Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A melegek is a menybe jutnak?...

A melegek is a menybe jutnak? Vagy megszűnnek létezni ahogy az atya mondta a szakkörön?

Figyelt kérdés
most nagyon le vagyok verve, mert beteg vagyok, vagy nem tudom, reggel még nem voltam az, de most hőemelkedésem van. egész nap lótottam futottam, alig ettem, annyit gyalogoltam, mozogtam amennyit egy héten nem, és ezt egyszerre. nagyon remélem ez a bajom. hipochonder vagyok és félek, de a legjobban attól ha meghalok akkor eltűnök, vagy a pokolba kerülök a melegségem miatt. A hitem Istenben nagyon kicsi, szinte elenyésző, de így még a maradék is elvész. mellesleg nem tudtok tanácsot adni hogyan lehetne hinni? Annyira unrealisztikus a vallás, hogy képtelen vagyok:(
2011. márc. 4. 23:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%

...volt , amire Te gondolhatsz, az így hangzik:

János 13:

33.Fiaim, egy kevés ideig még veletek vagyok. Kerestek majd engem; de a miként a zsidóknak mondám, hogy: A hová én megyek, ti nem jöhettek; most néktek is mondom.

34.Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

35.Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.

Egy fikarcnyi szó sincs a törvények eltörléséről...

2011. márc. 5. 14:03
 22/32 anonim válasza:

14:03

"Akinek van füle, hallja!"

Számos helyen hangzik el!

Olvasd el többször amit 14:03kor bemásoltál. A legnagyobb jóindulattal kérlek. :) Sok sikert hozzá!

2011. márc. 5. 14:45
 23/32 anonim ***** válasza:

Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

2011. márc. 5. 14:48
 24/32 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nagy sz*rban van az összes keresztény, aki valaha is evett hurkát-kolbászt, vagy viselt pamut-műszál keverékből készült ruhát, mert az ószövetség szerint ezek is tilosak... :) úgy általában érdemes elolvasni Leviticust, és megnézni, mennyi applikálható a mai életvitelre abból, amit leírt, vicces :)
2011. márc. 5. 14:55
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves 14:45!

Elolvastam, ahogy kérted! Próbálom úgy értelmezni ahogy te gondolhatod.

Nézzük meg hogy szerette Krisztus mindazokat, akikkel találkozott.

Mint ahogy Ésaiás próféta megírta a 42.rész 3. versében:

"Megrepedt nádat nem tör el, a pislogó gyertya belet nem oltja ki, a törvényt igazán jelenti meg."

Senkit nem bántott, de mit gondolt a farizeusok, sadduczeusok tanításairól, cselekedeteiről, elfogadta, dicsérte azokat? Mit mondott a Nikolaiták először cselekedeteiről, majd tanításairól? Gyűlölte! Nem Őket, hanem amit képviseltek!

Gondolkozz Te is egy picit, én is kérve-kérlek.

Térjünk vissza félig az eredeti kérdésre: Máté 19.

8.Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte volt meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt.

9.Mondom pedig néktek, hogy a ki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és a ki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő.

10.Mondának néki tanítványai: Ha így van a férfi dolga az asszonynyal, nem jó megházasodni.

11.Ő pedig monda nékik: Nem mindenki veszi be ezt a beszédet, hanem a kinek adatott.

Mindig tetszett mindenkinek, amit mondott? János 6.

66.Ettől fogva sokan visszavonulának az ő tanítványai közül és nem járnak vala többé ő vele.

67.Monda azért Jézus a tizenkettőnek: Vajjon ti is el akartok-é menni?

Ha nem is tetszik, amit mondok, bizony sem Isten igéi, teremtése, Krisztus beszédei, és az evangélium szemében sem helyes ölni, felebarátainkat, embertársainkat nem szeretni, nem segíteni másokon, ha megtehetjük, paráználkodni, férjes asszonnyal hálni, férfinak, férfival hálni, miképpen asszonynak asszonnyal hálni sem.

Szeretlek Titeket, így nem hagyom szó nélkűl kicsapongásaitokat. Paráználkodtok egymással, ne tegyétek!

Beszéljen helyettem Pál: I.Kor 6:

16.Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.

