Miért nem hiszünk Jézusban?
Vagy talán azért nem hisznek Jézusban, mert félnek bevallani maguknak, hogy ha hisznek az Isten egyszülött fiában akkor örök életük van? De miért nem hisznek benne?
Minden más hülyeséget képesek elhinni!(ufó,szellemek,horoszkóp stb.)
Ezt pedig ami igazán érintené őket az pedig nem érdekli?
Nem tudom. Én személy szerint hiszem, hogy egy létező, és jó ember volt. DE minden természetfeletti képesség nélkül. Egyszerűen évezredes távlatokban is egy kiemelkedően emberséges ember volt.
És az UFO-k létezése miért hülyeség itt egyesek szerint, mi ebben a lehetetlen?
Szerintem a kérdés nem lett pontosan megfogalmazva,azért vannak ennyire eltérő vélemények-mert miben kell hinni?
-abban,hogy Jézus élt,és történelmi személyiség volt: ezt aligha kétli szerintem valaki---vagy abban,hogy ő ma is élő személy,mert feltámadt---vagy abban,hogy ő a messiás?
Ha a kérdező újrafogalmazza,akkor pontosabb válaszokat kap majd.
" DE minden természetfeletti képesség nélkül. Egyszerűen évezredes távlatokban is egy kiemelkedően emberséges ember volt.
És az UFO-k létezése miért hülyeség itt egyesek szerint, mi ebben a lehetetlen?"
Bocsi, de nem gondolod, hogy ez ellentmondás? A természetfeletti képességben nem hiszel, de az UFO-ban igen? Vagy lehetségesnek tartod? A mi számunkra a feltételezett UFÓ-k nem lennének "természetfelettinek"?
Első válaszolónak: mindez már akkor is igaz volt számtalan emberre, amikor először leírták, mint próféciát.
Csak ezt egyesek szeretik elfelejteni. Pedig már Jézus idejében (se előtte, se utána) se volt ám mindenki szentéletű, sőt...
Hogy az arányok változtak-e, azt nem lehet megmondani. De kiindulva abból, hogy saját ismeretségi/baráti/rokoni körében kétségkívül mindenki fel tud mutatni sok jó embert is - és ezek az emberek is hasonlóképp a saját köreikben, meg persze azok is, és így tovább -, talán okkal feltételezhetjük, hogy az arányok se nagyon változtak.
Akkor hát miről is beszélünk jóslatbeteljesedésként? Beteljesült már akkor, tíz évvel előtte és utána éppúgy, ahogy száz, ezer, kétezer, ötezer évvel, stb. . Mindig voltak, vannak és lesznek gyarlók és élvhajhászok is éppúgy, ahogy erényesek és tisztességesek is.
Ez a fene nagy végletesség a Biblia egyik legfőbb gyengéje, és ezért is olyan támadható - pedig nagyon kevés az olyan ember, akit tényleg abszolút feketének vagy abszolút fehérnek lehetne beállítani. Az elsöprő többség valamilyen szürke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!