Hogy hívják azt a Közel-Keleti kereszténység-szerű vallást, amiben nem hisznek Jézusban és kétistenhívő (Isten, Sátán)?
Hallottam, hogy van egy olyan vallás a Közel-Keleten, ami olyan, mint egy nagyon szigorú, Jézus nélküli kereszténység, és lényégen kétistenhívő. Az egyik isten az Isten, a másik meg a Sátán. Isten és Sátán együtt teremtették meg a világot, minden jó dolgot Isten teremtett, minden rossz dolgot Sátán. Istenhez és Sátánhoz is imádkoznak, Istenhez azért, hogy segítsen rajtuk, Sátánhoz meg azért, hogy ne bűntesse őket rossz dolgokkal.
Mi a neve ennek a vallásnak?
Ez egy hülyeség, Jézus nélküli kereszténység nincs, mivel maga a "keresztény" szó is azt jelenti hogy Krisztus-hívő. Krisztus nélküli Krisztus-hívő? Ez enyhén szólva baromság.
Szerintem te másra gondolsz...de az meg tutit hogy nem keresztény vallás.
21:33
Kedves válaszoló!
A kérdező azt írta, hogy kereszténység-SZERŰ, valamint idézem: "olyan, mint egy nagyon szigorú, Jézus nélküli kereszténység". Tehát nem az állította, hogy keresztény vallás! Mielőtt hozzászólnál és osztanád az észt, kérlek értelmezd magát a kérdést is. Ha nem megy, inkább ne írj.
Nem azért írtam ezt, hogy beléd kössek, hanem azért, hogy máskor jobban figyelj oda.
A második válaszoló meg leírta azt, amit én akartam a kérdés elolvasása után.
Valamennyire csatlakozik ide ez a blogbejegyzés (nem én írtam), rövid, ha gondoljátok olvassátok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!