Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem hiszünk Jézusban?

Miért nem hiszünk Jézusban?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 12:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
88%
Nem Jézusban nem hiszünk, hanem abban a sok maszlagban amit köré írtak... volt egyszer egy Jézus nevű emberke, akinek lehet, hogy voltak különleges képességei, ugyanúgy, ahogy manapság is élnek ilyen emberek...pl Uri Geller, vagy rengeteg közember, akik nem lettek ismertek pedig vannak képességeik...manapság ez már természetes, de annak idején még csodának tartották és ezért elhitték neki, hogy ő Isten fia... lehetett akár mentálisan beteg ember is aki ezt képzelte magáról, csak akkor ugye még nem volt pszichológia, hogy erre rámutassanak... mindegy ki volt vagy mi volt, de az biztos, hogy személyét a pénzsóvár egyházi hatalmak felhasználták saját kis imidzsük építéséhez, és úgy írták meg a "meséjét", hogy az hatásvadász,drámai, és alkalmas legyen a hiszékeny emberek megfogására... ennyi
2009. febr. 27. 12:07
 12/34 anonim ***** válasza:
95%
még vlaami az UFO-khoz... földönkívüli lények szerintem 100%, hogy léteznek, ugyanis a végtelen világűr végtelen sok bolygólya közül miért épp csak ez az egyetlen egy lenne benépesítve élettel? Ha Isten teremtett volna minket, akkor minek rakott volna körénk ennyi fölösleges vacakot? bizonyára más bolygókon is van élet, attól hogy mi nem látjuk... de ha nem isten teremtett minket, akkor bizonyára a mi példánkra ugyanúgy kialakulhatott élet más bolygókon is, ahogy a miénken, és talán épp ebben a pillanatban valamelyik bolygón minket neveznek földönkívülinek, vagy a mi világűrbe küldött cuccaink közül tanulmányoznak egyet, hogy ugyan mi lehet ez...
2009. febr. 27. 12:13
 13/34 anonim ***** válasza:
25%

A 12:07-es válaszolónak írnám, hogy bizony a legnagyobb dologról megfeledkeztél és ami teljesen negatív irányba tolja el ezt a fajta véleményedet: "lehet, hogy voltak különleges képességei -- manapság ez már természetes, de annak idején még csodának tartották és ezért elhitték neki, hogy ő Isten fia... lehetett akár mentálisan beteg ember is aki ezt képzelte magáról"

És ami ennek a gondolkodásodnak ellentmond, az a sok keresztyén vértanú!!! Kíváncsi lennék rá, ki az aki vértanú halált halna egy ufóért??? Na ez a dolog azért sokkal-sokkal többről szól. És Jézus nem csak csodákat tett, hanem akinek megadatott az ennél többet is láthatott abból hogy Ő tényleg IstenFia. Csak egy példa: Jézus megdicsőülése "Hat nap múlva Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és testvérét Jánost, és felvitte őket külön egy magas hegyre. És szemük láttára elváltozott: arca fénylett, mint a nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a fény." (Mt.17,1-3)

Kíváncsi lennék pl.Uri Geller ezt megtudná-e csinálni? Vagy rajta kívül bármilyen más bűvész. Mert ha ez az eset ma történne meg a mi szemünk láttára, ma is azt hinnénk amit 2000 éve hitt ez a három ember aki látta, hogy valóban IstenFia Jézus és nem egyszerű bűvészkedő!

És most alakult ki az a helyzet, hogy hívő és hitetlen vitatkozik egy olyan dolgon amit bebizonyítani nem tudunk egymásnak, hanem vagy elhiszed hogy Ő IstenFia vagy nem. De megsérteni nem szerettelek volna, csak megvédem az én Uramat-Istenemet!

2009. febr. 27. 13:28
 14/34 anonim ***** válasza:
92%

Ha létezne isten, akkor miért szenvednének a jók, ismétlem a jók és miért élnének vidáman, mint hal a vízben a bűnözők, gyilkosok, csalók?

Ja és még 1 a nagymamám folyton imádkozik, istenfélő. Én csodálom, hogy hogy nem ingott meg a hite, miután el kellett temetnie a saját fiát, a férjét és most már a házát is lehet, hogy elveszíti köszönhetően egy csaló némbernek!

Ha van isten, miért engedi ezt?!

