Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A melegek is a menybe jutnak?...

A melegek is a menybe jutnak? Vagy megszűnnek létezni ahogy az atya mondta a szakkörön?

Figyelt kérdés
most nagyon le vagyok verve, mert beteg vagyok, vagy nem tudom, reggel még nem voltam az, de most hőemelkedésem van. egész nap lótottam futottam, alig ettem, annyit gyalogoltam, mozogtam amennyit egy héten nem, és ezt egyszerre. nagyon remélem ez a bajom. hipochonder vagyok és félek, de a legjobban attól ha meghalok akkor eltűnök, vagy a pokolba kerülök a melegségem miatt. A hitem Istenben nagyon kicsi, szinte elenyésző, de így még a maradék is elvész. mellesleg nem tudtok tanácsot adni hogyan lehetne hinni? Annyira unrealisztikus a vallás, hogy képtelen vagyok:(
2011. márc. 4. 23:35
1 2 3 4
 11/32 yuda ***** válasza:

Két kérdésed volt, a biblia szerint válaszolok rájuk:

nem, a melegek nem jutnak a mennybe és nem, nem szünnek meg létezni.

Nem tudom milyen atya, vagy ki mondhat ilyen zavarodottságot- de sorok között olvasva valami katolikusféle lehet.Rossz helyen vagy. Élő hitű katolikussal még nem találkoztam papok közül sem- viszont olyanal sokkal, akik onnan jöttek ki és megbánták még a napot is ,mikor oda tartoztak :)

Isten nem veti meg sem a melegeket, sem más erkölcsi tévelygőket, csak egyet kér: bánjátok meg a bűneiteket és higyjetek a Jézus krisztusban, hogy ő az élő Isten fia, aki azért jött, hogy elvegye a világ bűneit- és már meg is tette.

Így az a könnyebbség, hogy bárki aki hiszi, hogy Ő a krisztus és hogy feltámadt a halálból, azoknak ki kell mondani hit által szívből a szájukkal ezeket a szavakat és Isten hű és igaz- üdvösséget ad minden embernek. Senkit nem vet el- Isten nem személyválogató, sőt óriási öröm van a mennyben egy megtérő bűnös felett is.

Aki hisz ebben, az üdvözül, de tudjuk nem mindenkié a hit- így mindig vannak ócsárlók, csúfolkodók akik magukban sem hisznek, akik belső elégedetlenségükben mindenkit szutykoznak: Így volt ez régen is és most is.

Minden időben voltak hívők és ellenlábasaik- ők feszítették meg a krisztust. A legnagyobb problémát nem is a hitetlenek okozták, hanem folyton a magukat vallásosnak tartó, de Isten nem ismerő vezetők- Jézus korában pl. farizeusnak hívták, ma különböző történelmi egyházak papsága stb- de ugyanaz a szellem: távoltartják az embereket Isten megismerésétől és üldözik az igaz hitet.

2011. márc. 5. 08:19
 12/32 anonim ***** válasza:
Mért szűnnének meg a melegek létezni? Egy meleg nem tehet arról, hogy meleg. Isten teremtette őt annak, neki ez a "kereszthordozása".
2011. márc. 5. 10:35
 13/32 anonim ***** válasza:

Olvasd el:

* [link]

* [link]

2011. márc. 5. 11:04
 14/32 anonim ***** válasza:
Kérdező! A kérdésed utáni magyarázatod alapján fel kell tennem a kérdést, hogy te tudod, hogy kit nevezünk melegnek? Gondolhatod, hogy nem azokat, akik betegek és hőemelkedésük van...
2011. márc. 5. 11:37
 15/32 anonim ***** válasza:

Mutasson valaki hasonló mondatot, hogy nem baj, ha férfi létedre férfivel hálsz, ez a te kereszted. Az asszony van a férfi segítségére és nem egy másik férfi, hogy legyenek egy test.

III. Mózes 20.fejezet 13. vers

És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.

V. Mózes 22.fejezet 5.vers

Asszony ne viseljen férfiruházatot, se férfi ne öltözzék asszonyruhába; mert mind útálatos az Úr előtt, a te Istened előtt, a ki ezt míveli.

Márk 10.fejezet 6-8.vers

De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten.

Annakokáért elhagyja az ember az ő atyját és anyját; és ragaszkodik a feleségéhez,

És lesznek ketten egy testté! Azért többé nem két, hanem egy test.

I.Kor. 7. fejezet 1-....

A mik felől pedig írtatok nékem, jó a férfiúnak asszonyt nem illetni.

De a paráznaság miatt minden férfiúnak tulajdon felesége legyen, és minden asszonynak tulajdon férje.

A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének....

II Tim. 3. fejezet 1-5 vers

Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be.

Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,

Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői.

Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői.

Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

...

2011. márc. 5. 12:15
 16/32 anonim válasza:

"Eltörlök minden törvényt! Újat adok nektek, szeressétek egymást!"

Emanuel Jézus

2011. márc. 5. 13:03
 17/32 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezzel biztos Jézus is egyet értene:) Valószínűleg Jézus nem ítélte volna el a melegeket sem. Köszi. Ma jobban voltam amikor felkeltem, de most megint egy kicsit, fázom, meg gyengének érzem magamat. lehet bekaptam valamit:( remélem nem valami halálos dolog van jelen. de csak nem. mindenesetre köszi a kommenteket.
2011. márc. 5. 13:38
 18/32 anonim ***** válasza:
Keresgélj a neten, remélem tudsz angolul, vannak olyan keresztény közösségek, akik elfogadják a melegeket. Tőlük biztosan kapsz teológiai magyarázatot. De szerintem ha jó emberek voltak, akkor a mennybe mennek ugyanúgy :)
2011. márc. 5. 13:43
 19/32 anonim ***** válasza:

"Nem tudom hogy vagytok vele, én mint meleg inkább enyészek el csendben, békével minthogy az örökkévalóságig üljek a mennyben összezárva egy csomó homofób szentfazékkal. "

Ez is egy jó válasz!

2011. márc. 5. 13:44
 20/32 anonim ***** válasza:

13:03-as

Ne fejből mondjad, hanem idézzél, mert nem így v

2011. márc. 5. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!