A reformátusok is hordhatnak kis keresztet a nyakláncukon?
Igen szabad,csak nehogy "bálvánnyá" váljon,és csak üres kereszt lehet ,mivel Jézus feltámadt ,nincs a kereszten.
Remélem érted.
18:38 - Értem, köszi! :)
És köszi mindenkinek! :)
18:38!
Na végre! Valaki, aki ugyanazon véleményen van ezt a témát illetően. Ugyanis bár nem vagyok keresztény, azt soha nem értettem, hogy azok, akik Jézus feltámadását hírdetik,miért van azok közül egyeseknek olyan kereszt vagy a nyakában, vagy a lakásában, vagy egyáltalán a környezetében úgy, hogy maga tette oda azt, ha elméletileg Jézus feltámadt....
Mégegyszer mondom, hogy nem vagyok keresztény, mégis tetszik a figyelmeztető válaszod. :)
Bocs az OFFért.
előrre szólok, senki vallási érzésébe nem motoroznék bele, de ha odáig eljutottatok, hogy a krisztus feltámadt és üres a kerszt, akkor tovább nem tudjátok gondolni, hogy egy kivégzési eszközt akartok a nyajkatokba hordani? Akkoriban nem csak Jézust, hanem emberek százazreit végezték így ki, mai napra lefordítva hordozhatnál pl.pici apróka villamos széket a nyakadban - de komolyan! Ezt teljesen ugyanaz!
Miért nem értitek meg, ezek látszat szimbólumok, komoly ember a szívében hisz, nem a nyakláncával...a biblia is ezt mondja:)
Vannak akik azért hordják mert divat,van aki azért mert,mindég emlékezteti arra,hogy mit tett érte a Megváltó Krisztus.Az oké ,hogy kivégző eszköz volt,de mamár egy szimbólum,vagy jel,mint a halacska az autók hátulján.
Mindent szabad ,de ne váljak semminek rabjává.Nagyon sok pogány is hord a nyakában láncon keresztet,aztgondolva ,hogyha látják azt gondolják nem pogány(hitetlen,világi).
Nem a kereszt tesz keresztyénné,hanem Jézus vére,ami eltörli a bűneinket.Amúgy had dicsekedjek: 33 évesen tértem meg,most 49 vagyok,17év csodálatos ,boldog élet Jézus Krisztussal ,és nem hordok keresztet,nincs halacska az autómon ,de van megváltó a szívemben .Esz kívánom nektek is.
19,07 es ,hA nem titok,miért nem vagy keresztény??
Elfogultság nélkül válaszolj,köszi.
Azért, nem vagyok keresztény, mert én a Saiva (hinduizmus egyik ága) utat választottam. Indiai útjaim során pedig az a tudat, hogy ez az én utam, egyre csak mélyült. :)
Remélem, nem elfogult a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!