2009. febr. 27. 14:57
 15/34 anonim ***** válasza:
81%

13:28

te három átlag ember véleményét emeled ki mint bizonyítékot, ráadásul ez a 3 ember évezredekkel ezelőtt élt... ha én most kerítek neked 3 embert, aki egy felesért vagy párszáz forintért elmondja neked, hogy őt elvitték az ufók és azt mondták nekik odafenn, hogy holnap lerombolják a világunkat...akkor hinnének nekik az emberek? nem...de ha azt állítanák, hogy Jézus leszületett újra a földre és ők látták, milyen csodákat művelt, elhinnétek nekik? miből gondolod, hogy ez a 3 ember nem e hazudott? vagy hogy egyáltalán mondtak e ilyen vagy csak a bibliába beleírták, hogy hitelesebb legyen a mese? te beszéltél ezzel a 3 emberrel? te láttad Jézus arcát? mert szerintem nem... mellesleg olvastál már tömeghipnózisról? Jézus kihasználhatta az emberek fogékonyságát erre a fogalomra és esetleg tényleg látni vélték azokat a dolgokat, amiket ő láttatni akart velük...ez a tömeghipnózis...itt van az a faszi aki psuztán azzal gyógyít, hogy bámulja az embereket...ennyi erővel ő is lehetne Jézus... szerinted ő gyógyít??? egy fenét... ez is tömeghipnózis...az emberek ELHISZIK, hogy valóban gyógyít és látják maguk körül az embereket, akik szintén ELHISZIK, és ezért úgy érzik, meggyógyultak, vagy javultak a tüneteik...ez pedig már az emberi agy hatalma, amibe ne menjünk bele, mert egy másik történet...de a lényege, hogy amit az ember elhitet magával, azt az agya is elhiszi és fizikai reakciókat vált ki...így tudtam én például belázasodni gimnáziumban, valahányszor kedvem szottyant a betegszabadságra. Csupán elkezdtem terjeszteni első nap, hogy rosszul érzem magam, beteg vagyok, beleéltem magam, és hopp, éjszaka lázgörcsöm lett....hazaküldtek, otthon meg jót röhögtem magamban, eszembe jutattam, hogy ezt csak kitaláltam és az egy hétig semmi bajom nem volt, egészségesen ültem otthon mint a makk, a gyógyszert meg ki se váltottam...én is Jézus lennék?

2009. febr. 27. 15:40
 16/34 anonim ***** válasza:
25%

14:57

Miért szenvednek a jók? Hogy kipróbáltak, a hitben állhatatosak legyenek és elszakadjanak ettől a jelen világtól, amit nevezhetnénk mámorvilágnak is. Akiben már tudatosult az hogy próbatétel alatt van, annak könnyebb elviselni a rossz és kemény megpróbáltatásokat, mert akkor azok az emberek tudják azt is hogy nem hiába "dolgoznak". Mert mindennek meglesz a maga jutalma. És talán a lélek erősítése a cél azzal, hogy szenvednek a jók mindentől. De ezt csak is az Úr tudhatja, mi is a célja vele.

15:40

Igazából még mindig a vértanúkra hívnám fel a figyelmedet, ami mögött több áll mint egyszerű hit. Itt már konkrét és kétségtelen meggyőződés -- saját egyéni Istenélmény van, amiért az ember képes akár halni is! Átérzed a súlyát? Ez ellentmond bárminek amit korábban írtál, úgyhogy nem tudsz felhozni semmit sem a mentségedre. Se ufót, se párszáz forintot, se semmit. Mert ezek a hülyeségek igencsak eltörpülnek Jézus mellett. :) De egyébként meg mindenki abban hisz amiben szeretne, de egyszer úgyis minden kitudódik és akkor lesz nyílvánvaló hogy melyik is az igazság...

2009. febr. 27. 21:18
 17/34 anonim ***** válasza:
14:57 Elfelejtettem az előbbi válaszomhoz odaírni azt is, hogy ezek az emberek tudják hogy nem egyedül csinálják meg a próbatételeket, hanem hogy velük van az Isten:Jézus. Mamád ezért nem inog meg a hitben, mert tudja nem egyedül csinálja ezt a kemény utat. A régiek tudták hol kell kapaszkodót keresni!!!
2009. febr. 27. 21:22
 18/34 anonim ***** válasza:
Kijavítom magam: Kapaszkodót és segítséget keresni!
2009. febr. 27. 21:25
 19/34 anonim ***** válasza:
a vértanúk lehetnek pusztán fanatikusok, vagy kényszeríthették is őket... és azok a vértanúk, akik nem is akartak meghalni, csak simán meggyilkolták őket a keresztény egyház vezetői? gondolok itt a középkor nagy tudósaira, akik pusztán kezdtek rájönni, hogy a világ nem egészen olyan, mint ahogy azt akkoriban elképzelték...és pusztán ennyiért kellett meghalniuk...én őket is a kereszténység vértanúi közé sorolom, azok közé, akiket a vallás nevében meggyilkoltak...és szerintem senkinek, de senkinek nincs joga elvenni a másik életét pusztán azért, mert másképpen gondolkodik(másért sem)
2009. febr. 28. 12:21
 20/34 anonim ***** válasza:
82%
Na ebben igazad van, mert adni életet és elvenni életet azt csak Istennek szabad. :)
2009. febr. 28. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!