Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A reformátusok is hordhatnak...

A reformátusok is hordhatnak kis keresztet a nyakláncukon?

Figyelt kérdés
Kik hordhatnak kis keresztet a nyakláncukon? Ez csak katolikusoknál szokás? Én református vagyok és szeretnék a nyakláncomon egy pici keresztet hordani. Nekem is szabad?
2011. febr. 21. 18:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha hisztek Krisztusban, és elismeritek a feltámadását, akkor hordhatod.
2011. febr. 21. 18:36
 2/12 anonim ***** válasza:

Igen szabad,csak nehogy "bálvánnyá" váljon,és csak üres kereszt lehet ,mivel Jézus feltámadt ,nincs a kereszten.

Remélem érted.

2011. febr. 21. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Az hordja, aki akarja.
2011. febr. 21. 18:42
 4/12 A kérdező kommentje:

18:38 - Értem, köszi! :)

És köszi mindenkinek! :)

2011. febr. 21. 18:47
 5/12 anonim ***** válasza:

18:38!

Na végre! Valaki, aki ugyanazon véleményen van ezt a témát illetően. Ugyanis bár nem vagyok keresztény, azt soha nem értettem, hogy azok, akik Jézus feltámadását hírdetik,miért van azok közül egyeseknek olyan kereszt vagy a nyakában, vagy a lakásában, vagy egyáltalán a környezetében úgy, hogy maga tette oda azt, ha elméletileg Jézus feltámadt....

Mégegyszer mondom, hogy nem vagyok keresztény, mégis tetszik a figyelmeztető válaszod. :)

Bocs az OFFért.

2011. febr. 21. 19:07
 6/12 yuda ***** válasza:
100%

előrre szólok, senki vallási érzésébe nem motoroznék bele, de ha odáig eljutottatok, hogy a krisztus feltámadt és üres a kerszt, akkor tovább nem tudjátok gondolni, hogy egy kivégzési eszközt akartok a nyajkatokba hordani? Akkoriban nem csak Jézust, hanem emberek százazreit végezték így ki, mai napra lefordítva hordozhatnál pl.pici apróka villamos széket a nyakadban - de komolyan! Ezt teljesen ugyanaz!

Miért nem értitek meg, ezek látszat szimbólumok, komoly ember a szívében hisz, nem a nyakláncával...a biblia is ezt mondja:)

2011. febr. 21. 19:15
 7/12 anonim ***** válasza:
60%

Vannak akik azért hordják mert divat,van aki azért mert,mindég emlékezteti arra,hogy mit tett érte a Megváltó Krisztus.Az oké ,hogy kivégző eszköz volt,de mamár egy szimbólum,vagy jel,mint a halacska az autók hátulján.

Mindent szabad ,de ne váljak semminek rabjává.Nagyon sok pogány is hord a nyakában láncon keresztet,aztgondolva ,hogyha látják azt gondolják nem pogány(hitetlen,világi).

Nem a kereszt tesz keresztyénné,hanem Jézus vére,ami eltörli a bűneinket.Amúgy had dicsekedjek: 33 évesen tértem meg,most 49 vagyok,17év csodálatos ,boldog élet Jézus Krisztussal ,és nem hordok keresztet,nincs halacska az autómon ,de van megváltó a szívemben .Esz kívánom nektek is.

2011. febr. 21. 19:40
 8/12 anonim ***** válasza:

19,07 es ,hA nem titok,miért nem vagy keresztény??

Elfogultság nélkül válaszolj,köszi.

2011. febr. 21. 20:01
 9/12 anonim ***** válasza:
90%

Azért, nem vagyok keresztény, mert én a Saiva (hinduizmus egyik ága) utat választottam. Indiai útjaim során pedig az a tudat, hogy ez az én utam, egyre csak mélyült. :)

Remélem, nem elfogult a válaszom.

2011. febr. 21. 20:34
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hordok keresztet a nyakamban, és mindig nagyon érdekes beszélgetésbe bonyolódok miatta. Ezt a láncot a kereszttel 8.-os ballagásomra kaptam a kereszt szüleimtől, és azóta csak egyetlen egyszer került le a nyakamból pár napra. (20 éves vagyok) Egyszerűen úgy érzem, hogy hozzám tartozik. Előfordul hogy megkérdezik, hogy minek hordom, hogy ha nem is vagyok vallásos?! Vallásos voltam, de emiatt sosem hordanék úgymond "kényszerből"... A keresztény vallást ugyan már nem gyakorlom, és nem is szeretném gyakorolni, a hitem erős, és úgyérzem ha ez a lánc a nyakamban van, akkor Isten is közelebb áll hozzám. Nehéz ezt megmagyarázni, nem is tudnám pontosan elmondani miért... az hogy a nyakamban van, nem a külvilágnak szól, hanem magamnak. Ha nehézségem támad, csak megérintem, "morzsolgatom", és magamban segítséget kérek, vagy éppen hálát adok... Nekem segít az, hogy mindig itt van, és mindig emlékeztet arra, hogy nem vagyok egyedül ebben a világban!
2011. febr. 21. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!