Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megtértem akkor már kereszt...

Ha megtértem akkor már keresztény vagyok vagy csak az után leszek az, ha bemerítkeztem?

Figyelt kérdés
2011. júl. 29. 15:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
*náluNk
2011. júl. 29. 19:26
 12/18 anonim ***** válasza:

"De aki azt gondolja, hogy "Oh, én meg vagyok keresztelve, sőt Húsvétkor meg Karácsonykor templomba is járok, persze, hogy a Mennybe jutok.", akkor van gond.

A bemerítésnek az a lényege, hogy az illető saját maga döntsön róla."

Nyilván, ha csak szokásból járunk templomba és nem hitünk Krisztusban való kibontakozásáért, akkor gond van. De a katolikusoknak a templomban is teljesen más dolog történik, mint egy protestáns istentiszteleten, és akkor a fent említett állítás csak az én általam megszabott feltételek keretében nyer értelmet.

2011. júl. 29. 19:31
 13/18 anonim ***** válasza:
nos, a bemerítkezés igazából egy olyan plusz dolog, amiben részesülhetsz, ha szeretnél. Nekem ezt egyszer úgy magyarázták, hogy ez is Isten egy ajándéka, amivel jó élni. Igazából hogy ne írjam le ugyanazt, mint az előttem szólók, annyit fűznék még hozzá, hogy ez valóban egy olyan alkalom, ahol bizonyságot tehetsz a hitedről és esetlegesen később vissza is nyúlhatsz hozzá, ha "nehéz idők jönnek". Nyilván az embernek saját magában kell odaszánnia magát Istennek, viszont az alámerítéssel és azzal, hogy bizonyságot teszel, szimbolikusan is lemész a víz alá és új emberként jössz fel. Nyilván nem ezen múlik, hogy kersztény vagy-e, a szó klasszikus értelmében ugye a keresztény = Krisztust követő, szóval ha őt követed, keresztény vagy.
2011. júl. 30. 00:33
 14/18 anonim ***** válasza:
És mi lesz azokkal a gyerekekkel akik nem érik meg a felnőttkort mert korábban meghalnak? Ők akkor egyáltalán nem lesznek a baptista vagy protestáns módszer szerint megkeresztelve.
2011. júl. 30. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem kell, hogy felnőtt legyen. Döntésképesnek kell lennie. Valaki már 10-12 évesen eljut olyan szintre.

De hogyhogy mi lesz vele? A bemerítkezés nem feltétele az üdvösségnek.

2011. júl. 30. 12:14
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A "keresztség, a mi nem a test szenyjének lemosása, hanem jó lelkiismeret keresése Isten iránt, a Jézus Krisztus feltámadása által;"

Lehet valaki megkeresztelve (gyerekkénet) és ha felnő Istentagadó és Istent káromló ember is válhat belőle, akkor minek a gyerekkorban történő keresztelés?

Önszántunkból kell (kellene) megkeresztelkednünk (szerintem). Ha valaki Krisztuskövető életetet él az a keresztény ember. De vajon tudjuk-e hogy mi a Krisztus követés?...

Hiába (minek?) a csecsemő korban keresztelés, ha utána nem azt az utat választjuk?

Ha valaki nem lesz gyerekkorban megkerszetelve és még gyerekkorban meghal akkor vele mi lesz?

Isten mindenható! Isten tudja, hogy milyen (felnőtt) ember lett volna belőle, igaz keresztény, vagy nem!

Keresztény vagy ha Krisztust követed...

Ha még be is merítkezel akkor az biztos, hogy erőt fog adni...

2011. júl. 30. 13:26
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet valaki megkeresztelve (gyerekkénet) és ha felnő Istentagadó és Istent káromló ember is válhat belőle, akkor minek a gyerekkorban történő keresztelés?"

Mert ha kereszteltlenül meghalna, csak a feltámadáskor üdvözülhetne (addig az úgynevezett lymbus puerorum-ban helyezkedik el, nem szenved, de az istenlátást nem nyerheti el).

"Önszántunkból kell (kellene) megkeresztelkednünk (szerintem). Ha valaki Krisztuskövető életetet él az a keresztény ember. De vajon tudjuk-e hogy mi a Krisztus követés?..."

Ez még kevés. Krisztust követni, ha valaki csak úgy egyedül végzi, az a hit nem lesz több, mint félreejtett mag. Ehhez kellenek a többletkegyelmek, amelyeknek teljességét a Kat. Egyház bírja.

"Hiába (minek?) a csecsemő korban keresztelés, ha utána nem azt az utat választjuk?"

Annak nem a keresztelkedés, hanem a liberális társadalmi berendezkedés az oka.

"Ha valaki nem lesz gyerekkorban megkerszetelve és még gyerekkorban meghal akkor vele mi lesz?

Isten mindenható! Isten tudja, hogy milyen (felnőtt) ember lett volna belőle, igaz keresztény, vagy nem!"

Isten igazságosságának alap-pilére az, hogy nem ítélhet annál többet, amelyet életében ténylegesen megtett.

"Keresztény vagy ha Krisztust követed...

Ha még be is merítkezel akkor az biztos, hogy erőt fog adni..."

Az erőadásnál sokkal többet jelent a keresztség...

2011. júl. 30. 17:25
 18/18 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem mondani, hogy a hiterősítés az a katolikusoknál a bérmálás szentségében valósul meg.
2011. júl. 30. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!