Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi ehhez mit szóltok?

Jehova tanúi ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

Jön a nagy világégés, aztán Isten szavára új élet sarjad...

A dinoszauruszokat is felfogja támasztani? az ősembereket is? ha igen miért? ha nem miért?

2011. febr. 4. 19:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
szerintem nincsenek felkeszulve ilyen nagy hordereju kerdesekre ,mert csak amit aznap vagy azon a heten tanit nekik az ortorony azt hirdetik ,ha mast kerdezel zavarba jonnek
2011. febr. 4. 20:00
 2/21 A kérdező kommentje:
igen gondoltam. egyébként már rekordídő alatt letudom őket rázni. csak azt kell mondani, hogy a sátán egyházának tagja vagyok, és imádok kecskét áldozni, és maguktól elmennek :D
2011. febr. 4. 21:38
 3/21 anonim ***** válasza:
40%
Látod, ezért nem fogsz választ kapni tőlük!
2011. febr. 5. 00:27
 4/21 anonim ***** válasza:

Rosszabb vagy mint ők!

1: félelmet keltve bennük, elzavarod őket, akár meg is verhetnéd ilyen alapon.

2: hazudsz nekik

3: rázd le őket érvekkel, azt is tudod? Vagy olyan okos, nem? vagy csak riogatni tudsz, mintha kisgyereket ilyesztegetnél?

2011. febr. 5. 09:05
 5/21 A kérdező kommentje:

Ha már egyszer is találkoztál tanúkkal, tudod hogy észérveket felhasználva nem lehet őket lekoptatni, mert csak mutogatják az őrtornyot, és azt hallják meg amit akarnak. A szomszédunknak Református tiszteletes az apja, ő olyan 30 év körüli, és hiába hoz fel pokoli jó érveket meg se hallják. Ha nem akarod hogy 1-2 órán át sorvasszák az agyad amikor esetleg még valami fontosabb dolgod is lenne mint őket hallgatni, akkor drasztikus lépésekhez kell folyamodni.

Amikor főztem, jöttek tanúk 2-en, mondtam, hogy nem érek rá a nő gyakorlatilag erőszakoskodott, hogy engedjem be csináljam a dolgomat, és közben beszélgetünk... akkor ki a rosszabb?

aki meg 30-40 éves fejjel, elhiszi, hogy sátánimádó vagyok, és budapesten a panelban kecskét aldozok az meg is érdemli...

2011. febr. 5. 09:14
 6/21 anonim ***** válasza:
A tekintélytiszteleten és a szubjektív előítéleten kívül, vannak saját érveid is?
2011. febr. 5. 10:12
 7/21 A kérdező kommentje:

Abban mi a szubjektív előítélet, hogy bármit mondasz nekik nem hallják meg? Kb 2 hetente jöttek ide, hiába mondtam, hogy nekem van saját világnézetem, nem érdekel a vallásuk nem lehetett levakarni őket... hidd el jobban tudom, de sok sikert hozzájuk. egyébként elmagyaráznáma saját dolgaimat is de

1 nem a fórumra való

2 túl hosszú lenne leírni.

2011. febr. 5. 12:09
 8/21 anonim ***** válasza:

Ők nem azért mennek hozzád, mindenkihez, mert feltételezik, hogy nincs vallásod, vagy világnézeted, mert ezekből valamelyik legalábbis, mindenkinek van. Nem, ők meggyőződtek arról, hogy az egész világ nagy bajban van:

http://www.youtube.com/watch?v=a7Z2J9_N9kU&NR=1

Ez a beszélgetés nem a bibliáról, nem a Biblia próféciái alapján történik és nem is Jehova Tanúi beszélgetnek, hanem mások, attól függetlenül, mégis ugyanarra a következtetésre jutnak, amire a Biblia 2000 évvel ezelőtt!

2011. febr. 5. 12:32
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok tanú, de hadd válaszoljak. A dinoszauruszokat minek is támasztaná újra fel Isten, ha egyszer mint fajt, eltörölte őket a föld színéről? Így ellentétbe kerülne önmagával. Az állatokat amúgy sem támasztja fel,hanem állatok akkor is lesznek. Ennyi.

Ami az ősembert illeti, az emberi faj onnantól számít embernek, hogy Isten belelehellte saját szellemét az emberbe, ettől fogva lett az ember élő lélekké, ami megkülönbözteti őt az állatok lelkétől. Ez kb 6000 éve történt. Ekkora teszik a tudósok az írásbeliség megszületését és a kultúra hirtelen, robbanásszerű elterjedését. Az előtte lévő majomszerű főemlősre ugyanaz vonatkozik ami a többi állatra: az enyészeté lett. Nem volt ugyanis feltámasztható lelke.

2011. febr. 5. 13:40
 10/21 anonim ***** válasza:

Nem vagyok Jehova Tanúi egyház tagja, így lehet nem is nekem kéne válaszolnom!

Kedves kérdező!

Olyan témába mentél bele, ami sok helyen próbáltunk már taglalni, persze halott vitába torkolva, de belemegyek azért dáfke itt is....

A dinoszauruszok: több probléma van: itt egy csontocska, ott egy csontocska készen van a fejecske, nagy a hasa, kimaradt egy két darab, sebaj, majd műanyag pótolja. Találunk egy csontocskát, megrajzoljuk az állatkát, sőt mi több a tollazatát is...

Aztán...a teremtésnél a világ tökéletes volt emberek is, állatok is, hiszen mindent amit alkotott, igen jó!

Nézzük csak meg az ószövetség elején a halálozási rátát...

A Bibliában 9-szer szerepel az óriás szó, nézzük az elsőt:

"Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak."

Az ősemberek: Ki és mit mondott ezzel kapcsolatban? Ja...az aranyos kis ábrákat mondod, amik a történelem tankönyvekben voltak az én időmbe rajzolva? Találunk szintén egy csontocskát, megrajzoljuk a félig majom félig ember ürgét, persze szőrössen, mint az állat, sőt még megrajzoljuk a feleségét és a kis családját is a barlang bejáratánál, amint a tüzet őrzik.

Lefordítom: Nagy valószínűséggel a teremtés után léteztek hatalmas állatok és hatalmas emberek, de ez nem az evolúció termékei, mint azt a dinoszauruszokról mondjuk, hanem a tökéletes teremtés letűnő teremtményei.

Az ősember fogalmát sajnos jól beleégették a 19.századtól az emberek agyába, de ennyi.

Azaz sem az általad "ismert" dínók sem a nem létező ősemberek nem fognak feltámadni...

2011. febr. 5. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!