Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy pap aki megszegi a cölibát...

Egy pap aki megszegi a cölibátust, az továbbra is lehet pap?

Figyelt kérdés
2011. febr. 7. 17:39
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
30-80 :-D:D Bolond vagy:D:D
2011. febr. 8. 16:37
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Tehát fordítva, ha én szexelgetek és nem fogok megnősülni életemben, akkor pap vagyok :)

Akkor mi a különbség köztem és egy pap között? Csak az, hogy a papot feleskették engem nem?

2011. febr. 8. 17:17
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
:D Miért? Ismerek egy idős pap bácsit, aki lehet kb. 80 és van gyereke, persze fiatalkorából. :P A 30 év körülit meg én is bevállalnám lol
2011. febr. 8. 17:24
 14/23 A kérdező kommentje:

Kedves utólsó: Mármint egy 30éves papra gondolsz???

Nálunk kb 40 éves a papocska:-) és igen vonzó férfi.

Sztem több nőnek is beindítja a fantáziáját, mert elérhetetlen az a pap aki komolyan veszi a hivatását!!

Nem akarok álltalánosítani, de sztem őket egy idő után már nem érdekli a testi kapcsolat, mert más lett fontos az életükben.

De azért én kívi lennék, hogy mit csinálnak ha rájuk jön a .....?!

2011. febr. 8. 17:30
 15/23 anonim ***** válasza:

:)

Off-topic, de olvasd el / nézd meg filmen a Tövismadarakat, ha eddig nem tetted. ;) Remek!

2011. febr. 8. 17:34
 16/23 A kérdező kommentje:

Sajnos még nem láttom, se nem olvastam!

Mért miről szól??

2011. febr. 9. 10:31
 17/23 anonim ***** válasza:

Olyan 20 éve volt itt igazán híres, de néha most is vetítik. Ja és a könyv is nagyon jó. Egyik kedvencem, úgyhogy csak jót tudok mondani róla.:)

A főszereplő egy kötelességtudó pap, aki megismer egy nagy családot. Ott elég nagy fiúfölény van és a legkisebb lány el van nyomva. Neki lesz egyféle "pótapja" vagy "pótbátyja", és pár évvel később beleszeret. Igazából erről szól a könyv, de nem egy boldog sztori.

2011. febr. 9. 13:29
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor átérzed azt, hogy milyen amikor Isten benned él és te Őbenne a sex nélküli élet már nem is tűnik olyan borzasztóan elviselhetetlennek. Az a totális, örökös kielégültség. Abszolút nem érzed semminek a hiányát, sőt úgy érzed, hogy a sex egy olyan dolog ami hátráltatja a lelki fejlődésed és eltávolít Istentől.
2011. febr. 15. 01:26
 19/23 anonim válasza:
55%

Akit egyszer pappá szenteltek, az pap marad mindörökké. (Házas ember, ha megcsalja párját, még házas marad, apa/anya marad...)

Bizonyos rendkívül súlyos esetekben az Egyházi Törvénykönyvben foglaltak szerint "klerikusi állapotból való elbocsátás" alkalmazható. Az illető azonban attól még pap marad, csak nem gyóntathat, nem misézhet, eskethet stb.

2011. febr. 15. 13:57
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
A cölibátus teljes nőtlenséget jelent, tehát még barátnője sem lehet egy katolikus papnak, főleg nem élettársa. Cölibátus = szó szerint semmi szerelem, szó szerint semmi csajozás.
2011. febr. 15. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!