Az oroszlánok pokolra jutnak, ha nem hisznek Jézusban?
Bocsánat ha nem vagyok elég jártas a témában, de épp azon tűnődtem, hogy vajon az állatoknak van-e lelkük, mert ha igen, akkor az oroszlánok például akik húsevők, megölik a felebarátaikat, és nem hisznek a megváltóban, ezért pokolra kerülnek a hitetlenségük miatt!
Létezik olyan keresztény irányzat, ami az állatok megmentéséért munkálkodik?
Olvastam a Bibliát, de nekem ebből egyértelműen nem jött ki hogy most az állatoknak van-e lelkük. Ha nem lenne akkor nem mentette volna meg a bárkán Isten az állatokat ugye?
Azért bűn, mert megöljük felebarátunkat. De valóban csak úgy logikus ha az állatoknak nincs lelkük ezért aki állat, az bármit megtehet és azzal bármit tehetnek.
Mitől számít valaki állatnak? A kutyáknak sincs lelkük? A kereszténységben például legális az állatkínzás vagy a kutyaevés?
Isten az embernek adta az összes állatot és növényt.
És szerintem az állatok nem kerülnek sem a pokolba, sem a mennybe.
Egyébként a kutyaevéssel mi a bajod? Ha szigorúan vesszük ugyanúgy táplálék, mint a csirke.
A vita olyan kérdés körül forog, amiről sajnos nagyon hamis kép alakult ki a kereszténynek nevezett világban. A "lélek" szó jelentését kellene pontosan tudni, de különböző egyházak vagy emberek szerint, hanem a Biblia tiszta szava szerint!
A lélek szó egyformán vonatkozik a Bibliában az emberre és az állatra, de nem abban az értelemben, mint ahogy azt kapásból a legtöbb hívő ember gondolja. Röviden és egyszerűen (mert egyáltalán nem bonyolult!) a "lélek" (héber 'nephes', görög 'pszüché') maga az ember, illetve az állat, vagy azok "élete".
Ezt a Biblia világosan tárgyalja, ezért is nyilvánvaló, hogy nem lehet ez a lélek egyúttal az emberben lévő, a halálkor továbbélő, halhatatlan és láthatatlan valami.
A lélek szó egyébként a Szentírásban soha sincs a halhatatlansággal párosítva, ha valaki talál ilyent a Szent Bibliában, akkor az alaposan átírta.
Így a kérdésre válaszolva: az oroszlánok is lelkek, vagyis "élőlények", csakúgy mint az ember. Ha a Biblia úgy fogalmaz, hogy az embernek vagy az állatnak "lelke van", akkor azt értelemszerűen úgy érti, hogy "élete van" (már csak azért is, mert ez az állatokra is igaz - nekik is "lehet lelkük, vagyis "életük").
De ennek a Bibliai igazságnak semmi köze sincs ahhoz a későbbi, pogány filozófiákból átvett mítoszhoz, mely az emberben lévő valamiféle halhatatlan valamiről mesél.
A Bibliában az ókori hűséges zsidóknak (és az első keresztényeknek is) a feltámadás volt a reménységük, mely csak jóval később, a Biblia megírása után lett összekombinálva a 'lélek halhatatlanság' filozófiájával. Méghozzá azon egyház részéről, mely akkorra már erősen elhajlott a krisztusi tanoktól.
Biztos vagyok benne, hogy ez egyeseknek nagyon nem tetszik, de ettől, vagyis az általános emberi véleménytől függetlenül, ez a bibliai igazság.
És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké. I Mózes 2:7
Az emberben benne van egy kis rész Istenből. Ennyivel biztosan többek vagyunk, mint az állatok. Ők minket szolgálnak, de ez nem jelenti azt, hogy kegyetlenkednünk kellene velük. Állatok lesznek a mennyben is, de hogy azok-e amik itt a földön - nem tudom. Majd kiderül :)
Előző válaszolónak: Ha nyitott szemmel jársz a világban, és látod a Földet, és nem az emberi tökéletlenséget, hanem azt, hogy a világ milyen tökéletesen meg van alkotva, érzed, hogy van Isten. Ugyan úgy, ahogy van lelkiismereted is, és ösztönösen érzed mi a helyes és a rossz. A vallás nem egyenlő Istennel. Nem hiszel a túlvilágban? Volt már olyan ember akit igazán szeretsz/szerettél? Ha ő meghal akkor nincs tovább? Volt egy különleges ember - egyszeri és megismételhetetlen, aki ezentúl nincs? És mindegy mit teszel a rövidke életed alatt? A hit több mint a szabályok betartása meg babonaságnak tűnő dolgok.
Közben jött még egy válasz. Előző előttinek szólt :)
Előző:
Egyébként érdekes filozófiai gondolatmenet. A "halhatatlanság" nem pont Jézus feltámadásával került a képbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!