Egy pap aki megszegi a cölibátust, az továbbra is lehet pap?
A papok is emberek, nekik is vannak érzelmei.
Mi lesz akkor ha a pap szerelmes lesz??!
És megtörténik..... ha nem beszél róla( nem gyónja meg) akkor nem derül ki!
És te is hozzá tetted, azt hogy "elvileg" :-)
Ha jól tudom, a cölibátus nőtlenséget jelent. Azt csak akkor tudod megszegni, ha megházasodsz. Ha csak szerelmes lesz és testi kapcsolatot létesít, akkor az paráznaság, köszöntjük az emberiség nagy részének a táborában. Itt döntést kell hoznia, mert kétféleképpen szabadulhat meg a paráznaság bűnétől: vagy kilép a rendből és elveszi a szerelmét,vagy ha megbánja akkor meggyón, abbahagyja a kapcsolatot, esetleg kéri hogy máshová helyezzék át, hogy távol legyen a kísértésről. Gondolom, ha igazi szerelem, az elsőt választja, ha csak testi vágy, akkor a másodikat. Ők is emberek.
Freya
persze.gondolod,hogy izgatni fogja őket?:)
megszegnek azok mást is.ők is tudják,hogy marhaság a cölibátus,csak valszeg ezt már csak később látják be.
Érdekes amiket írtok:-)))
De azért sztem ez nem minden papról mondható el!!
Utólsó: És ezek, Katolikus papok??
Én jórészt nem a 50-60 éves papokra gondolok, hanem a most "kikerült" papokra gondoltam!
Számomra is felfoghatatlan, sex nélkül élni:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!