Ha világos számára, hogy nem lehet igaz, akkor miért hisz benne továbbra is?
Ahogy olvasom a kérdéseket visszafele a kereszténységgel kapcsolatban, a sok értelmetlen kritika mellet rengeteg jogos feltevés, és ellentmondás is napvilágot lát. Ha elolvasod őket, és a rá érkező értelmes, keresztény válaszokat, akkor észre veheted, hogy egyértelműen, és minden kétség nélkül kiderül a keresztények számára, hogy az amiben hisznek, kizárt, hogy igaz legyen. De az a kérdés, hogy akkor miért hisz továbbra is benne, ha már kiderült számára, hogy nem lehet igaz!
Itt most csak a komoly kritikákra gondoltam, amik valóban alapjaiban rengetik meg a keresztény hitet.
(hiszek Istenben)
Jézus Krisztus az Út, az Igazság az Élet.
- ez kiderült, ez az Igazság, ezt hiszzük
- nincs hitmegrengető ateista - mint ahogy fordítva is igaz, bár nagyon bölcs és komoly a skolasztikusok érvelése: de attól mégse lett senkisem hívő. Ez van.
Ez nem ezen az ontológiai szinten dől el.
Mélyebben és magasabban egyszerre.
Kedves Kérdező!
Azt hiszem, ezt konkrétan attól kellene megkérdezni, aki a választ kapta. Persze, ha van rá mód. Csak ő tudhatja, hogy elgondolkodott-e azon, amit válaszoltak neki. Gyanítom, így csak provokatív és keresztényellenes válaszokat fogsz kapni.
manju
Bocs, félig off.
Engem személy szerint sokkal kevésbé (sőt egyáltalán nem) zavar az, ha egy keresztény elismeri azt, hogy hát bizonyos dolgok pl. tudományos szemszögből nem lehetségesek, stb-stb, de a hite ennél erősebb és ennek _ellenére_ hisz Istenben...
Mint mikor áltudományos maszlagokkal bizonyítékot keresnek Isten létére, vagy belekapaszkodnak minden apró hibába amit még nem lehet tudományosan megmagyarázni...
A hit lényege, hogy bizonyítok nélkül vagy akár azok ellenére is higgyen az ember. Akinek ez megy (nekem nem :) ) az nyugodtan lehet büszke keresztény... sokkal inkább mint aki folyton bizonygatja azt amit nem lehet és nem is kell.
Ja értem, akkor bocsánat... :)
Mondanál példát? Most már kíváncsi lettem (bár válaszolni több mint valószínű, hogy nem fogok tudni :) )
Kedves Kérdező mondj egy ilyen elve hitbéli ellentmondást, akkor talán jobban megértjük, hogy mire gondolsz.
Nem tudom, hogy milyen kérdéseket és válaszokat olvastál eddig, de az én tapasztalatom az, hogy a nem hívők, nem a Biblia alapján próbálják megcáfolni a kereszténységet, ami számomra teljesen lehetetlen és logikátlan. Kereszténységről a keresztény Biblia alapján lehet beszélni és vitatkozni. Van sok tudományos bizonyíték is a Biblia mellett, (ezeket nem tudom leírni, mert nekem elég a Biblia, én hiszem és nem kerestem soha bizonyítékokat, hogy meg tudjam alapozni vagy igazolni a Biblia Istenébe vetett hitemet) de azok az ateisták sem akik itt irogatnak tudományos kutatások eredményeit írják le miszerint nem igaz a Biblia, Jézus sem élt, nem volt özönvíz, stb. Nekik a tudományos bizonyítékok a következők: "elvakult, lusta keresztény vagy, mert nem vagy képes utána nézni az én álláspontomnak, pedig 100ezer olyan oldal van a neten,ami az én igazamat bizonyítja. Kereszténységgel kapcsolatban pedig ne várd tőlem, hogy majd a keresztény Bibliából érvelek neked, sőt te se mindig azzal gyere." És a legjobb érvük pedig az, hogy: "pont az ilyen keresztényekkel van bajom, mint te vagy." És a rendszeres negatív jelzők sem maradhatnak el a hívők irányába. Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni.
Én olyan komoly kritikát, ami valóban alapjaiban rengeti meg a keresztény hitet itt még nem olvastam. Azonkívül az sem mindegy, hogy valakinek normális stílusa és jó "beszélőkéje" van és jól megfogalmaz, előad egy kritikát, ami lehet, hogy csak az ő gondolata, de nincs mögötte semmi "tudományos" csak jól van eladva, vagy pedig valaki kutatott a témában a Bibliában is és máshol is és ezek alapján ír le dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!