Ha megtértem akkor már keresztény vagyok vagy csak az után leszek az, ha bemerítkeztem?
Szerintem akkor lesz valaki keresztény ha megkeresztelkedik és ezzel kijelenti hogy Jézust követi, az Ő tanítványa lesz, az Ő tanítása szerint fog élni.
Egyébként úgy tudom hogy komoly szükség esetén bármely keresztény megkeresztelhet bárkit.
Ha megtértél akkor elmondanád hogy hogyan történt? :)
Nem, nem csak akkor leszel keresztyén.
De mindenképp jó, mert azzal bizonyságot teszel a hitedről.
"Bemerítésben csak az részesülhet, akinek életében láthatók a megtérés gyümölcsei, aki Krisztusba vetett hitéről nyíltan vallást tesz és a bemerítését önként kérte."
Pl. akit gyermekként megkeresztelnek úgy, hogy azt sem tudja, mit jelent, az semmit nem ér.
Tudom, a katolikusok ezzel vitatkoznának, de akkor mutassák meg, hol kereszteltek a Bibliában csecsemőket. :)
"Tudom, a katolikusok ezzel vitatkoznának, de akkor mutassák meg, hol kereszteltek a Bibliában csecsemőket. :)"
Inkább te mutasd meg hogy hol van az a Bibliában hogy nem szabad csecsemőket keresztelni. Ruhát is adunk a csecsemőre, nem várjuk meg amig felnő és majd tud magának választani. :)
Hol mondtam én olyat, hogy nem szabad? :)
Jó is lenne, ha annyit jelentene, hogy a szülő Istennek szánja a gyermekét. (Úgy fogja nevelni, stb.)
De aki azt gondolja, hogy "Oh, én meg vagyok keresztelve, sőt Húsvétkor meg Karácsonykor templomba is járok, persze, hogy a Mennybe jutok.", akkor van gond.
A bemerítésnek az a lényege, hogy az illető saját maga döntsön róla.
Teljesen igaza van az előbbi válaszadónak.
A SzentÍrás üzenete az - és erre több helyen is van utalás - hogy "térjetek meg ÉS keresztelkedjetek meg". Vagyis szabad akaratból történjen mindez, nem pedig csecsemőkorban - és ahogy írtad: bemerítkezéssel.
Ez a Bibiai megkeresztelkedés.
Jézus maga mutatta be, hogy ez igenis fontos.
Nem elég tehát megtérni, fontos a bemerítkezés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!