17.A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.

18.Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de a ki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik.

19.Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?

II. Kor 6:

16.Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.

17.Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,

18.És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Isten templomai lennétek, az Ő életének lehellete van bennetek, és este férfi létedre férfival hálsz? Megfejelve azzal, hogy még meg is magyarázod, hogy Isten mosolyog paráználkodásaidon, hogy mennyire boldog, hogy a melegségedet milyen büszkén vállalod? Hogy nem elég, hogy tudod, hogy vágyaidnak nem tudsz parancsolni, és ahelyett feleség mellett könnyítenél égéseden, te Istennel, meg Krisztussal takarózva még helyesled is kicsapongó cselekedeteidet!

2011. márc. 5. 15:23
 26/32 anonim válasza:

Idézgetés a bibliából szórol-szóra. A véleményem a következő:

Képzeld el, hogy sétálsz az utcán, és látod, hogy veled szemben gurigázik egy tolókocsis. Odaérsz mellé, mire ő megszólít, hogy -Segítenél nekem felálni?

-Várjál! Mindjárt megnézem.

Előveszed az e-book-os bibliát, beütöd a keresőbe, hogy "tolókocsi segíteni".

-Hát ne haragudj, de a biblia nem ír semmit!

És továbbmész. De 5 méterről még viszaszólsz, hogy: -Egyébként neked meg elvileg nem kellene létezned, mert Isten tökéletesnek teremti az embert! Nézz rám. Azt meg ne várd, hogy majd elgondolkodjak azon, hogy Istent teljesen hülyének nézem. Úgyhogy szerintem dögölj meg!

És akkor most lehet szidni!

Egy könyvet 3 éves gyerek is el tud olvasni. Érteni! Az a nehéz.

Minden könyv halott, ha nem érted mit mond.

Kedves kérdező, ne aggódj, Isten szeret téged! Jobban mint gondolnád! Sokkal jobban mint gondolnád!!! :)

2011. márc. 5. 15:33
 27/32 anonim ***** válasza:
Igen szeret,pont ezért kéri,hogy térj meg!!!!!!!!!!!
2011. márc. 5. 16:00
 28/32 anonim ***** válasza:

Kedves 15:33-as!

Egy szóval sem mondtam, hogy bármiféle véleményem lenne Isten szeretete és a melegek között, de ahogy az előttem szóló is mondta, szeret és ezért kéri, hogy térj meg!

A tolókocsis eset meg benne van nem is egyszer, de hogy egy ismertebbet idézzek (illetve nem idézek) vegyük például az irgalmas szamaritánus példázatát.

Keresőbe elég nehéz lett volna beírni, hogy melegek, fajtalankodás, és egyéb ezzel kapcsolatos szavakat, mert nem így van benne a Bibliában.

Ne idézzek a Bibliából? Nekem Isten szava az irányadó, és nem a hagyományok, meg amik a csökevényes gondolataimból pattannak ki. Ha Isten helyesli, akkor jó, ha nem akkor nem jó. Neked mi az irány? Mert a Biblia nem ezek szerint, akkor? Megtiltod, nekem, hogy Isten szava után menjek, és erre buzdítsak mindenkit?

A kérdező arra volt kíváncsi (szerintem), hogy mennyire bűn Isten szemében, hogy meleg valaki. Ha erre kíváncsi, akkor erre sem Te sem én választ nem tudunk adni, csak Isten igéje. Ezért az idézés.

Remélem olvashatóbbnak vetted a hozzászólásomat, hogy egy kis idézet sem volt benne, de így hidd el hogy szinte semmit sem ér.

2011. márc. 5. 17:42
 29/32 anonim ***** válasza:

"Vagy megszűnnek létezni ahogy az atya mondta a szakkörön?"

ez nem semmi,ezt mondta egy pap?

a szeretetben higyj,ne emberekben,mert azok könnyen félrevezetnek.Isten a végtelen szeretet,nem pedig a mások fölötti ítélkezés.ha nem így lenne,mitől lenne ő az Isten?

2011. márc. 5. 20:46
 30/32 anonim ***** válasza:

nos, lenne egy tippem..

nem Ő az Isten??

2011. márc. 6. 00:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!