Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 15-Leszek és apáca szeretnék...

15-Leszek és apáca szeretnék lenni! (bővebben lent) mit kell tennem? Mik a feltételek?

Figyelt kérdés
Már harmadikos korom óta az az álmom, amióta templomunkban megláttam egyet. Milyen végzettség kell? Ha mondjuk csak szakmunkásom van, akkor is mehetek?
2010. dec. 31. 13:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

szia, először is sok kitartást kívánok, az én tanárnőm is apáca akart lenni 20 éves koráig, és ő volt is zárdában próbaidőn azt hiszem 2 évet,több helyet is kipróbált, de mégis lemondott róla, és most hitoktató. Szerintem te is próbálj meg vmi ilyet (szoknak lenni ilyen táborok, amiket apácák szerveznek , ők tartják a foglalkozásokat és úgy is kell élni a résztvevőknek), ha esetleg mégis meggondolnád magad, akkor lehetsz te is hitoktató, és úgy is élhetsz mint egy apáca (gondolok a vallásosságra). Egyébként én is régen apáca szerettem volna lenni, de inkább orvosinál döntöttem, és közben Isten elküldte nekem életem szerelmét, viszont a vallásosságom megmaradt és a szerelmem is mélyen vallásos, tehát nem bántam meg a döntésemet, mivel nem veszítettem semmit, és Istenhez is közelebb kerültem. S rájöttem, h. nekem nincs szükségem elvonulásra ahhoz, h. Istennel szüntelenül tudjam tartani a kapcsolatot.

sok sikert, de azért várj 18 éves korodig, a te korodban még én sem voltam szerelmes. nem akartalak lebeszélni, de tudd bárhogy is döntesz majd, Isten mindig veled lesz és irányítja életed :)

2010. dec. 31. 15:34
 12/21 anonim ***** válasza:
76%

Szia, az én osztályfőnököm apácának állt a domonkos rendbe, és most ott tanít.

18 éves korodig gondolkodj rajta, és imádkozz, hogy Isten feltárja előtted, hogy mire hívott el! Ha majd akkor is komolyan gondolod, akkor mehetsz próbaidőre. Akkor majd valóban tudsz dönteni a sorsodról.

2011. jan. 1. 21:52
 13/21 nora taylor ***** válasza:
72%

Szia!

Én is apáca vagyok és szerintem ez a legjobb dolog. Én mióta az eszemet tudom ez akartam lenni. Nem kell egyáltalán attól tartani, hogy becsavarodnál, vagy az önmegtartóztatástól és semmi ilyesmitől. Mióta beléptem a rendbe azóta vagyok igazán boldog. Ami nagyon fontos, hogy megismerj minél több rendet és alaposan átgondold, hogy melyik a leginkább megfelelő részedre, erre még van időd, mert 18 év alatt egy rend se vesz be tagokat. Ha szeretnéd akár kezdhatad a megismerkedést a mi rendünkkel is, írj nekem privát levelet a kérdéseiddel és szívesen válaszolok.

2011. jan. 2. 18:30
 14/21 anonim ***** válasza:
2%

apáca vagy és van géped?

ez érdekes

ott is úgy éltek mint mi?

2011. jan. 2. 19:18
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

Utolsónak: most mit vagy ezen fennakadva? Az apácáknak is van internetük meg autójuk meg mobiljuk, elvégrea 21. sz.-ban élünk, nem? Haladni kell a korral nekik is. Olyan típusú rendek, amint amik a könyvben vannak, szerintem már nagyon kevés van az egész világon. Gondolok itt azokra a rendekre, ahol ténylegesen elvonulnak a világból, nem érintkeznek senkivel stb.

Az tévedés, hogy az apácák nem dolgoznak. Régen sem volt így, hiszen voltak tanítórendek, ápolórendek. Most is így van. Egy csomóan tanítanak pl. hittant, de más tárgyakat is, közismereti tárgyakat egyházi iskolákban.

És ne ízléstelenkedjetek a kérdezővel, biztos van alapja, hogy apáca akar lenni. Kérdező, neked én is csak azt üzenem, hogy ismerkedj rendekkel, menj fel pl. a Virtuális Plébánia oldalra, ott asszem van kifejezetten ilyen téma, beszélgethetsz szerzetességre készülőkkel. Első lépésnek szerintem ez jó lenne. 18 éves korodig még van időd, addig tájékozódj, meg beszélgess a lelkivezetőddel (ha van).

Sok boldogságot! 26/N

2011. jan. 3. 08:26
 16/21 anonim ***** válasza:
71%
Már úgy értettem, hogy az adott rendé az autó például, nem úgy, hogy minden apácának van saját kocsija. :)
2011. jan. 3. 08:29
 17/21 nora taylor ***** válasza:
95%

Egy apostoli munkát végző rendnek (pl. tanító, gyógyító, szegénygondozó)nagyon fontos, hogy ne távolodjon el a világtól, tájékozott legyen. Gondolj bele, hogyan tudnék ma tanítani számítógép- és internet ismeret nélkül. Én egy tanítórend tagja vagyok, fontos hogy legyen számítógépem és internet elérhetőségem és van autóm is, mert valahogy el kell jutni a munkahelyemre.

Isten olyan, ha az egyikkezével elvesz, akkor a másikkal sokkal többet ad vissza. Én mikor beléptem a rendbe lemondtam az autómról, a családomra hagytam, és azóta alig telik el úgy nap, hogy ne vezessek, ráadásul a rendnek több autója is van, úgyhogy nem is csak egyet vezethetek. Lemondtam arról, hogy gyermekem legyen, most több van mint bárkinek a világon. És a számítógépem is otthonhagytam, de mint látjátok itt is lett gépem.

2011. jan. 3. 16:36
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Nekem az a furcsa a kérdésedben, hogy megláttál egy apácát és azóta akarsz te is apáca lenni.

Szerintem ez nem így szokott működni, hanem úgy, hogy Isten elhív erre a szolgálatra, de lehet, hogy tévedek.

Ha biztos vagy benne, hogy ez nálad is így történt, akkor kezdj el komolyabban foglalkozni a kérdéssel.

2011. okt. 30. 22:42
 19/21 anonim ***** válasza:
nora taylor, én is apáca szeretnék lenni, írhatok privátban én is?
2012. márc. 10. 23:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mi lett veled azóta? - Volna kedved mesélni erről?

2015. nov. 28. 02:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!