így idéznék:
"A magzatelhajtás karmikusan a lehető legsúlyosabb bűnök egyike, ezzel szemben egy gyilkosság karmikus értelemben nem kezelendő súlyosabb véteknek, mintha mondjuk gondolatban kívánnánk valaki halálát. A megfogant magzatot a lélek azonnal birtokba veszi, de még nem tulajdonolja. Tulajdonképpen olyan ez mint egy épülőfélben lévő ház, amibe a leendő tulajdonos időnként ellátogat, nézegeti, tervezget vele kapcsolatban stb. Erre jön egy buldózer, ami a földdel teszi egyenlővé az épülő házat, és ezzel egyidejűleg a beköltöző lelket is ellehetetleníti: nem lesz ház, nem lesz amibe a tervek szerint beköltözhetne."
Maga a téma mondjuk rossz helyen van, mivel ez inkább ezoterika rovatba illene és nem a vallásban, de mindegy.
Ha megengedsz néhány magánvéleményt, (ha nem akkor itt ne olvasd tovább) mondanék pár mondatot:
Most hogy már bizonyosan tudod, hogy karmikusan bűnnek számít, gondolom így sem változott a véleményed, akkor nem értem, hogy miért érdekel, hiszen nem érdekel...
Ha a párodnak nem lehet, akkor miért védekeztek?
A gyerekhez való hozzáállásod természetesen a magánügyed, de gondolj bele, hogy édesanyád nem így állt hozzzád, még milyen jó...
Ami meg a Föld túlnépesedését illeti sajnos nagyon meg vagyunk vezetve, gondolj csak bele józan ésszel: Csak egy ember a többszörösét eszi meg mint amit kellene.
Az élelmiszerek több milliárd tonnáit dobjuk ki évente. Amerikában hány napig kell autózni egyik településtől a másikig. Biztos láttál már olyan filmet amikor sztyeppéken keresztül visz az út , és amerre ellát a szem semmi sincs, csak kopár táj. Az oroszoknál, ha azt mondják, hogy átmegy a szomszéd településre, akkor az legalább 100 km. Csak Magyarországon nézd, megszüntek a mikrogazdaságok, ha veszel vidéken egy telket, termeszteni semmit sem fogsz, állatokat nem tartasz, inkább esszük a sok sz@rt. Túlnépesedés? A tízszeresét is röhögve eltartaná a Föld, nemhogy ezt a ki "szedett vetett társaságot". De mivel a vallás oldalon vagy, azért
megjegyezném, hogy ez a téveszme nem akárkitől származik, miszerint túlnépesedtünk, ez a világ fejedelmétől a hihetetlen okos teremtménytől származik, aki ellen egy embernek volt eddig esélye, és le is győzte, ez attól jött aki gyilkos volt már a kezdetektől fogva. A felfogásod szerint úgy gondolom a Te uradtól, akit Te szolgálsz. Válts urat. Jobban jársz. :)
Szia
egyszer már urat váltottam,a te urad nem jött be,sem a követői,bocsi.
az infot köszönöm.
egyébként de,én anyám így állt hozzá.ha nem fenyegeti meg nagyanyám az utcára tevéssel,elvetetett volna,keresztény nézeti kapcsolatban,fél évvel házasság előtt fogantam. szóval totál nem kívánt vagyok,bizonyítja,hogy 15 évesen utcára tett.
ha elfogadsz egy véleményt,ne a vallási szemüvegen át nézd a világ minden szegletét. a politika és a gazdaság valahogy nem fekszenek. bocsi.
PEACE
Tehát: A politika nem jön be, a gazdaság nem jön be, a vallás nem jön be, a karmikus marhaság végűl tök mindegy, az abortuszt letojod, akkor mi is a kérdés? Kérdezel valamit, vagy csak nem volt mivel hozzászólnod semmihez, hát feltettél egy kérdést? Nem értelek. Hiszen a kérdésedre meglett a válasz, bár amennyit vártál a válaszokra, annyi idő alatt uánna is nézhettél volna. Nekem is 1 percbe tellett választ találnom.
Minden egyéb beszélgetésed kötekedésbe és veszekedésbe torkollana. Ezt keresed? Ha nem akkor mit akarsz? Nem tetszik ha vallási síkra terelem, de ha nem zavar, akkor Te a vallás rovatba tetted fel a kérdésed, miért nem az ezotériába? Itt vallási oldalról fogsz választ kapni valószínűleg.
Szia
II. Mózes 21. fejezet
"22
Ha férfiak veszekednek és meglöknek valamely terhes asszonyt, úgy hogy idő előtt szűl, de egyéb veszedelem nem történik: bírságot fizessen aszerint, amint az asszony férje azt reá kiveti, de bírák előtt fizessen.
23
De ha veszedelem történik: akkor életért életet adj.
24
Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért;
25
Égetést égetésért, sebet sebért, kéket kékért."
Tehát Isten szemében ugyan olyan értékes a még meg nem született gyermek élete. Mivel meg kellett ölni, aki kárt tett egy meg nem született gyermekben.
Én nem tudom, hogy lennél képes megölni egy ártatlan kis magzatot, holott tudományosan bizonyított, hogy már ugyanúgy érez fájdalmat, mint egy felnőtt. Sőt!
03-31 22:25
Igaza van.^^
Előző voltam.
nem vagyok keresztény,ilyennel ne is példálózzatok,mert nem hat meg.nekem ez csak fantazmagória,de mindenki úgy él ahogy akar. a témától nagyon eltérünk,de már az is mindegy.
egyszerűen katasztrófa ez az emberi elvárás,hogy nő vagy,szülj,mintha akkor nem érnék semmit ha nem tudok vagy akarok. az én életem nem erről szól.
lehet mutogatni,leszólni,de nem tud érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!